Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Andrei Cristea s-a mutat în Italia

Ziarul de Vrancea
10 feb 2015 645 vizualizări
Atacantul Andrei Cristea, ultima dată la echipa FK Qabala din Azerbaidjan, a semnat un contract pană la vară cu formaţia US Salernitana, din liga a treia

"Vreau să le mulţumesc lui Claudio Lotito şi Marco Mezzaroma pentru că mi-au dat posibilitatea să îmbrac acest tricou. Sunt extrem de fericit să pot juca pentru Salernitana. Am văzut meciul din week-end şi am putut admira extraordinara galerie. Este un oraş magnific care merită să aibă o echipă în Serie B. Voi începe imediat pregătirea pentru a fi la dispoziţia antrenorului", a declarat Cristea. US Salernitana, club patronat de Claudio Lotito care conduce şi gruparea Lazio Roma, se află pe locul secund în Seria C din liga a treia, cu 51 de puncte, la două puncte în urma liderului Benevento. Ocupanta primului loc din fiecare serie va promova direct în Serie B. Andrei Cristea, în varstă de 30 de ani, a evoluat în cariera sa la formaţiile FCM Bacău, Steaua Bucureşti, Politehnica Timişoara, Politehnica Iaşi, Dinamo Bucureşti, Karlsruhe SC, FC Braşov şi FK Qabala.

Patru candidaţi la şefia FIFA

Comisia Electorală a FIFA a validat  candidaturile lui Joseph Blatter, Ali Bin Al Hussein, Luís Figo şi Michael van Praag la alegerile pentru funcţia de preşedinte al forului fotbalistic mondial.  Preşedintele în exerciţiu, Sepp Blatter, care candidează pentru al cincilea mandat se bucură de susţinerea Spaniei, a Africii, a unei părţi importante din Europa, dar şi a continentului american. Portughezul Luis Figo este susţinut de şase federaţii europene, Portugalia, Danemarca, Macedonia, Muntenegru, Polonia şi Luxemburg, în timp ce olandezul Michael van Praag a fost nominalizat de Olanda, Belgia, Suedia, Scoţia, Romania şi Insulele Feroe. Iordanianul Al Hussein, vicepreşdinte FIFA, este susţinut de federaţiile din Belarus, Malta, Anglia, Iordania, Statele Unite ale Americii şi Georgia. Alegerile sunt programate la 29 mai, la Zürich.

Arbitri adiţionali în Liga I

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Romane de Fotbal a aprobat folosirea arbitrilor adiţionali la cinci din cele nouă partide ale fiecărei etape din returul Ligii I, ediţia 2014-2015. De asemenea, CCA va delega arbitri adiţionali şi la meciurile din semifinalele şi finala Cupei Romaniei Timişoreana. " Sumele aferente costurilor generate de utilizarea sistemului cu arbitri adiţionali vor fi suportate din fondurile alocate de UEFA în acest scop", se menţionează pe site-ul citat. Arbitri adiţionali au mai fost folosiţi în Liga I în partidele din returul ediţiei 2013-2014.

Antal a marcat pentru Beitar

Mijlocaşul Liviu Antal a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Beitar Ierusalim, a caştigat-o, luni, în deplasare, cu scorul de 4-3 (2-1), în faţa formaţiei Hapoel Haifa, în etapa a XXI-a a campionatului israelian. Antal a înscris golul doi al oaspeţilor, în minutul 44, din penalty. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost reuşite de I. Cohen şi L. Cohen 2,  în timp ce pentru gazde au înscris Abu Ria 2 şi Ricketts, jucător canadian care a jucat în Romania la FC Timişoara. În urma acestei victorii, Beitar Ierusalim a urcat pe locul cinci în clasament, cu 29 de puncte.

 “Reghe”,  în finala Cupei Prinţului

Formaţia Al Hilal Riyadh, pregătită de fostul tehnician stelist Laurenţiu Reghecampf, a învins cu scorul de 3-0, echipa Al Khaleej şi s-a calificat în finala Cupei Prinţului Arabiei Saudite  Golurile au fost marcate de Thiago Neves ('11, '45 – penaltiăy) şi Nasser Al Shamrani ('40). În finală, Al Hilal va juca în compania învingătoarei din meciul dintre Al Ahli şi Al Nasr.

Reus rămane la Borussia

Atacantul Marco Reus şi-a prelungit, ieri, contractul cu Borussia Dortmund pană în vara anului 2019, a anunţat gruparea germană. Înţelegerea lui Reus cu Borussia Dortmund expira în 2017, dar în exista o clauză în contract prin care jucătorul putea pleca începand cu vara lui 2015 dacă vicecampioana Germaniei primea o ofertă de cel puţin 25 de milioane de euro. Marco Reus, în varstă de 25 de ani, se afla în atenţia mai mult cluburi, printre care Bayern Munchen, Real Madrid şi FC Barcelona.

Pentru o banală înjurătură

Mijlocaşul belgian al echipei VfL Wolfsburg, Kevin De Bruyne, a fost amendat cu 20.000 de euro, deoarece a înjurat un copil de mingi la meciul din deplasare cu Eintracht Frankfurt din 3 februarie. În repriza a doua a meciului încheiat la egalitate, scor 1-1, De Bruyne i-a cerut unui copil de mingi să-i ofere rapid un balon şi pentru că acesta a întarziat, belgianul l-a înjurat. înjurătura internaţionalului belgian a fost captată de microfoanele de ambianţă ale televiziunii care transmitea întalnirea, iar Federaţia Germană de Fotbal l-a amendat pentru "comportament antisportiv". Kevin De Bruyne, în varstă de 23 de ani, şi-a cerut scuze.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.