Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Jo Jo Dan a ratat centura

Ziarul de Vrancea
29 mar 2015 699 vizualizări
Pugilistul Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, a fost învins de Kell Brook, sambătă noapte, la Motorpoint Arena din Sheffield, într-un meci în care pugilistul britanic şi-a pus în joc centura IBF la categoria semimijlocie.

Brook, 28 de ani, s-a impus în faţa romanului în varstă de 33 de ani prin K.O. tehnic, după patru runde.  Înaintea meciului de sambătă noapte, ultimul din cadrul galei de la Sheffield, Jo Jo Dan a intrat în ring pe fondul sonor al unei piese BUG Mafia, iar Kell Brook în acordurile unei melodii a lui Kanye West. Ion Ionuţ are acum un bilanţ de 34 de victorii şi trei înfrangeri.  Pentru Kell Brook aceasta a fost a 34-a victorie. Originar din Sheffield, Brook a caştigat titlul IBF în luna august 2014, după ce l-a învins la puncte pe americanul Shawn Porter.
Hagi junior, aproape violet
Fotbalistul Ianis Hagi, de la Academia Gheorghe Hagi, va evolua din luna iunie pentru gruparea Fiorentina, la echipa Primavera a clubului italian, informează cotidianul La Nazione, citat de fiorentina.it. "Confirmată venirea lui Ianis Hagi (fiul lui Gheorghe), care va sosi în iunie în schimbul unei sume ce nu este departe de un milion de euro", notează site-ul italian. Ianis Hagi, născut în 1998, face parte din echipa naţională under 17 a Romaniei.
Europenii domină Mondialele de patinaj
Sportiva rusă Elizaveta Tuktamîşeva a caştigat, sambătă, la Shanghai, titlul mondial în proba feminină de la Campionatele Mondiale de patinaj artistic.  Elizaveta Tuktamîşeva, în varstă de 18 ani, a acumulat 210,36 puncte, obţinand astfel prima sa medalie mondială de aur. Locul doi a revenit japonezei Satoko Miyahara (193,60 puncte), iar a treia a fost rusoaica Elena Radionova (191,47 puncte). Titlul mondial masculin a revenit în premieră patinatorului spaniol Javier Fernandez, cu 273, 90 puncte, urmat de campionul olimpic Yuzuru Hanyu (271,08) şi kazahul Denis Ten (267, 72. Javier Fernandez este primul campion mondial din istoria patinajului artistic spaniol.
Aproape de bronz
Sportiva Kriszta Tünde Incze a fost învinsă în meciul pentru medalia de bronz, vineri, la categoria 58 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de lupte sub 23 de ani, care se desfăşoară în Polonia la Walbrzych. Incze a fost învinsă de sportiva Tetiana Omelchenko, din Ucraina, scor 3-4. La CE de lupte sub 23 de ani, Romania a obţinut, joi, medalia de argint prin sportiva Alina Emilia Vuc, la categoria 48 de kilograme.
Arbitre romane în Canada
Teodora Albon şi Petruţa Iugulescu vor reprezenta arbitrajul romanesc la Campionatul Mondial feminin din Canada, din perioada 6 iunie - 5 iulie, a anunţat, ieri, Federaţia Romană de Fotbal. Teodora Albon, în varstă de 37 de ani, are în palmares o finală de Liga Campionilor la fotbal feminin, în 2013, şi este arbitru internaţional din anul 2003.  Petruţa Iugulescu, 36 de ani, este de zece ani arbitru asistent FIFA. Anul acesta, alături de Cristina Dorcioman, a arbitrat la finala Cupei Algarve din Portugalia. La Campionatul Mondial feminin sunt calificate 24 de echipe. Romania a ratat calificarea la turneul final.

Steaua a caştigat Cupa Romaniei la polo
Echipa de polo Steaua Bucureşti a caştigat Cupa Romaniei, după ce a învins duminică, în finala turneului de la Braşov, formaţia Sportul Studenţesc Corona, cu scorul de 13-12, fiind nevoie de aruncări de la 5 metri pentru stabilirea caştigătoarei. Scorul pe reprize a fost 1-3, 1-1, 4-2, 2-2, astfel că la finalul timpului regulamentar de joc, tabela arăta 8-8. Au urmat cinci aruncări de la 5 metri pentru stabilirea caştigătoarei, formaţia Steaua Bucureşti arătand mai multă concentrare la loviturile de departajare şi cucerind trofeul, cu scorul de 13-12. Golul decisiv a fost marcat de Teohari. Cele două echipe s-au calificat în finala Cupei Romaniei, sambătă, după ce au eliminat, în semifinale, campioana CSM Digi Oradea, respectiv formaţia Dinamo Bucureşti.
A ajuns şi Xavi în Golf
Gruparea Al Sadd a obţinut serviciile fotbalistului echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, care se va alătura în vară echipei din Qatar, a anunţat managerul clubului, Abdullah Al-Berik. "Al Sadd a reuşit să îl achiziţioneze pe căpitanul Barcelonei, Xavi. Aceasta este o fotografie cu el şi cu directorul sportiv Muhammed Ghoulam", a notat Al-Berik pe reţelele de socializare, ataşand o fotografie în care apar cei doi. Xavi Hernandez, în varstă de 35 de ani, s-a înţeles cu gruparea din Qatar pe trei ani. Xavi este un jucător format la FC Barcelona, grupare cu care a caştigat 25 de trofe

Atlet înecat
Atletul canadian Daundre Barnaby, specialist în proba de 400 metri, a murit înecat în timpul unui stagiu de pregătire desfăşurat în insula Saint Kitts, a anunţat federaţia canadiană. Barnaby, în varstă de 24 de ani, a plecat să înoate în ocean şi a fost luat de curenţi, iar în ciuda eforturilor coechipierilor săi, el nu a mai putut fi salvat. Trupul neînsufleţit a fost adus pe pămant la cateva ore de la dispariţie, a anunţat Athletics Canada.  El a participat la Jocurile Olimpice din 2012 şi la Jocurile Commonweath în 2014.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.