Sport

Reverenţă în faţa Bătranei Doamne

Ziarul de Vrancea
6 mai 2015 395 vizualizări
Real Madrid a pierdut prima manşă din semifinala Ligii Campionilor cu Juventus Torino, scor 1-2

Juventus Torino a învins pe Real Madrid, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 2-1 (1-1), marţi seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal.  ''Bătrana Doamnă'' a făcut un meci foarte bun şi s-a impus meritat, prin golurile marcate de Alvaro Morata (,9), Carlos Tevez (‘57 - penalty), respectiv Cristiano Ronaldo (‘27).  Torinezii au controlat prima parte a meciului şi au avut prima ocazie de gol prin spaniolul Morata, un produs al clubului madrilen, care a încercat să îl învingă pe fostul său coechipier Casillas (‘7), dar lobul a fost prea scurt.  Peste doar două minute campioana Italiei a deschis scorul, Morata marcand simplu, de sub privirile lui Pepe, după ce Casillas a respins mingea şutată de Tevez: 1-0. Real a încercat să ofere replica, dar Buffon a fost la post şi a acordat corner la şutul de la distanţă al lui Kroos (‘12). Madrilenii au pus stăpanire pe joc şi Ronaldo a irosit o şansă bună, şutul său la colţul lung ocolind ţinta (‘23). Portughezul nu a mai greşit în minutul 27, cand a trimis în plasă cu capul mingea centrată de James Rodríguez: 1-1. Pană la pauză Juve a mai avut o situaţie notabilă, însă Marchisio a tras din afara careului (‘34) pe langă poartă.
Real putea intra în avantaj la cabine, dar James Rodríguez a trimis, din plonjon, mingea în bara transversală, cu capul, din centrarea lui Marcelo, care apoi a reluat peste transversală (41).
Juventus a dominat repriza a doua şi a reuşit să treacă din nou la conducere din minutul 56, cand Dani Carvajal l-a faultat în careu pe Tevez şi argentinianul  a transformat lovitura de pedeapsă: 2-1. Gazdele au controlat jocul din punct de vedere tactic, iar Real nu a reuşit să îşi creeze ocazii mari de gol. Ronaldo a avut o singură şansă ‘(64), dar nu a ajuns la o minge trimisă în careu.
Juve putea caştiga şi mai clar, dar nu a reuşit să marcheze din două situaţii foarte bune: Llorente l-a depăşit pe Casillas, după o eroare a lui Varane, dar nu a mai putut să trimisă spre poartă (‘87), după care acelaşi Llorente a reluat slab cu capul mingea centrată de Pirlo, iar portarul spaniol a reţinut cu şansă. Manşa secunduă va avea loc în data de 13 mai, pe stadionul 'Santiago Bernabeu''
Declaraţiile antrenorilor
Massimiliano Allegri (Juve): "Avem un avantaj, mai avem o săptămană să ne pregătim bine. Îmi place modul în am abordat Liga Campionilor, indiferent de rezultatul final, am dat dovadă de maturitate. Răman exigent în privinţa calităţii jocului, puteam face mai mult în prima repriză, existau spaţii între mijlocaşii lor. Dar victoria este meritată şi sunt foarte mulţumit de ceea ce au făcut jucătorii mei".
Carlo Ancelotti (Real): "Mă aşteptam la Juventus să fie bine organizată şi să profite de ocaziile avute. În retur va trebui să fim încrezători, dar să avem mai multă răbdare. Juventus a presat mai mult în repriza secundă. Noi am jucat bine în unele momente şi mai puţin bine în altele".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.