Sport

Aproape de a treia finală

Ziarul de Vrancea
6 mar 2015 621 vizualizări
Alexandra Dulgheru a învins-o şi pe Julia Görges şi va juca în semifinale la Kuala Lumpur cu australianca Jarmila Gajdosova

Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru (94 WTA s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Kuala Lumpur (250.000 de dolari), după ce a învins-o, în sferturi cu 7-6, 7-5, după două ore şi 17 minute de joc, pe jucătoarea germană Julia Görges (65 WTA). Dacă va trece în semifinala de astăzi de australianca Jarmila Gajdosova (52), Alexandra va juca a treia finală din carieră. Jarmila Gajdosova a învins-o în sferturi cu 6-4, 3-6, 6-4 pe japoneza Kurumi Nara (57). Cele două vor fi pentru a treia oară adversare în acest an, scorul după primele două întalniri fiind egal. Gajdosova s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4, în turul I al Australian Open, apoi Dulgheru a caştigat meciul din calificările turneului de la Doha, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-3. La primul turneu de Grand Slam al anului, australianca a fost oprită în manşa a doua de Simona Halep, care a obţinut victoria cu scorul de 6-2, 6-2. Alexandra Dulgheru, 25 de ani, fostă ocupantă a locului 26 în 2011, a disputat ultima semifinală în iulie 2010, la turneul WTA de la Budapesta. Ea a mai jucat în cariera ei două finale în circuitul WTA, ambele la Varşovia, în 2009 şi 2010, şi de fiecare dată şi-a trecut în palmares titlul la turneul polonez de categorie Premier.Alexandra a reuşit o performanţă destul de rară în circuit, cucerind primul trofeu din capitala Poloniei cand ocupa locul 201 WTA şi după ce a jucat în calificări. Acest succes a propulsat-o pentru prima dată în Top 100 WTA, pe locul 83. Pană la ascensiunea Simonei Halep din ultimii ani, Alexandra Dulgheru era cea mai titrată sportivă din actuala generaţie de jucătoare romane de tenis. Acum, jucătoarea originară din Bucureşti urcă din nou în clasamentul WTA, după ce a suferit mai multe accidentări în ultimii ani.
Cealaltă semifinală se va disputa între prima favorită, Caroline Wozniacki (5 WTA) şi taiwaneza Hsieh Su-wei (181), beneficiară a unui wild card. În sferturi, Caroline a trecut cu 6-3, 6-1 de germana Carina Witthöftm iar Hsieh a învins o jucătoare venită din calificări, rusoaica Elizaveta Kulicikova. Jucătoarea asiatică a atins varful în februarie 2013, cand a ocupat poziţia 23.
* La Monterrey (500.000 $) perechea romano-spaniolă Raluca Olaru / Lara Arruabarrena a atins sferturile de finală, profitand de abandonul favoritelor nr. 1, Timea Babos / Kristina Mladenovic (Ungaria / Franţa) la scorul de 4-1 în favoarea acestora, după 22 de minute. Viitorul cuplu cu care se vor confrunta Raluca şi Lara este Kiki Bertens /Johanna Larsson (Olanda / Suedia).,
În sferturi, mai era calificată şi perechea Elena Bogdan / Nicole Melichar (Romania / SUA), care însă s-a oprit în această fază, fiind învinsă cu 4-6, 4-6 de surorile australiene de origine rusă Arina şi Anastasia Rodionova (nr. 3), în 63 de minute.

Simona Halep – laureata lumii februarie

Simona Halep, caştigătoare a ultimei ediţii a turneului Premier 5 de la Dubai, a fost desemnată jucătoarea de tenis a lunii februarie, într-o anchetă desfăşurată pe site-ul oficial al WTA. Simona Halep a obţinut 73 la sută din voturi, iar celelalte două nominalizate, Lucie Safarova şi Andrea Petkovic, au obţinut 15 la sută, respectiv 12 la sută din voturi. Totodată, Simona Halep a caştigat şi ancheta pentru lovitura lunii februarie. Un punct caştigat de romancă în meciul cu sportiva cehă Daniel Hantuchova, în cadrul turneului de la Dubai, a fost votat de 47 la sută dintre fani. Halep a fost urmată în acest clasament de poloneza Agnieszka Radwanska, 42 la sută, de rusoaica Ekaterina Makarova, cu 5 la sută, şi Alizé Cornet, 4 la sută.  La 21 februarie, Simona Halep a caştigat al zecelea trofeu din carieră, al doilea de categorie Premier 5, după ce a învins-o, cu scorul de 6-4, 7-6, pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 17, în finala turneului de la Dubai. În urma acestui succes, Halep a revenit pe locul 3 WTA.
* Irina Begu a anunţat, ieri, contul său de Facebook, că nu va participa la turneul de la Indian Wells, din perioada 11-22 martie, deoarece nu este complet refăcută după ce a suferit o ruptură musculară intercostală.  "Visul meu era să joc din nou la Indian Wells, care este unul dintre turneele mele preferate. Recuperarea merge foarte bine, dar din păcate nu sunt încă 100% refăcută şi a trebuit să mă retrag. Sper să revin cat mai curand pe terenul de tenis", a scris Irina. Din cauza acestei accidentări, Begu nu a putut participa nici la turneele de la Acapulco (23-28 februarie) şi Monterrey (2-8 martie).
* Sorana Cîrstea (142 WTA) a primit un wild-card pentru turneul de la Miami, de categorie Premier Mandatory, care va avea loc în perioada 24 martie - 5 aprilie, au anunţat organizatorii. La 15 februarie, Sorana Cîrstea anunţase că este accidentată la umăr şi nu va putea participa la turneele de la Rio de Janeiro şi Acapulco. Pe langă Sorana, la turneul de la Miami au mai primit cate un wild-card: Cici Bellis, Indy Devroome, Nicole Vaidisova, Natalya Vihlianţeva şi Paula Badosa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.