Sport

Gorjenii explodează în finaluri

Ziarul de Vrancea
11 feb 2015 431 vizualizări
Baschetbaliştii de la Energia Targu Jiu a obţinut a doua victorie consecutivă în deplasare în FIBA EuroChallenge

Echipa masculină de baschet Energia Targu  Jiu s-a impus pe terenul formaţiei belgiene Okapi Aalstar cu scorul de 84-82 (14-21, 24-18, 18-26, 28-17), marţi seara, într-o partidă din Grupa I a FIBA EuroChallenge la baschet masculin.  
Energia a reuşit a doua sa victorie consecutivă în deplasare, după ce pe 28 ianuarie se impusese în Italia, 78-76 cu Enel Basket Brindisi.  Gorjenii au început bine meciul şi au condus cu 8-2 (min. 3) şi cu 10-4,  dar gazdele au preluat controlul jocului, 12-10 (‘6), iar la finalul primului sfert conduceau cu 21-14. Okapi Aalstar a rămas la carma jocului cu trecerea timpului, chiar dacă avansul său pe tabelă nu a fost unul consistent. Diferenţa maximă în favoarea belgienilor s-a consemnat în minutul 28, 57-47.  Energia a revenit pe finalul jocului, a egalat în minutul 37, 79-79, rezultat care s-a menţinut timp de două minute. Okapi Aalst a transformat o aruncare liberă (80-79), dar grecul Glyniadakis, a adus oltenii în avantaj, după un coş cu fault (80-82, 73 de secunde rămase), iar Watson a reuşit o intercepţie cand mai erau 17 secunde, Milosevic a obţinut faultul, a transformat liberele şi a adus victoria Energiei, chiar dacă belgienii au mai reuşit un coş.  În meciul tur, de la Targu Jiu, Energia învinsese cu 90-63. Pentru Energia au înscris  Giordan Watson 11 puncte, Porter Troupe 14 p, Louis Darby 8 p, Michal Kremen 13 p, Nemanja Milosevic 20 p, Tal Karpelesz 5 p, Barîş Aktaş, Andreas Glyniadakis 13 p, În celălalt meci al grupei, BC Astana (Kazahstan) a dispus pe teren propriu de Enel Basket Brindisi, cu 83-75. În clasament, Energia ocupă primul loc, cu 7 puncte, urmată de BC Astana, 6 p, Okapi Aalstar, 6 p şi Enel Basket Brindisi, 5 p.   Gorjenii vor juca acasă ultimele două partide din grupă, pe 18 februarie cu BC Astana şi pe 24 februarie cu Enel Basket. Primele două clasate din grupă se califică în sferturile de finală ale competiţiei.
* Echipa de baschet masculin SCM Craiova a învins în deplasare, formaţia KB Peja (Kosovo), cu scorul de 67-60 (33-21), în cea de-a doua partidă din Top 8 al Ligii Balcanice.Marcatorii formaţiei craiovene au fost Micic 15 puncte, Bozovic 14, Marojevic 14, Bosnjak 9, Şanta 6, Boltici 5, Andrei 4. Din grupa C mai face parte echipa KK Mornar (Muntenegru), în timp ce în grupa D au fost repartizate echipele KK Kozuv, BC Rilski Sportist, KK Sutjeska şi KB Sigal Pristina. Prima clasată din aceste două grupe se va califica direct la Turneul Final Four, iar formaţiile de pe locurile 2-3 vor juca încrucişat pentru ultimele două locuri disponibile, între 10 şi 25 martie. Semifinalele vor avea loc între 31 martie şi 8 aprilie, iar finala pentru trofeu este programată în 21 şi 29 aprilie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.