Sport

Nervii tari au învins

Ziarul de Vrancea
18 mar 2015 484 vizualizări
AS Monaco şi Atletico Madrid s-au calificat în sferturile Ligii Campionilor

AS Monaco a primit în Principat replica “tunarilor” de la Arsenal, de pe o poziţie liniştită, după victoria eclatantă obţinută în tur, cu 3-1. Însă Arsenal nu a predat armele. Antrenorul Arséne Wenger, bun cunoscător al fotbalului francez a ordonat ofensivă totală, Arsenal  a înscris de două ori, pe fondul unei relaxări a apărării monegasce, care în cele din urmă a revenit şi a păstrat rezultatul. Cel mai fericit din tabăra gazdelor a fost antrenorul portughez Leonardo Jardim, aflat la prima prezenţă în sferturile Ligii Campionilor.”Trebuie să recunoaştem meritele jucătorilor pentru ceea ce au reuşit. Nimeni nu ne aştepta să ajungem aici. Este o recompensă mare", a spus Jardim. Englezii, care îşi pot reproşa multe ratări în special în repriza secundă, au încantat la Monaco, dar au plătit pentru greşelile impardonabile  din meciul tur.
Echipa lui Diego Simeone, Atletico Madrid, a anihilat avantajul fragil obţinut din tur de Bayer Leverkusen, dar... atat. În faţa unei echipe germane riguros organizată de Roger Schmidt, Atletico nu s-a descurcat prea bine, iar tinerii jucători din Leverkusen au avut şi ei şansele lor. Revenit după o accidentare, portarul Oblak a fost cheia succesului “plăpumarilor” la lovituri de departajare, primul şut apărat, cel trimis de Calhanoglu, avand un impact pozitiv asupra colegilor. De fapt, din cate cinci şuturi de echipă, Atletico a transformat trei (prin Griezemann, Suarez şi Torres), iar Bayer, doar două prin Rolfes şi Castro. În afară de Calhanoglu au mai ratat pentru germani Omer Toprak şi Kiessling, iar pentru echipa madrilenă, Raul Garcia şi Koke.
Rezultate, marcatori: AS Monaco – Arsenal Londra 0-2 (în tur, 3-1). Giroud (’36), Ramsey (’79); Atletico Madrid – Bayer Leverkusen 1-0 (în tur, 0-1), 3-2 la lovituri de departajare. Mario Suarez (’27).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.