Sport

Nici o milă pentru Craiova

Ziarul de Vrancea
14 apr 2015 820 vizualizări
CSU nu a primit de la UEFA dreptul de a juca în sezonul viitor în Cupele Europene * motivul este acela că nu este afiliată la FRF de trei ani

UEFA consideră că gruparea CS Universitatea Craiova nu îndeplineşte condiţiile privind participarea în ediţia viitoare a cupelor europene, deoarece nu este afiliată de minimum trei ani ca membru al Federaţiei Romane de Fotbal, au declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul clubului din Bănie. Formaţia CS Universitatea Craiova, înfiinţată şi afiliată la FRF în anul 2013, ocupă în prezent locul patru în clasament, cu 45 de puncte, poziţie care îi permitea participarea în ediţia viitoare a Ligii Europa. Ţinand cont de poziţiile actuale ocupate în clasament, echipele eligibile să participe în cupele europene sunt Steaua Bucureşti, ocupanta locului 1, în Liga Campionilor, ASA Targu Mureş (locul 2), Astra Giurgiu (locul 5) şi FC Viitorul (locul 7), în Liga Europa. Ocupanta poziţiei a treia, Petrolul Ploieşti, se află în procedură de insolvenţă şi nu poate participa în ediţia viitoare a cupelor europene. în aceeaşi situaţie se regăseşte şi Dinamo Bucureşti, ocupanta locului şase.
Antrenorul formaţiei CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, este dezamăgit de decizia UEFA, dar speră să mai existe totuşi o cale de recurs: "Sunt dezamăgit de această decizie pentru că mi-aş fi dorit să avem dreptul să jucăm. Ar fi însemnat fantastic de mult pentru această echipă să joace în în Liga Europa. Nu ştiu dacă se mai poate face ceva, probabil o să avem o discuţie la club şi să stabilim care va fi următoarea mişcare", a declarat, pentru MEDIAFAX, Emil Săndoi. Tehnicianul nu îşi face griji în ceea ce priveşte motivaţia jucătorilor după decizia luată de UEFA. "Nu ne pică bine nouă şi cu siguranţă nu le pică bine nici jucătorilor. Dar ei să nu uite că sunt jucători profesionişti şi trebuie să dea totul de fiecare dată cand intră pe teren. Eu sunt convins că o să reuşim să îi capacităm pană la finalul campionatului. Dar, repet, eu sper să mai existe totuşi o cale de recurs la decizia UEFA", a adăugat Săndoi.
Primăria Craiova a decis în vara anului 2013 să susţină înfiinţarea echipei CS Universitatea Craiova, care să participe în Liga a II-a începand din sezonul 2013-2014, profitand de locul oferit oraşului de Adunarea Generală a FRF după dezafilierea FC Universitatea Craiova. Susţinută de autorităţile locale, CS Universitatea Craiova a promovat în Liga I în vara anului trecut.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.