Sport

Romancele dansează Charleston

Ziarul de Vrancea
9 apr 2015 538 vizualizări
Irina Begu joacă în sferturi, iar Andreea Mitu a răzbunat-o pe Alexandra Dulgheru în turneul din South Carolina * învinsă prematur, Eugénie Bouchard are timp să se pregătească pentru confruntarea cu Romania din FedCup

Numai vesti bune vin de la Charleston (Carolina de Sud) spre Romania, unde se dispută cel mai puternic turneu feminin pe zgură din SUA, din categoria Premier. În primul rand, Irina Begu (36 WTA)  a trecut în turul III (optimi) după ce a învins-o, în urma unui maraton de două ore şi un sfert pe kazaha Iaroslava Şvedova (78)  cu scorul de 6-0, 6-7, 6-4. Apoi a urmat randul Andreei Mitu (107), care s-a calificat în turul II oarecum cu şansă, după ce a beneficiat de abandonul americancei Varvara Lepchenko. În faţa ei s-a aflat croata Ajla Tomljanovic (60), cea care o eliminase anterior pe Alexandra Dulgheru. Însă Andreea s-a descurcat nesperat de bine învingand-o pe jucătoarea croată, aflată în curs de obţinere a cetăţenie australiene, cu 6-2, 6-2 în numai 70 de minute. Calificarea în optimi la Charleston, la al patrulea tabloul principal WTA,  este cea mai bună performanţă din cariera sportivei în varstă de 23 de ani, care este şi proaspătă componentă a echipei de Fed Cup a Romaniei. Adversara Andreei din optimi este o altă americană de viitor, Madison Keys (20 WTA), care a trecut logic cu 6-2, 6-1  de jucătoarea ucraineană Katerîna Bondarenko.
A treia veste bună de la Charleston este aceea că Irina-Camelia Begu este deja calificată în sferturile de finală. Ea ar fi trebuit să joace aseară cu rusoaica Ekaterina Makarova, care trecuse cu 5-7, 6-3, 6-2 de  jucătoarea chineză Zhang Shuai (84). Însă Makarova, numărul 8 mondial, a fost nevoită să abandoneze competiţia după acest meci din cauza unei afecţiuni gastrointestinale, astfel că Irina noastră a devenit prima sportivă calificată în sferturi. Mai trebuie amintit că Irina a jucat o singură dată cu Makarova, anul trecut în turneul de la Moscova (6-4, 6-4) în care a ajuns pană în finala pierdută cu Anastasia Pavliucenkova. Ea urmează să joace cu învingătoarea meciului dintre jucătoarea germană Angelique Kerber (16) şi spaniola Lara Arruabarrena (83), partenera favorită a Irinei în partidele de dublu.
Venind vorba de întalnirea de Fed Cup a tricolorelor contra Canadei (18-19 aprilie, Montreal), un rezultat de la Charleston are darul ne a pune pe ganduri întrucat prima favorită, Eugénie Bouchard (Canada) a fost eliminată, scor 3-6, 1-6 de către americanca Lauren Davis (66). Este foarte posibil ca jucătoarea numărul 1 a Canadei să se gandească serios la participarea la întalnirea cu romancele, mai ales că în caz contrar riscă necalificarea pentru Jocurile Olimpice. Reamintim că Sylvain Bruneau, căpitanul nejucător al Canadei, a anunţat trei jucătoare în lot (de valoare redusă) lăsand un loc liber pentru o eventuală participare a Eugéniei. O altă surpriză a turului II a fost produsă de spaniola Lara Arruabarrena (posibilă viitoare a Irinei în sferturi) care a învins-o cu 6-3, 3-6, 6-4 pe australianca Samantha Stosur, în timp ce Danka Kovinic (Muntenegru) a trecut cu 4-6, 6-3, 6-2 de elveţianca Belinda Bencic. Alte rezultate din turul II: Mona Barthel (Germania) – Sloane Stephens (SUA) 6-3, 7-6; Sara Errani (Italia) –Jana Cepelova (Slovacia) 6-3, 7-6; Sara Sorribes (Spania) –Shelby Rogers (SUA) 7-5, 6-1; Madison Brengle (SUA) – Donna Vekic (Croaţia) 6-1, 6-3;
* La Katowice, principala surpriză a fost eliminarea rusoaicei Vera Zvonareva (30 de ani), fost număr doi mondial, de către Klara Koukalova (Cehia), scor 1-6, 4-6. Aseară a jucat şi Monica Niculescu, în turul II, în compania belgiencei Kim Flipkens. În caz de victorie, în faţa Monicăi va sta o altă belgiancă, A;ison van Uytvanck, victorioasă cu 6-3, 6-3 în faţa Carinei Witthöft (Germania). Alte rezultate din turul II: Camila Giorgi (Italia) – Magda Linette (Polonia) 6-7,6-2, 6-3; Alizé Cornet (Franţa) – Polona Hercog (Slovenia) 4-6, 6-1, 6-3; Anna Schmiedlova (Slovacia) – Katerina Siniakova (Cehia) 6-1, 3-6, 6-3; Elizaveta Kulickova (Rusia) – Kaia Kanepi (Estonia) 6-1, 6-2.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.