Sport

Spectacole romaneşti la Indian Wells

Ziarul de Vrancea
24 mar 2015 466 vizualizări
Două puncte obţinute de Simona Halep şi unul de Monica Niculescu au fost selecţionate într-un montaj WTA

Jucătoarele Monica Niculescu şi Simona Halep au reuşit, la turneul de la Indian Wells, să caştige trei dintre cele mai frumoase şapte puncte, potrivit unui montaj video realizat de către WTA. Punctele caştigate de jucătoarele romane sunt din meciurile Monica Niculescu - Serena Williams, din turul doi al competiţiei, Simona Halep - Varvara Lepchenko, din turul trei, şi Simona Halep - Carla Suarez, din sferturile de finală. Monica Niculescu a caştigat un punct spectaculos la scorul de 7-5, 3-2, 40-40 pentru Williams, după ce liderul mondial a alergat-o pe romancă dintr-o parte într-alta a terenului, însă sportiva pregătită de Călin Ciorbagiu a trimis o minge în "cross", la care americanca nu a mai ajuns şi a căzut pe teren.
Primul dintre cele două puncte spectaculoase caştigate de Simona Halep la Indian Wells este din meciul cu americanca Varvara Lepchenko, din turul trei al competiţiei. La scorul de 3-1 şi 30-15 în setul decisiv, un "drive volley" executat de Lepchenko a scos-o pe Simona mult în afara terenului. Romanca a "agăţat" mingea şi a trimis-o în terenul advers. Americanca a ezitat să lovească decisiv, ceea ce i-a permis Simonei Halep să alerge înapoi către mijlocul terenului şi să-şi recupereze poziţia dominantă. în cele din urmă, Lepchenko a greşit, trimiţand mingea în fileu. Cel de-al doilea punct nominalizat este din întalnirea cu sportiva spaniolă Carla Suarez din sferturile de finală. La scorul de 1-0 şi 30-0 pentru Halep, în setul decisiv, locul trei mondial a punctat pe tabelă după ce a trimis un "passing" din alergare, cu reverul, în urma unui schimb de mingi prelungit.
Celelalte patru puncte spectaculoase sunt din întalnirile Madison Keys - Jelena Jankovic, Sabine Lisicki - Flavia Pennetta, Ons Jabeur - Caroline Wozniacki şi Sloane Stephens - Serena Williams. Reamintim că turneul a fost caştigat de Simona Halep, care a învins-o cu 2-6, 7-5, 6-4 în finală pe Jelena Jankovic.
Alexandra Dulgheru, pe tabloul principal la Miami
Alexandra Dulgheru (72 WTA) a izbutit să se califice pe tabloul principal al turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami, dotat cu premii în valoare totală de 5.381.235 de dolari. În ultimul tur de calificări, Alexandra a eliminat-o, cu scorul de 6-4, 7-5, pe jucătoarea turcă Ipek Soylu (18 ani, 281 WTA, wild card),  la capătul unui meci care a durat o oră şi 49 de minute. În setul secund, Alexandra Dulgheru a revenit de la 2-5, iar la 3-5 Soylu a beneficiat de o minge de set, pe care însă a ratat-o în urma unei duble greşeli. În primul tur, Soylu trecuse cu scorul de 6-0, 6-1 de Andreea Mitu (107). O altă jucătoare romană prezentă în calificări, Edina Hall a fost învinsă cu 2-6, 7-6, 4-6 în primul tur de către jucătoarea americană Grace Min (104), după un meci de două oră şi 40 de minute. Alexandra Dulgheru este a cincea reprezentantă a Romaniei pe tabloul principal, după Simona Halep, Irina  Begu, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.