Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Jean Pădureanu a ieşit din arest

Ziarul de Vrancea
18 iun 2015 644 vizualizări
Tribunalul Ilfov a decis ieri, definitiv, ca fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa Jean Pădureanu să fie eliberat condiţionat, după ce a executat un an şi trei luni din pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători

Instanţa Tribunalului Ilfov a respins ca nefondată contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva deciziei din 30 aprilie, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, dispunand ca Jean Pădureanu să fie eliberat condiţionat. Hotărarea Tribunalului Ilfov este definitivă, Jean Pădureanu fiind eliberat din penitenciar, după ce a executat un an şi trei luni din pedeapsa de trei ani şi patru luni primită în dosarul transferurilor de jucători.

Astra a luat opt jucători

Clubul Astra Giurgiu a anunţat, joi, pe site-ul oficial, că în această vară a achiziţionat opt jucători şi că gruparea continuă campania de achiziţii, alţi fotbalişti fiind în negocieri avansate pentru a veni la echipa giurgiuveană. Astra începe astăzi cantonamentul centralizat al verii, la Moravske Toplice, în Slovenia. În lotul care face deplasarea se regăsesc şi jucătorii noi care au semnat contracte cu Astra: fundaşii centrali Geraldo Alves (ex Petrolul), Ricardo Alves (ex Concordia Chiajna) şi Alexandru Dandea (Metalul Reşiţa), portarul Ionuţ Boşneag (ultima dată la Academica Argeş), mijlocaşul de bandă Alexandru Stan (Concordia), mijlocaşul central Florin Lovin (Concordia), atacantul Daniel Florea (Concordia), mijlocaşul ofensiv Adrian Hurdubei (ASC Bacău).

Şi Penetta candidează la Premiul Inimii

Flavia Pennetta este cea de-a patra jucătoare nominalizată pentru Heart Award, după romanca Alexandra Dulgheru, Viktoria Azarenka din Belarus şi Timea Bacsinszky din Elveţia, informează fedcup.com. Flavia Pennetta a fost nominalizată după prestaţia pe care a avut-o la întalnirea Italiei cu SUA, scor 3-2, din play-off-ul pentru Grupa Mondială. Pennetta a învins-o la simplu pe Christina McHale, iar la dublu s-a impus alături de Sara Errani în faţa cuplului Alison Riske/Serena Williams. Caştigătoarea premiului este aleasă în urma voturilor fanilor, care va începe în data de 22 iunie, pe site-ul fedcup.com.

Vidal. cu ochii în lacrimi

Internaţionalul chilian Arturo Vidal nu va fi sancţionat din punct de vedere sportiv ca urmare a accidentului rutier suferit marţi, cand a condus în stare de ebrietate, informează presa internaţională. Potrivit Le Figaro, Vidal şi-a cerut scuze cu ochii în lacrimi într-o conferinţă de presă. "Am dezamăgit pe toată lumea. Le cer scuze colegilor mei, stafului tehnic, publicului, întregii ţări. Îmi este ruşine de ce s-a întamplat. Accidentul a avut loc din vina mea", a spus fotbalistul. Arturo Vidal a fost arestat, marţi, după ce a suferit un accident rutier în apropierea oraşului Santiago, el fiind în stare de ebrietate în momentul incidentului. Vidal se afla la volanul unui Ferrari cand a suferit accidentul. Vidal face parte din lotul statului Chile participant la Copa America şi în prezent este cel mai bun marcator al competiţiei, cu trei reuşite.

Mo Farah a fentat teste?

Atletul britanic Mo Farah a lipsit de la două teste antidoping înaintea Jocurilor Olimpice din 2012 de la Londra, competiţie la care a caştigat două medalii de aur, informează Daily Mail. Potrivit sursei citate, Farah ar fi ratat primul test în 2010, cu şase luni înainte de a stabili un record naţional în proba de 5.000 de metri. Al doilea test ar fi trebuit să aibă loc după ce Farah a început colaborarea cu antrenorul Alberto Salazar (implicat într-un scandal de dopaj), în februarie 2011, la domiciliul sportivului, în Teddington. Mo Farah susţine că nu a auzit soneria şi de aceea nu le-a deschis oficialilor care urmau să îl testeze.  Conform regulamentelor antidoping din Marea Britanie, un sportiv care lipseşte de la trei controale antidoping într-un interval de 12 luni poate fi suspendat o perioadă de pană la patru ani. Mo Farah a caştigat la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, medaliile de aur la 5.000 m şi la 10.000 m.

Campioană olimpică dopată

Sportiva australiană Kylie Palmer s-a retras din lotul pentru Campionatele Mondiale de nataţie de la Kazan, după ce s-a constatat că a fost depistată pozitiv în urma unui control efectuat în 2013, informează Sydney Morning Herald. Palmer a acceptat o suspendare provizorie după ce a fost notificată de federaţia internaţională (FINA) că a încălcat regulamentul antidoping. "Se pare că eşantionul ce a avut rezultat pozitiv la testul antidoping era atat de mic încat FINA a renunţat iniţial la orice investigaţie, însă Agenţia Mondială Antidoping a cerut redeschiderea cazului", se arată pe site-ul jurnalului australian. Kylie Palmer a caştigat titlul olimpic în 2008 la ştafetă 4x200 m liber şi medalia de argint la Londra, în 2012, în aceeaşi probă.

Orgie rasistă, cu fiul antrenorului

Gruparea Leicester City a reziliat contractele a trei jucători, între care şi fiul tehnicianului Nigel Pearson, ca urmare a participării acestora la o orgie cu tentă rasistă în timpul turneului din Thailanda. " Leicester City i-a anunţat pe Tom Hopper, Adam Smith şi James Pearson că înţelegerile lor cu clubul au fost reziliate. Decizia vine după încheierea unei anchete interne şi a procedurilor disciplinare, ca urmare a ceea ce s-a întamplat în timpul turneului efectuat de echipă la finalul sezonului, în Thailanda", se arată într-un comunicat al grupării. Potrivit mirror.co.uk, cei trei au fost daţi afară de la Leicester City după ce a apărut un filmuleţ în care se vedea că participă la o orgie cu thailandeze, în care le adresau femeilor respective insulte cu caracter rasist.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.