Sport

Tăvălugul a ajuns la Valcke

Ziarul de Vrancea
2 iun 2015 518 vizualizări
Secretarul general al FIFA este acuzat de dare de mită în cadrul scandalului de la forul fotbalistic mondial

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a efectuat un transfer bancar de zece milioane de dolari către un alt oficial al forului mondial, Jack Warner, sumă fiind bănuită de justiţia americană că ar fi mită, informează presa internaţională, citand New York Times. Publicaţia americană a scris, luni, că secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a transferat zece milioane de dolari în conturi administrate de vicepreşedintele organizaţiei, Jack Warner, pus sub acuzare în dosarul de corupţie în care sunt anchetaţi mai mulţi înalţi demnitari ai federaţiei internaţionale. FIFA a recunoscut, marţi, că a efectuat un virament de zece milioane de dolari, "în cadrul dezvoltării fotbalului din Caraibe", dar a asigurat că "nici secretarul general Jerome Valcke şi nici un alt oficial nu sunt implicaţi" în acest proiect.
"În 2007, în cadrul Cupei Mondiale din 2010, din Africa de Sud, Guvernul sud-african a aprobat un proiect de zece mlioane de dolari pentru a ajuta diaspora africană din Caraibe", a anunţat FIFA, într-un comunicat, precizand că această sumă provenea de la Comitetul de Organizare al CM. "Plata de zece milioane de dolari a fost autorizată de preşedintele comisiei de finanţe şi executată în conformitate cu regulamentele FIFA. Nici secretarul general, Jerome Valcke, nici un alt înalt responsabil al FIFA nu au fost vizaţi de iniţerea, aprobarea sau punerea în aplicare a acestui proiect", a adăugat forul mondial.  FIFA se confruntă cu un scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.
În altă ordine de idei, un judecător paraguayan a decis plasarea în arest la domiciliu a fostului preşedinte al Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), Nicolas Leoz, în cadrul scandalului de corupţie care afectează FIFA, anunţă presa din America de Sud. Nicolas Leoz, în varstă de 86 de ani, se află de cinci zile internat într-o clinică, la Asuncion, el suferind de Parkinson şi probleme cardiace.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.