Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Baschetbaliştii gorjeni în Final Four

Ziarul de Vrancea
18 mar 2015 504 vizualizări
Echipa de baschet masculin Energia Targu Jiu s-a calificat în turneul Final Four al FIBA Eurochallenge, după ce a învins pe teren propriu, cu scorul de 79-64, formaţia franceză Le Mans, în meciu al treilea al sferturilor de finală ale competiţiei.

Cei mai buni marcatori ai gazdelor au fost Gliniadakis, cu 18 puncte, Troupe şi Mack, ambii cu cate 14 puncte, în timp ce de la oaspeţi s-au remarcat Ewing şi Wallace, ambii cu cate 15 puncte. În primele două meciuri, Energia Pandurii Targu Jiu a învins, acasă, cu scorul de 84-60, şi a pierdut, în deplasare, cu scorul de 79-68. În Final Four s-au mai calificat echipele JSF Nanterre (Franţa), Trabzonspor Medical Park (Turcia) şi Fraport Skyliners (Germania).

Romania vrea Europene de lupte

Preşedintele Federaţiei Romane de Lupte, Răzvan Parcălabu, a declarat, ieri, cu ocazia aniversării a 85 de ani de la înfiinţarea forului de specialitate, că Romania are şanse mari să primească dreptul de organizare a Campionatelor Europene din 2017. Ultima competiţie de acest gen a avut loc în 1967, la Bucureşti. "În opinia mea, organizarea unei asemenea competiţii vine într-o ordine firească a lucrurilor, după ce anul trecut am reuşit să organizăm la Bucureşti două turnee internaţionale, competiţii ce pot rivaliza cu un campionat european sau mondial în condiţii de concurs, organizare şi cazare de patru stele. Numărul de ţări participante a fost un record pentru noi după 1989, fiind prezente 28 de ţări", a completat Parcălabu.

Simeone îşi prelungeşte contractul

Tehnicianul echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, va semna zilele următoare un nou contract cu gruparea madrilenă care s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, a anunţat sora antrenorului, Natalia, care este şi agentul argentinianului, informează L'Equipe. Potrivit jurnalului francez, Simeone va semna un contract valabil pană în iunie 2020. "Vor fi veşti foarte bune zilele următoare. Dacă fanii echipei Atletico sunt mulţumiţi acum, vor fi şi mai mulţumiţi atunci", a declarat Natalia Simeone marţi seară, conform cotidianului Marca.

Preşedintele Parmei a fost arestat

Preşedintele clubului Parma, Giampietro Manenti, a fost reţinut, ieri dimineaţă, împreună cu alte 22 de persoane bănuite de justiţia italiană de asociere în grup infracţional, informează ediţia online a cotidianului L'Equipe. Ei mai sunt bănuiţi de fraudă informatică, deturnare de fonduri publice, spălare de bani cu circumstanţe agravante şi de metode mafiote. Manenti este administrator delegat al Mapi Group, societate de servicii cu sediul în Slovenia, avand legături cu compania rusă Gazprom. El preluase preşedinţia grupării Parma în luna februarie, promiţand că va acoperi datoriile clubului, evaluate de presa italiană la 100 de milioane de euro. FC Parma, care ocupă ultimul loc în Serie A, ar putea intra, joi, în faliment.

Americanii au pus ochii pe CR7

Revista americană Sports Illustrated susţine că fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo va evolua, din 2018, în campionatul profesionist nord-american, Major League Soccer, informează marca.com. Ronaldo mai are contract cu Real Madrid pană în vara anului 2018, cand va avea 33 de ani. Printre oraşele în care ar putea evolua Ronaldo s-ar afla New York şi Los Angeles. În New York se află echipele Red Bulls, City şi Cosmos, unde evoluează spaniolul Raul, iar în Los Angeles cea mai plauzibilă variantă ar fi Galaxy, unde a jucat David Beckham, iar din vară va fi legitimat Steven Gerrard. Tot în Los Angeles, din 2017 ar putea fi lansat un nou club, care va fi deţinut de legenda baschetului american Magic Johnson. O a treia variantă ar fi reprezentată de oraşul Miami, unde David Beckham ar putea deţine o echipă.

Morten Olsen lasă naţionala Danemarcei

Selecţionerul naţionalei Danemarcei, Morten Olsen, a anunţat, ieri, că va părăsi această funcţie la finalul Campionatului European din 2016, indiferent de performanţele de la turneul final. "După 19 ani ca jucător şi 16 ca selecţioner este o decizie emoţionantă şi greu de luat. Mă simt bine în această funcţie, dar am două motive pentru care fac acum acest anunţ. Nu vreau să aud zvonuri destabilizatoare care să spună că răman sau nu şi vreau ca şefii federaţiei să aibă timp pentru a găsi un înlocuitor", a spus Olsen. Morten Olsen, în varstă de 65 de ani, a fost numit în funcţia de selecţioner al Danemarcei în 2000, înlocuindu-l pe Bo Johansson. El a condus reprezentativa daneză la patru turnee finale, Cupele Mondiale din 2002 şi 2010 şi Campionatele Europene din 2004 şi 2012

Giresse va antrena echipa Mali

Tehnicianul francez Alain Giresse va fi numit în funcţia de selecţioner al naţionalei din Mali, reprezentativă pe care a mai condus-o în perioada 2010-2012, a anunţat, marţi, L'Equipe. Giresse, în varstă de 62 de ani, va fi prezent astăzi, la Bamako, pentru a semna contractul cu Federaţia de Fotbal din Mali. Alain Giresse nu şi-a prelungit contractul de selecţioner al formaţiei Senegalului, după ce a ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei Africii pe naţiuni din acest an.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.