Sport

Tecău - la a doua semifinală

Ziarul de Vrancea
2 iun 2015 1195 vizualizări
La turneul de tenis de la Roland Garros, Horia s-a calificat în penultimul act şi la dublu masculin, după ce a realizat acelaşi lucru şi la dublu mixt.

La o zi după ce s-a calificat în semifinalele probei de dublu mixt ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros, Horia Tecău a realizat acelaşi lucru şi în proba de dublu masculin. Împreună cu partenerul său olandez, Jean-Julien Rojer, Tecău a realizat o performanţă excelentă, învingand perechea favorită numărul 2, Vasek Pospisil / Jack Stock (Canada / SUA), scor 6-3, 6-3. Partida a durat 67 de minute şi cuplul Rojer / Tecău (favorit nr. 5) va susţine semifinala cu favoriţii numărul 3, echipa Ivan Dodig / Marcelo Melo (Croaţia / Brazilia) care a trecut în sferturi cu 6-3, 7-6 de perechea Alexander Peya / Bruno Soares (Austrlia / Brazilia). Tot ieri, principalul cuplu favorit, Bob & Mike Bryan a caştigat cu 6-4, 6-7, 6-4 în faţa echipei Marcin Matkowski / Nenad Zimonkjic (Polonia / Croaţia), cea de-a patra pereche finalistă fiind Simone Bolelli / Fabio Fognini (Italia, nr. 6), învingătoare cu 6-2, 5-7, 6-2 în faţa cuplului Radu Albot / Lukas Rosol (R.Moldova / Cehia). Cu această calificare, Horia Tecău a realizat cea mai bună performanţă a sa la Open-ul francez după ce în 2011 a ajuns pană în sferturile de finală împreună cu suedezul Robert Lindstedt. În afara celor trei finale jucate cu Lindstedt la Wimbledon, între 2010 şi 2012, Tecău a mai ajuns în semifinalele unui Grand Slam în 2012 şi în acest an, anbele la Australian Open. Romanul a înregistrat ultima performanţă în echipă cu Rojer.
Reamintim că Horia Tecău este calificat astăzi şi în semifinala de dublu mixt, împreună cu o parteneră în premieră, slovena Katarina Srebotnik. Kata şi Horia vor întalni, astăzi, în semifinală, puternicul cuplu din SUA, format de Bettanie Sands şi Mike Bryan, care a dispus cu 6-0, 7-6 de echipa Anastasia Rodionova Aisam Al-Qureshi (Australia / Pakistan). În celelalte două partide de dublu mixt disputate în sferturi s-au înregistrat rezultatele: Zheng Jie / Henri Kontinen (China / Finlanda) – Andreja Klepac / Rajeev Ram (Slovenia / SUA) 6-3, 1-6, 11-9; Lucie Hradecka / Marcin Matkowski (Cehia / Polonia) – Timea Babos / Alexander Peya (Ungaria / Austria) 7-6, 3-6, 0-8;
În proba de simplu feminin, ieri s-a decis prima semifinală, în condiţiile în care doar Serena Williams a rezistat în sferturi dintre primele patru clasate, ultima victimă fiind Petra Kvitova (Cehia, 4 WTA) învinsă cu 6-2, 0-6, 3-6 de elveţianca Timea Bacsinszky.  Primele calificate în semifinale au fost jucătoarea sarbă Ana Ivanovic şi cehoaica Lucie Safarova. Ivanovic (7 WTA) a trecut fără probleme de ucraineanca Elina Svitolina (21) cu 6-3, 6-2. Mai dificil a fost pentru Safarova, cea care cu o zi în urmă a eliminat-o pe Maria Şarapova. În cele din urmă, jucătoarea ceha de 28 de ani a caştigat, după aproape două ore, cu 7-6, 6-3 întalnirea cu spaniola Garbiñe Muguruza. Celelalte două sferturi vor avea loc astăzi: Serena Williams (1) – Sara Errani (17) şi Timea Bacsinszky (24) – Alison van Uytvanck (93).
* Tenismanul Marius Copil (202 ATP) a  ratat calificarea în turul doi al turneului challenger de la Prostejov (Cehia), dotat cu premii în valoare totală de 106.500 de euro. Copil a fost învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-7, 2-6 , după o oră şi 19 minute, de columbianul Santiago Giraldo (64). Nici Adrian Ungur (188 WTA) nu a realizat nimic în turneul challenger de la Fürth (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 42.500 de euro. Ungur a fost învins cu 4-6, 0-6 de argentinianul Horacio Zeballos (142).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.