Sport

Bine că v-a mers!

Ziarul de Vrancea
30 mar 2015 504 vizualizări
Romania - Insulele Feroe 1-0 (1-0) în grupa F a preliminariilor CE de fotbal 2016

Romania: Pantilimon - Papp, Chiricheş, Grigore, Raţ - Pintilii, Sînmărtean (’85 – Prepeliţă) – Popa (’71 – Torje), Rusescu (’60 – Tănase), Maxim - Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu
Feroe: Nielsen - J. Davidsen, Gregersen, Nattestad, V. Davidsen - Benjaminsen – Færo (’74 – A.Olsen) - Holst, B. Olsen (’79 – Sørensen), Jacobsen (’79 – Jönsen), Vatnhamar - Edmundsson. Selecţioner:  Lars Olsen.
Arbitru: Artur Lopes (Portugalia).
Cartonaşe galbene:  Torje, Keşeru / Gregersen.
1-0, min. 21: lovitură liberă de pe stanga executată de Maxim, mingea a fost deviată de zid în bară, a ricoşat în teren, iar Keşeru a reluat de la 6 metri.
Partida de la Ploieşti a fost una dintre cele mai slabe ale tricolorilor în ultimii ani, totuşi nu atat de slabă încat să păţim păţania Greciei, învinsă de formaţia nordică pe teren propriu. O primă repriză ştearsă, dar în care s-a văzut diferenţa de valoare dintre cele două naţionale şi o a doua execrabilă a tricolorilor care putea să se încheie cu un deznodămant nefast pentru echipa tricoloră. Primele minute au demonstrat că feroezii au cel puţin portar, fiindcă dacă nu era acest Nielsen, scorul ar fi fost deja 2-0 în minutul 6, la şutul lui Rusescu (‘2) şi la reluarea, ce-i drept, slabă a lui Claudiu Keşeru. Prima poartă înţepată a fost cea a lui Pantilimon, dar din fericire Holst se afla într-un ofsaid flagrant. După gol, tricolorii au continuat să domine, dar ceea ce li s-a putut reproşa a fost modul dezlanat în care au făcut-o, ca şi pripeala în faţa porţii. Două ocazii ale lui Papp şi ratările din lovituri libere ale lui Sînmărtean au fost tot ceea ce s-a întamplat pană la pauză. După pauză, Iordănescu a făcut o mutare nefericită, introducerea lui Tănase, spre iritarea majorităţii steliste din tribune. Maxim, unul dintre puţinii jucători ce puteau fi remarcaţi, a executat din nou o lovitură liberă, însă Popa, de la 2 metri n-a reuşit să introducă balonul în plasă (’64). Echipa romană a cedat în final şi iniţiativa, lucru văzut şi de schimbările conservative ale lui Iordănescu (!), iar în ultimele secunde feroezii puteau să dea lovitura de graţie, însă Pantilimon a intervenit magistral.
Concluzia acestei partide este că s-au obţinut cele trei puncte, dar jocul tricolorilor a fost lamentabil. Următoarea partidă a tricolorilor şi singura din sezonul de primăvară se va disputa pe 13 iunie la Belfast, derbiul grupei F, contra Irlandei de Nord.

Celelalte rezultate din grupa F: Irlanda de Nord – Finlanda 2-1. Lafferty (’33, ’38) / Sadik (’90); Ungaria – Grecia 0-0

Clasamentul grupei F
1. Romania    5    4    1    0     7-1    13
2. Irlanda N.    5    4    0    1     8-4    12
3. Ungaria    5    2    2    1     4-3    8
4. Finlanda    5    1    1    3     5-7    4
5. I.Feroe    5    1    0    4     2-7    3
6. Grecia    5    0    2    3     1-5    2


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.