Sport

Pe partea Şarapovei

Ziarul de Vrancea
16 ian 2015 568 vizualizări
Simona Halep o poate întalni pe rusoaică doar în semifinalele Australian Open * ea va debuta la Melbourne cu italiana Karin Knapp * Irina Begu şi Monica Niculescu au viaţă grea în primul tur

Tragerea la sorţi pentru Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, a adus un culoar relativ bun pentru romanca Simona Halep, a treia favorită. În primul tur, Simona va juca împotriva italiencei Karin Knapp (51 WTA), o sportivă ajunsă la cota maximă 38 în ierarhia mondială şi în optimi în turneele de Grand. Totuşi, anul trecut a fost aproape de a o învinge pe Maria Şarapova în turul II al Australian Open. Simona şi Karin nu s-au întalnit niciodată în circuitul WTA. În caz de victorie, Simona ar putea evolua în turul doi împotriva unei compatrioate, Alexandra Dulgheru (87), care va juca în prima manşă cu australianca Jarmila Gajdosova (68 WTA). Pe o schemă simplistă, Simona ar juca în continuare cu Sabine Lisicki (Germania, 28), Sara Errani (Italia, 14), Anastasia Pavliucenkova (Rusia, 23) şi Ana Ivanovic (Serbia, 5), pană la o eventuală semifinală cu Şarapova (2). Pe jumătatea aceasta de tabloul mai sunt şi alte jucătoare valoroase, precum Ekaterina Makarova (10), Karolina Pliskova (22), Belinda Bencic (32) sau Eugénie Bouchard (7). Pe partea cealaltă de tablou favorite sunt Serena Williams (1), Petra Kvitova (4), Agnieszka Radwanska (5) şi Caroline Wozniacki (8).
Irina Begu (39) va juca împotriva germanei Angelique Kerber (9 WTA. Cele două au mai fost o dată adversare, în turul doi la Indian Wells în 2013, cand s-a impus sportiva germană cu scorul de 6-3, 6-2. Monica Niculescu (48 WTA) o va întalni pe Samantha Stosur (20 WTA) o australiană care pare că nu-i prieşte... Australian Open. Monica şi Sam s-au întalnit de patru ori (în 2009 la Stanford şi Los Angeles, în 2012 la Doha şi în 2013 tot la Doha), de fiecare dată impunandu-se australianca. Sorana Cîrstea (96 WTA) va întalni o jucătoare venită din calificări, iar în caz de victorie va nimeri exact peste Şarapova!
Romania va fi reprezentată doar de aceste cinci sportive pe tabloul principal, întrucat Andreea Mitu (116) a fost eliminată în turul II de calificări, scor 3-6, 6-3, 5-7 de japoneza Hiroko Kuwata. Pe tabloul masculin ar putea apărea Marius Copil, dacă trece astăzi în ultimul tur de calificări de australianul Omar Jasika

Trei dubluri în finale

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numărul 2, s-a calificat, ieri, în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Sydney (Australia), după ce au trecut în semifinale, cu scorul de 6-3, 3-6, 10-8, într-o oră şi 15 minute, de  cuplul Robert Lindstedt/Marcin Matkowski) (Suedia/Polonia). În ultimul act al probei de dublu, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer vor întalni perechea Rohan Bopanna / Daniel Nestor (India / Canada, nr. 3) care a eliminat în semifinale cuplul prin favorit, Julien Benneteau / Edouard Roger-Vasselin (Franţa), scor 2-6, 6-3, 10-3. Titlul la simplu a fost caştigat de sarbul Viktor Troicki, 6-2, 6-4 în finală cu Gilles Muller (Luxemburg).
La Auckland, Florin Mergea şi britanicul Dominic Inglot, au trecut în semifinale cu 6-4, 3-6, 14-12 de perechea Marcelo Melo / Max Mirnîi (Brazilia / Belarus).  În ultimul act romanul şi britanicul vor juca împotriva perechii Raven Klaasen/Leander Paes (Africa de Sud/India, nr. 4), 3-6, 6-3, 10-4 cu Alexander Peya / Bruno Soares (Austria /Brazilia). La simplu s-a impus cehul Jiri Vesely, 6-4, 7-6 în finală cu francezul Adrian Mannarino.
În turneul feminin de la Hobart, s-a calificat în finală Monica Niculescu, alături de rusoaica Vitalia Diacenko. Perechea est-europeană a învins în 67 de minute, cuplul Ajla Tomljanovic / Heather Watson (Croaţia / Marea Britanie). În schimb, Raluca Olaru şi spaniola Lara Arruabarrena (favorite nr. 4) au fost învinse de perechea Kiki Bertens / Johanna Larsson, în 76 de minute cu 6-2, 3-6, 5-10. În finala de simplu vor juca Madison Brengle (SUA) şi Heather Watson. La Sydney, în turneul feminin, s-a jucat finala cehă: Petra Kvitova a dispus în două tie-break-uri de Karolina Pliskova şi a cucerit al 15-lea titlu din carieră.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.