Sport

Maratonul Siretului, în a doua zi de Paşte

Ziarul de Vrancea
6 apr 2015 931 vizualizări
Vrânceanul Ilie Roşu organizează o nouă întrecere, de Paşte, din ciclul maratoanelor istorice “Din dragoste pentru România şi pentru istoria ei”

Ilie Roşu sărbătoreşte a doua zi de Paşte printr-un nou maraton pe meleagurile natale. Pe 13 aprilie, la ora 8:00, sportivul deschide a doua ediţie a Maratonului celor 2 lacuri, care va avea startul în faţa bisericii Sfântul Nicolae din Adjudu Vechi şi va continua pe un traseu urmărind localităţile de pe malul Siretului: Homocea, Ploscuţeni, Mănăstirea Sihastru, Lespezi, Costişa, Adjudu Vechi (sosire în faţa Monumentului Eroilor, la intrarea în incinta Bisericii Sfântul Nicolae). Momentul principal va fi startul competiţiei, când “concurenţii, însoţiţi de copiii din proba de ştafetă, vor traversa în alergare podul de peste Siret, de 360 de metri”, anunţă Ilie Roşu. Cel mai vârstnic participant – Gheorghe Moşion – are 82 de ani şi vine tocmai de la Arad, ca să concureze în proba de 21 de kilometri. Evenimentul va fi un omagiu adus eroilor care au luptat în cele două războaie mondiale. Probele din cadrul Maratonului Siretului – celor 2 lacuri sunt:
-15 km, Semimaraton (21 km), 30 km, Maraton (42,195 km), ştafeta copii 42X1 km; Trei ştafete, a câte 42 de copii se vor întrece în competiţie.
-Ştafeta Siretului, formată din copii din satele de pe malurile Siretului: Adjudu Vechi, Homocea, Ploscuţeni, Argea, Lespezi, Costişa, Şişcani şi Burcioaia.
-Ştafeta Adjudului, alcătuită din copii care învaţă în ciclul gimnazial la şcolile şi liceele din Municipiul Adjud.
-Ştafeta Pufeştiului, alcătuită din copii din comuna Pufeşti, care aniversează 150 de ani de la înfiinţarea şcolii.
În timpul probelor, concurenţii vor putea admira, din alergare, bisericile şi monumentele ridicate în memoria eroilor locali care s-au jertfit în războaiele mondiale, lacul de acumulare şi hidrocentrala de la Bereşti, râul Siret şi lacul de acumulare de la Călimăneşti. Regulamentul de participare şi alte informaţii sunt disponibile pe site-ul www.ilierosu.ro. (Alina-Elena VASILIU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.