Sport

Simona Halep accelerează la Shenzen

Ziarul de Vrancea
7 ian 2015 661 vizualizări
Romanca a trecut în pas de defilare de rusoaica Vihlianţeva şi o va întalni în această dimineaţă pe Aleksandra Krunic pentru un loc în semifinale

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul unu, s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului de la Shenzhen (China), dotat cu premii în valoare totală de 500.000 de dolari. Fără nici urmă de emoţii, Simona Halep a învins-o, în turul doi, cu scorul de 6-2, 6-2, după o oră şi un minut, pe Natalia Vihlianţeva (Rusia), beneficiară a unui wild-card şi poziţia 584 în ierarhia mondială. După încheierea partidei, Simona a spus că a jucat mai bine decat în partida de debut:  "Nu a fost deloc uşor, adversara mea a jucat foarte bine şi este o jucătoare de mare viitor. A servit foarte bine în acest meci. Sunt bucuroasă, deoarece am jucat mai bine decat în primul tur. Mă simt mai bine pe zi ce trece şi îmi intru în formă. Vreau să merg cat mai departe, deoarece îmi place acest turneu", a spus Halep.
Ceva mai dificilă va fi sarcina Simonei în sferturile de finală, în care va întalni concurenta sarbă Aleksandra Krunic (84 WTA, venită din calificări. Krunic a trecut cu scorul de 3-6, 7-6, 6-1 de jucătoarea slovacă Anna Schmiedlova (73). Simona şi Aleksandra s-au mai întalnit o singură dată, anul trecut, în turul II al turneului de la Bucureşti, Simona impunandu-se cu 6-2, 6-4. Partida Halep – Krunic va avea loc astăzi, nu înainte de ora 7:30. Înaintea meciului Simonei va avea avea loc întalnirea dintre Zarina Dias (Kazahstan, favorită nr. 4) şi Zheng Saisai (China). În cazul în care va trece de Krunic, Simona Halep va juca în semifinale cu învingătoarea partidei dintre Dias şi Zheng. Celelalte sferturi ale turneului sunt: Timea Bacsinszky – Vera Zvonareva şi Petra Kvitova – Tereza Smitkova. Smitkova (251 WTA) s-a calificat ieri în sferturi învingand o altă jucătoare cehă, mai bine clasată, Katerina Siniakova cu 6-3, 2-6, 6-1, dar este greu de crezut că va reuşi s-o învingă şi pe cea de-a doua favorită, Petra Kvitova.
Surpriza mare în turneele masculine s-a înregistrat la Doha, cu o zi în urmă, cand al treilea jucător al lumii, Rafael Nadal, a fost învins de un jucător clasat pe poziţia 127, germanul Michael Berrer, care acum cinci ani stătea foarte bine pe locul 42. Spaniolul, locul 3 ATP, a revenit în competiţii după o pauză de două luni şi jumătate, după ce a fost operat de apendicită la începutul lunii noiembrie. Nadal a fost învins cu scorul de 6-1, 3-6, 4-6 în două ore fără patru minute.De altfel, ieri, Berrer s-a aşezat liniştit la locul lui, cedand cu 6-7, 2-6 în faţa croatului Ivan Dodig.  Ieri, la Doha, s-au mai înregistrat rezultatele: Dustin Brown (Germania) – Jan-Lennard Struff (Germania) 7-6, 6-4; Ivo Karlovic (Croaţia) – Nikoloz Basilaşvili (Georgia) 7-6, 6-3; David Ferrer (Spania) – Fernando Verdasco (Spania) 6-3, 6-2; Novak Djokovic (Serbia) – Serghei Stahovski (Ucraina) 6-2, 6-1.
În Cupa Hopman de la Perth, s-a disputat derbiul grupei B, în care Polonia a reuşit să învingă formaţia britanică cu 2-1.  În primul meci, poloneza Agnieszka Radwanska a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, pe britanica Heather Watson, iar apoi scoţianul Andy Murray a egalat situaţia  după ce a trecut, cu scorul de 6-2, 6-4, de polonezul Jerzy Janowicz. Însă la dublu, perechea poloneză a caştigat cu 6-4, 6-4 şi este singura cu două victorii. În cealaltă întalnire, Australia (echipă în care Matthew Ebden a fost înlocuit din motive medicale cu Marinko Matosevic) a suferit a doua înfrangere, 1-2 în faţa Franţei. Rezultate: Matosevic – Paire 6-2, 4-6, 6-2; Alizé Cornet – Casey Dellacqua 4-6, 7-5, 6-1; Cornet / Paire – Dellacqua / Matosevic 7-6,7-5 şi se întrevede o finală slavă, între Cehia şi Polonia.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.