Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Steaua şi-a pierdut marca

Ziarul de Vrancea
26 apr 2015 753 vizualizări
FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca.

 Decizia de vineri a instanţei supreme este irevocabilă. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

Astra a primit licenţa europeană

Clubul Astra Giurgiu a anunţat că a primit licenţa pentru a evolua în cupele europene din partea Comisiei de Apel din cadrul Sistemului Naţional de Licenţiere. "După un sezon în care a realizat maximul din punct de vedere al parcursului european, pană acum, participand în grupele Europa League, clubul Astra poate spera într-o performanţă pe plan european şi în sezonul viitor! Asta pentru că, în şedinţa de vineri a Comisiei de Apel pentru acordarea Licenţei, clubul Astra a primit licenţa pentru a evolua în Europa! Speranţele într-un răspuns pozitiv al acestei instanţe au fost justificate, «Apelul» confirmand că Astra poate juca în Europa, decizia fiind luată de membrii comisiei «în unanimitate»!", a anunţat Astra Giurgiu pe pagina sa de Facebook. În urmă cu cateva zile, Comisia de Fond a Sistemului Naţional de Licenţiere respinsese cererea de acordare a licenţei UEFA grupării Astra Giurgiu. Gruparea finanţată de Ioan Niculae nu a îndeplinit criteriul financiar, conform manualului de licenţiere, depunand actele prin care dovedea achitarea datoriilor după expirarea termenului.

Irina Begu pleacă la Praga

Jucătoarea Irina Begu a declarat, sambătă, că este "sută la sută" aptă de joc şi că săptămana viitoare va participa la turneul de la Praga, urmand să se pregătească pentru competiţiile de la Madrid şi Roma. "Mie imi place zgura, mereu trecerea este mai uşoră. Sper să mă acomodez cat mai repede şi săptămana viitoare să joc la Praga, iar apoi urmează Madrid şi Roma. Începutul de sezon a fost foarte bun, ţinand cont că şi la Fed Cup am avut rezultate foarte bune. Sper să joc în continuare la fel de bine. Sunt sută la sută aptă de joc, plec maine la Praga, unde sper să mă bucur de tenis, să fiu cat mai liniştită şi să mă pregătesc de sezonul de zgură", a declarat Begu.
Încă un bronz la spadă
Sportiva Amalia Tătăran (CS Dinamo) a caştigat, sambătă, medalia de bronz în proba de spadă feminin individual, la Campionatul European under 23 de la Vicenza. Coordonată de pe margine de tehnicianul George Epurescu, Amalia Tătăran le-a învins pe poloneza Anna Mroszczak (15-12), rusoaica Iulia Liciaghina (15-14) şi poloneza Magdalena Pawlowska (15-10). În semifinale, Amalia a fost învinsă cu 10-15 de rusoaica Viktoria Kuzmenkova.


Radwanska a renunţat la Martina

Jucătoarea poloneză de tenis Agnieszka Radwanska, locul 9 WTA, a anunţat, că a renunţat la colaborarea cu Martina Navratilova, care a antrenat-o în ultimele patru luni.  "Am vrut doar să îi mulţumesc Martinei pentru timpul ei şi pentru eforturile depuse în ultimele luni. A fost o experienţă frumoasă să colaborez cu una dintre cele mai mari jucătoare din toate timpurile. însă am fost amandouă de acord că deoarece Martina nu se poate dedica sută la sută proiectului acesta nu va funcţiona ca un parteneriat pe termen lung. Vom rămane prietene şi îi urez succes în plan personal şi profesional", a notat Radwanska pe Twitter. Radwanska va continua să lucreze cu antrenorul ei principal, Tomasz Wiktorowski.

Urmează Giggs pe bancă

Tehnicianul echipei Manchester United, Louis van Gaal, a declarat că după părerea sa fostul fotbalist Ryan Giggs, care în prezent îi este secund, îi va succede la conducerea formaţiei din Premier League. "Mă aştept ca Giggs să fie următorul antrenor principal, după ce voi pleca eu", a spus Van Gaal la MUTV. "Acum responsabilitatea este a mea. El are îndatoriri pe care trebuie să le îndeplinească, la fel ca jucătorii. Face foarte bine ceea ce are de făcut", a adăugat tehnicianul. Ryan Giggs, în varstă de 41 de ani, este antrenorul secund al echipei Manchester United din mai 2014. Louis van Gaal, 63 de ani, are contract cu gruparea din Manchester pană în 2017.
Schumi cel mic a debutat în F4
Fiul fostului pilot de F1 Michael Schumacher, Mick, în varstă de 16 ani, a debutat sambătă în Formula 4, clasandu-se pe locul nouă în prima cursă a sezonului, la Oschersleben, în Germania, şi primind un premiu pentru cel mai bun debutant. Mick Schumacher a pornit de pe locul 19 al grilei şi a reuşit să avanseze zece poziţii pe parcursul cursei. Michael Schumacher se află la recuperare la locuinţa sa din Elveţia, în urma gravului accident de schi suferit în 2013.

Xavi la cota 500

Fotbalistul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, a evoluat, sambătă, în al 500-lea său meci în primul eşalon din Spania. Xavi Hernandez a intrat pe teren în minutul 88 al partidei cu Espanyol Barcelona, caştigată cu scorul de 2-0. Xavi este al optulea jucător care a jucat în cel puţin 500 de meciuri din campionatul Spaniei, după Andoni Zubizarreta (Athletic, FC Barcelona şi Valencia) - 622, Raul González (Real Madrid) - 550, Eusebio (Valladolid, Atlético Madrid, FC Barcelona, Celta) - 543, Paco Buyo (Sevilla, Real Madrid) - 542, Manolo Sanchís (Real Madrid) - 523, Iker Casillas (Real Madrid) - 507 şi Miquel Soler (Espanol, FC Barcelona, Atlético Madrid, Sevilla, Zaragoza, Mallorca) -504. Xavi Hernandez a debutat la FC Barcelona în sezonul 1997/1998 şi a caştigat de atunci de şapte ori campionatul Spaniei.

Di Natale pleacă de la Udinese

Atacantul Antonio Di Natale, în varstă de 37 de ani, va pleca de la echipa Udinese la finalul acestui sezon. Antonio Di Natale joacă la Udinese din 2004 şi a disputat 415 meciuri, înscriind 220 de goluri.  Di Natale a fost cel mai bun marcator din Serie A în 2010 (29 goluri) şi 2011 (28 goluri). Conform presei italiene, Di Natale ar urma să joace în campionatul nord-american MLS sau la Empoli, echipa la care s-a format.

Fotbalistul mai tare ca antrenorul

Antrenorul echipei algeriene Hussein Dey, Meziane Ighil, a fost demis după ce în urmă cu trei zile s-a bătut la un antrenament cu directorul sportiv al clubului, fostul internaţional francez Nicolas Anelka. Conflictul dintre cei doi a izbucnit după ce Anelka a vrut să îi dea cateva sfaturi antrenorului cu portarii, la şedinţa de pregătire de miercuri. Ighil s-a apropiat de francez şi i-a cerut să iasă de pe teren, însă Anelka a refuzat. Refuzul fostului fotbalist l-a enervat pe tehnician, care a spus că el este şeful pe teren. Cei doi au început să se insulte şi s-au lovit reciproc, fiind despărţiţi pană la urmă de jucători.  Ca urmare a acestui incident, preşedintele clubului a solicitat un raport, iar Consiliul Director a fost convocat şi a decis ca Anelka să rămană director sportiv şi ca Ighil să fie demis. Echipa NA Hussein Dey se află pe ultimul loc în clasamentul campionatului Algeriei, cu 27 de puncte. Lider este ES Setif, cu 41 de puncte.

Watford a promovat în Premiership

Echipa Watford şi-a asigurat promovarea în prima ligă engleză, în urma rezultatelor înregistrate, sambătă, în cel de-al doilea eşalon, informează The Guardian. Watford, care sambătă a învins în deplasare echipa Brighton, scor 2-0, a beneficiat de faptul că rivala Middlesbrough a înregistrat o înfrangere, scor 3-4 cu Fulham. Cu o etapă înainte de finalul sezonului, echipa Watford, la care în tur a evoluat şi Gabriel Tamaş, este pe primul loc în Championship, cu 88 de puncte, la o diferenţă de patru puncte de următoarea clasată, astfel că nu mai poate fi ajunsă din urmă. Watford revine în Premier League după opt ani.

Ayew ar putea juca la Roma

Mijlocaşul echipei Olympique Marseille, André Ayew, va juca din sezonul viitor la AS Roma, în cazul în care gruparea italiană se va califica în  Liga Campionilor, a anunţat, sambătă, cotidianul L'Equipe.  Jucătorul ghanez mai era dorit de VfL Wolfsburg, Borussia Dortmund, Schalke 04, Swansea, dar şi Internazionale Milano.  Ayew, în varstă de 25 de ani, este legitimat la Olympique Marseille din 2007, el evoluand sub formă de împrumut şi la Lorient şi Arles-Avignon. El va putea pleca la finalul sezonului liber de contract.

Nalbandian n-are noroc la raliuri

Fostul tenisman David Nalbandian a suferit un accident din care a scăpat nevătămat, sambătă, la Raliul Argentinei, incident în urma căruia a abandonat. Nalbandian concura în a patra specială a zilei cu un Chevrolet, alături de copilotul Daniel Stillo, iar vehiculul s-a răsturnat la caţiva kilometri de localitatea Ascochinga. În momentul accidentului, Nalbandian era lider la categoria Copa Maxi Rally şi al şaptelea în clasamentul general. David Nalbandian, în varstă de 33 de ani, a fost ocupantul locului trei ATP în 2006. Nalbandian s-a retras din activitatea de tenisman în 2013.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.