Sport

Primul caine roşu a urcat la cer

Ziarul de Vrancea
3 feb 2015 636 vizualizări
Doliu la clubul Dinamo: fundaşul central Ion Nunweiller a murit la 79 de ani

Fostul fotbalist al formaţiei Dinamo Bucureşti şi al naţionalei Romaniei, Ion Nunweiller, a încetat din viaţă, marţi dimineaţă, la varsta de 79 de ani, a anunţat clubul din Şoseaua ştefan cel Mare. Ion Nunweiller a evoluat de-a lungul carierei la Progresul (1950-1951), Dinamo (1951-1968 şi 1970-1972) şi Fenerbahçe (1968-1970). El a caştigat de cinci ori campionatul cu Dinamo şi o dată cu Fenerbahçe ca jucător.  Ca antrenor, el a obţinut trei titluri cu Dinamo. Nelu Nunweiller a evoluat de 40 de ori pentru naţionala Romaniei.  Ion Nunweiller a avut şase fraţi, toţi practicand fotbalul, însă doar doi, Lică şi Radu, au mai evoluat la nivel înalt. Cei şapte fraţi, originari din Piatra Neamţ, au fost Constantin, Dumitru, Ion (Nelu), Lică, Victor (portar), Radu şi Eduard. Nunweiller va fi înmormantat maine, în localitatea Albota, judeţul Argeş, informează site-ul oficial al clubului bucureştean. .
Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat despre Nelu Nunweiller: "A plecat dintre noi, din nefericire, cel care a creat la începutul anilor '60 simbolul de luptă, rezistenţă şi loialitate faţă de culorile clubului cainilor roşii. Avand această necruţare în lupta cu adversarii pentru obţinerea victoriei propriei echipe, a fost stalpul în jurul căruia s-a construit echipa de excepţie de la începutul anilor 60. Am jucat o perioadă destul de lungă alături de el ca stoper şi am împrumutat mult din forţa şi priceperea cu care ştia să-şi oprească adversarul. Am început să joc în locul fratelui său, Lică, şi am simţit un mare fair-play din partea sa pentru a mă creşte ca un apărător puternic. Şi ca antrenor, după anii '70, a format mulţi jucători tineri şi a contribuit decisiv la caştigarea trofeelor din vitrina clubului. Dinamo a pierdut astăzi unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria clubului şi a spiritului cainilor roşii. Pentru noi, cei care l-am cunoscut şi am jucat cu el, nu se va aşterne niciodată necruţătoarea uitare romanească", a scris Cornel Dinu pentru site-ul oficial al clubului Dinamo.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.