Sport

Cupa Davis la Mamaia

Ziarul de Vrancea
13 mai 2015 431 vizualizări
întalnirea Romania - Slovacia din iulie se va disputa pe Litoral

Federaţia Romană de Tenis a anunţat că întalnirea Romania-Slovacia, contand pentru turul doi din Grupa I, Zona Euro-Africană, a Cupei Davis, din perioada 17-19 iulie 2015, se va disputa pe terenul central al Clubului "IDU" din Mamaia, Constanţa.  “Pe adresa federaţiei au venit mai multe cereri. Le-am analizat pe toate şi avand în vedere respectarea normelor ITF în ceea ce priveşte organizarea unei astfel de competiţii, continuarea ideii de a promova evenimentul în cat mai multe oraşe din ţară, precum şi dorinţa jucătorilor şi a staff-ului echipei de Cupa Davis a Romaniei, am hotărat ca de data aceasta să ajungem la Constanţa” a declarat preşedintele Federaţiei Romane de Tenis, George Cosac.
Andrei Pavel, căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a Romaniei, este bucuros că oraşul său natal a fost ales să găzduiască această întalnire: "Oriunde am juca în Romania ne simţim «acasă», dar să joci în oraşul natal e o motivaţie în plus. Pe langă locul de desfăşurare, susţinerea suporterilor este crucială, şi sunt sigur că şi la Constanţa vom avea fani mulţi şi înfocaţi, care vor umple arena şi care ne vor «ridica» în momentele-cheie".
Romania va întalni pe teren propriu echipa Slovaciei, în perioada 17-19 iulie. Dacă se va impune în turul doi, echipa Romaniei va juca apoi în play-off-ul pentru Grupa Mondială. Romania şi Slovacia au mai fost adversare o singură dată, în 2002, iar atunci întalnirea s-a disputat la Presov. Adrian Voinea, Andrei Pavel, Gabriel Trifu şi Victor Hănescu s-au impus atunci cu 4-1 în faţa unei echipe a gazdelor pentru care au evoluat atunci Dominik Hrbaty, Karol Beck şi Karol Kucera, în barajul pentru Grupa Mondială.
Cel mai probabil, echipa Romaniei îi va avea în componenţă pe Adrian Ungur şi Marius Copil la simplu, Horia Tecău şi Florin Mergea la simplu. În echipa actuală a Slovaciei evoluează, de obicei, Lukas Lacko, Martin Klizan, Norbert Gombos şi Igor Zelenay.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.