Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Dolniceanu - argint la Cupa Mondială

Ziarul de Vrancea
22 feb 2015 491 vizualizări
s-a clasat, sambătă, pe locul doi în proba individuală la etapa de Cupă Mondială la sabie de la Varşovia, fiind învins în finală de sud-coreeanul Gu Bon-gil, scor 8-15

Înainte de finală, Dolniceanu a realizat următoarele rezultate: 15-11 cu argentinianul Ricardo Bustamante, 15-11 cu francezul Arthur Zatko, 15-11 cu ucraineanul Andrei Iagodka, 15-14 cu iranianul Mojtaba Adedini (sferturi) şi 15-14 cu italianul Luca Curatoli (semifinale). Iulian Teodosiu a terminat concursul pe locul 48, Alin Badea pe locul 49, Ciprian Gălățanu pe 59, George Iancu pe 92 şi Mădălin Bucur pe 99. La concurs au participat 203 sportivi. În turneul pe echipe, Romania s-a clasat pe locul V, după 45-30 cu Belgia, 44-45 cu Rusia, 45-42 cu Belarus şi 45-42 cu Germania. În finală: Franţa – Coreea de Sud 45-43

Eşec în Cupa EHF

Echipa de handbal masculin HCM Constanţa a fost învinsă, sambătă, în deplasare, de formaţia daneză Team Tvis Holstebrø, cu scorul de 28-34 (16-17), în cea de-a doua partidă din grupa B a Cupei EHF. Marcatorii echipei HCM Constanţa au fost Cutura 9 goluri, Rakcevic 5, Toma 4, Humet 3, Enescu 2, Cristescu 2, Vujadinovici 2, Buricea 1. În celălalt meci al grupei, programat ieri, St. Petersburg HC a fost învinsă cu 22-27 pe teren propriu de echipa spaniolă Fraikin BM Granollers. După două runde, HCM şi St. Petersburg au cate un punct, iar Fraikin şi Holstebrø, cate trei. Primele două clasate din fiecare din cele patru grupe se vor califica în sferturile de finală ale Cupei EHF.

S-a bătut în cuie meciul secolului

Americanul Floyd Mayweather va boxa cu filipinezul Manny Pacquiao în 2 mai, la MGM Grand Arena din Las Vegas. Mayweather, 37 de ani, este neînvins în 47 de meciuri, iar Pacquiao, 36 de ani, are 57 de victorii şi cinci înfrangeri în 64 de partide. Americanul deţine centurile WBC şi WBA la categoria supermijlocie, iar Pacquiao are centura WBO. "Ceea ce aştepta întreaga lume s-a întamplat. Meciul Mayweather versus Pacquiao la 2 mai 2015 este stabilit. Va fi cel mai mare eveniment din istoria sportului", a scris americanul pe site-ul său oficial. Negocierile pentru acest meci durau de cinci ani, iar bursa ar urma să fie de circa 250 de milioane de dolari. Pacquaio ar urma să primească 40 la sută din încasări, iar Mayweather 60 la sută.

Alonso a ajuns la spital

Pilotul spaniol al echipei McLaren-Honda, Fernando Alonso, a suferit un accident, ieri în ultima zi a sesiunii de teste de la Barcelona, fiind transportat cu elicopterul în stare de conştienţă la spital. Alonso a pierdut controlul monopostului McLaren-Honda în virajul al patrulea al Circuit de Catalunya şi maşina sa a lovit zidul de protecţie de pe marginea pistei. Cotidianul Marca notează că timp de zece minute pilotul ar fi acuzat ameţeli şi nu a ieşit din monopost. El a fost transportat la centrul medical al circuitului, apoi la spital, cu un elicopter, pentru investigaţii suplimentare.Fernando Alonso este "OK şi conştient", a anunţat echipa McLaren. Dublul campion mondial revine din acest an la echipa britanică după cinci sezone în care a concurat pentru Ferrari. McLaren reface din 2015 parteneriatul cu Honda, compania japoneză furnizand motoarele. Însă noul monopost MP4-30 a înregistrat numeroase probleme tehnice în şedinţele de antrenamente dinaintea sezonului 2015, care va începe la mijlocul lunii martie.

Nadal o ia la vale

Fostul lider mondial Rafael Nadal, acum pe locul 3 ATP, a fost învins, sambătă, cu scorul de 1-6, 6-2, 7-5, de italianul Fabio Fognini, 28 ATP, în semifinalele turneului de 500 de puncte de la Rio de Janeiro, astfel că jucătorul spaniol va coborî o poziţie în ierarhia tenismenilor profesionişti. Aflat la a treia înfrangere din 2015, de data aceasta chiar pe supfraţa lui favorită, zgura, Nadal, deţinătorul trofeului în Brazilia, va fi întrecut în clasamentul ATP de britanicul Andy Murray.Anterior, Nadal, 28 de ani, caştigase 52 de semifinale la rand pe zgură şi pierduse în cariera de jucător profesionist doar 24 de meciuri pe această suprafaţă. Fognini, 27 de ani, a reuşit în partida de sambătă prima sa victorie împotriva unui jucător din Top 5 ATP după 23 de astfel de meciuri. El îl va întalni în finală pe spaniolul David Ferrer, locul 9 ATP, care a caştigat partida din semifinale, scor 7-5, 6-1, cu austriacul Andreas Haider-Maurer.

Şi în Principat se încaieră suporterii

Şaisprezece persoane au fost arestate în noaptea de vineri spre sambătă, ca urmare a unor violenţe între suporterii echipelor AS Monaco şi OGC Nice, au anunţat, sambătă, autorităţile monegasce. Potrivit sursei citate, aproximativ 20 de fani ai formaţiei OGC Nice au atacat un grup de 15 suporteri ai AS Monaco, care sărbătoreau într-un bar victoria favoriţilor lor. Trei persoane au fost rănite, una chiar avand nevoie de un concediu medical de zece zile. Formaţia AS Monaco a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa OGC Nice, în primul meci al etapei a XXVI-a a campionatului Franţei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.