Sport

Un adversar pentru liniştea noastră

Ziarul de Vrancea
10 feb 2015 518 vizualizări
Echipa de Fed Cup a Romaniei va întalni formaţia Canadei, în deplasare, în play-off-ul pentru Grupa Mondială, s-a stabilit, ieri, la Londra, în urma tragerii la sorţi.

Meciul va avea loc în perioada 18-19 aprilie. Echipa de Fed Cup a Romaniei a învins, la Galaţi, cu scorul general de 3-2, formaţia Spaniei, după succesul repurtat, duminică, de perechea Irina Begu/Monica Niculescu în faţa cuplului Garbine Muguruza/Anabel Medina, şi s-a calificat în play-off-ul pentru Grupa Mondială. Canada, fără principala jucătoare Eugénie Bouchard (locul 7 WTA), a fost învinsă, pe teren propriu, la Quebec, de Cehia, cu scorul de 0-4, în primul tur al Grupei Mondiale. Celelalte meciuri din play-off-ul pentru Grupa Mondială sunt Italia – SUA, Olanda – Australia şi Polonia – Elveţia.
Echipa de Fed Cup a Romaniei s-a mai întalnit o singură dată în istoria competiţiei cu reprezentativa Canadei, în primul tur al Grupei Mondiale din 1983, cand Virginia Ruzici, Florenţa Mihai şi Lucia Romanov se impuneau cu scorul de 3-0, într-o partidă disputată pe teren neutru, la Zürich, pe zgură. Din acest motiv, s-a apelat la sorţi, pentru stabilirea gazdei.  Rezultatele înregistrate atunci au fost: Lucia Romanov - Angela Walker 6-2, 6-3; Virginia Ruzici - Carling Bassett 7-6, 6-0 şi Florenţa Mihai/Lucia Romanov - Carling Basset/Jill Hetherington 6-3, 6-4.

Alina Cercel: “Adversar accesibil”

Cuplul Irina Begu / Monica Niculescu a devenit o forţă în Fed Cup

Alina Tecşor-Cercel, căpitanul nejucător al echipei tricolore, acceptă ideea că formaţia Canadei este un adversar accesibil pentru Romania în play-off-ul pentru Grupa Mondială. "La nivelul acesta toate echipele sunt puternice. De aceea, discutăm despre echipele care ar putea să ne fie mai accesibile nouă, iar Canada este una dintre ele, chiar dacă, din păcate, vom juca în deplasare", a spus Alina Cercel. Ea a adăugat că în pregătirea întalnirii va lua în calcul revenirea jucătoarei Eugénie Bouchard în echipa Canadei, chiar dacă a absentat în meciul precedent cu Cehia din primul tur al Grupei Mondiale. "Avem o echipă omogenă, valoroasă, care la finalul săptămanii trecute s-au susţinut una pe alta, reuşind să adune împreună cele trei puncte necesare victoriei. Întalnirea cu Canada o vom pregăti ca atare, luand în calcul şi  includerea Eugéniei  Bouchard în echipa Canadei", a precizat Tecşor.
O problemă importantă este disputarea jocului în deplasare, într-o perioadă dificilă pentru Simona Halep.  Înaintea întalnirii contra Canadei, în calendarul WTA sunt programate turneul de la Miami, din categoria Premier, ce se va disputa în perioada 24 martie - 5 aprilie, Charleston (Premier, 6-12 aprilie) şi Katowice (Polonia, 6-12 aprilie). Pe Simona Halep întalnirea cu Canada o prinde cu o zi înaintea debutului în sezonul pe zgură european, care începe pe 20 aprilie la Stuttgart, turneu din categoria Premier, .  Există voci care susţin că, în cazul în care Bouchard nu se va alătura lotului canadian, s-ar putea renunţa la aportul Simonei Halep. Totuşi, Simona nu a vorbit încă de o asemenea variantă: “Nu se ştie. Fiecare meci e diferit. Dacă va veni Bouchard va fi puţin mai greu, dar şi cu Spania a fost greu, deoarece Muguruza joacă bine".

Halep – Bouchard 2-1

Eugénie Bouchard, locul 7 WTA, are un palmares de două victorii şi două înfrangeri în confruntările cu sportivele din Romania. Sportiva de 21 de ani a jucat în carieră de trei ori cu Simona Halep şi o singură dată cu Irina  Begu. Halep conduce cu 2-1 în confruntările cu Bouchard, romanca impunandu-se la Indian Wells, scor 6-2, 1-6, 6-4, şi la Turneul Campioanelor de la Singapore, scor 6-2, 6-3, în timp ce canadianca a caştigat în semifinale la Wimbledon, scor 7-6, 6-2. Toate întalnirile au avut loc în 2014. Cu Irina Begu, Bouchard s-a întalnit o singură dată, în optimile turneului de la Australian Open din acest an, cand s-a impus cu 6-1, 5-7, 6-2. Simona Halep a evoluat o singură dată contra canadiencei Sharon Fichman, pe care a învins-o în calificările turneului de la Toronto din 2011, cu scorul de 6-3, 6-1. Monica Niculescu a întalnit-o în carieră de două ori pe Aleksandra Wozniak, scorul fiind 2-0 în favoarea sportivei nord-americane. Wozniak s-a impus cu 6-4, 4-6, 6-3, în primul tur de la Roland Garros din 2009, şi cu 4-6, 6-3, 6-4 la Miami, în 2012. Eugénie Bouchard nu a evoluat în confruntarea cu Cehia, din primul tur al Grupei Mondiale, deoarece a vrut să se odihnească după debutul de sezon, unde a ajuns în sferturile de finală de la Australian Open. Totuşi, ea a ajutat reprezentativa Canadei să ajungă anul trecut în Grupa Mondială. La meciul cu Cehia, căpitanul Sylvain Bruneau le-a convocat pe Sharon Fichman (24 de ani, 136 WTA), Gabriela Dabrowski (22 de ani, 184 WTA), Françoise Abanda (18 ani, 232 WTA) şi Charlotte Millette (16 ani, 793 WTA), însă le-a folosit doar pe Abanda şi Dabrowski.

Scurtissime la fileu

Una caldă, una rece de la turneul WTA de la Anvers (731.000 dde dolari): În proba de dublu, Monica Niculescu, împreună cu olandeza Michaella Krajicek (favorite nr. 2), au învins în primul tur cu 6-4, 6-0 (58 de minute) cuplul Oksana Kalaşnikova / Paula Kania (Georgia / Germania).  În sferturi, Monica Niculescu şi Michaella Krajicek vor întalni perechea An-Sophie Mestach/Alyson Van Uytvanck, beneficiara unui wild-card, care au trecut în runda inaugurală de Raluca-Ioana Olaru şi Mona Barthel, scor 6-2, 7-5. La dublu mai evoluează şi Elena Bogdan, alături de americanca Nicole Melichar, care, însă, joacă în primul tur cu perechea prim-favorită, Anabel Medina / Arantxa Parra (Spania). Monica Niculescu participă şi la simplu şi joacă în primul tur cu Kirsten Flipkens (Belgia), jucătoare de care este despărţită doar de două locuri în clasamentul WTA: 57 Monica – 59 Kirsten.Victor Hănescu a ratat calificarea pe tabloul principal la turneul ATP de la Memphis, dotat cu premii în valoare totală de 585.870 de dolari. Sportivul roman, cap de serie numărul 4 în calificări, a fost învins în ultimul tur al calificărilor de australianul Thanasi Kokkinakis, al cincilea favorit, scor 6-3, 3-6, 3-6 după o oră şi 48 de minute de joc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.