Sport

Serena de-abia se mişcă

Ziarul de Vrancea
6 ian 2015 779 vizualizări
Liderul mondial feminin la tenis a fost făcut varză de către Eugénie Bouchard la Cupa Hopman * Simona Halep şi Florin Mergea sunt singurii romani care rezistă pe baricade în prima săptămană a anului

Serena Williams dovedeşte că nu se simte prea bine acum în Australia. După ce, în primul meci disputat în competiţia de echipe mixte “Cupa Hopman” (în memoria fostului mare jucător şi antrenor australian Harry Hopman), gurile rele susţin că a fost salvată de o cafea espresso în meciul cu Flavia Pennetta, liderul mondial a cedat în numai 50 de minute partida contra canadiencei Eugénie Bouchard, scor 2-6, 1-6. “Gennie” a realizat astfel prima  ei victorie din carieră împotriva Serenei Williams. Sportiva din SUA a pierdut ultima dată în luna octombrie, în faţa Simonei Halep, scor 0-6, 2-6, într-o partidă din faza grupelor Turneului Campioanelor de la Singapore. "Nu ştiu ce este în neregulă cu mine, sunt atat de obosită. Este ciudat. Nu-mi pot face corpul să se mişte. Mă simt ca şi cum nu aş avea energie. Este un pic frustrant pentru că ştiu că pot juca de două mii de ori mai bine. Am încercat să mă odihnesc un pic, am lucrat puţin la sală, dar mă simt epuizată. şi nu ştiu de ce. Nu ştiu cum să descriu. Abia mi-am făcut picioarele să se mişte. Sper să fac mai bine în meciul următor", a declarat după meci americanca în varstă de 33 de ani.  Canada a învins SUA cu 2-1: în primul meci, Vasek Pospisil a trecut cu 6-3, 7-6 de John Isner. Partida de dublu a revenit yankeilor: Williams / Isner – Bouchard / Pospisil 6-3, 7-5. În aceeaşi grupă, A, Cehia a învins Italia cu 3-0 şi a obţinut a doua victorie în competiţie, ocupand primul loc: Adam Pavlasek – Fabio Fognini 3-6, 7-5, 6-1; Lucie Safarova – Flavia Pennetta 7-5, 6-3. Italienii au declarat forfait pentru meciul de dublu mixt, Fognini explicand că nu poate juca deoarece i s-a făcut rău din cauza căldurii. După încheierea celor două grupe, învingătoarele vor juca finala. Caştigătoarea Cupei Hopman de anul trecut a fost Franţa, care a dispus cu 2-1 de Polonia.

* În aşteptarea unei noi partide a Simonei Halep, care va avea loc astăzi în cursul dimineţii contra jucătoarei ruse Natalia Vihlianţeva (probabil, ora 7:30), celelalte romance au părăsit tutneul de 500.000 $ de la Shenzen. Cu o zi în urmă, tabloul de simplu a rămas numai cu Simona, iar ieri fetele noastre au dispărut şi de la dublu. Deşi erau favorite nr. 2, Irina Begu şi spaniola Lara Arruabarrena u fost învinse de cuplul Luksika Kumkhum/Lin Zhu (Thailanda/China), scor 5-7, 1-6, iar Monica Niculescu, împreună cu jucătoarea în ascensiune din Kazahstan, Zarina Dias, au pierdut cu 6-4,3-6, 5-10 în faţa gemenelor din Ucraina, Ludmila şi Nadia Kicenok. La simplu, s-au disputat ieri doar trei partide: Zheng Saisai (China) – Polona Hercog (Slovenia) 6-3, 2-6, 6-2; Zarina Dias (Kazahstan) – Timea Babos (Ungaria) 6-3, 6-4; Petra Kvitova (Cehia) – Boiana Jovanovski (Serbia) 6-1, 6-2.
* Perechea Raluca Olaru/Zheng Shuai (Romania/China) a fost eliminată, marţi, în primul tur al probei de dublu din cadrul turneului de la Brisbane (Australia), dotat cu premii totale de un milion de dolari. Ele au fost învinse, cu scorul de 5-7, 2-6 de cuplul Jelena Jankovici/Arantxa Parra  (Serbia/Spania). La simplu, Maria Şarapova a debutat cu o victorie clară, 6-0, 6-1 în faţa Iaroslavei Şvedova (Kazahstan), iar Elina Svitolina (Ucraina) a dispus cu 6-3, 6-2 de Ajla Tomljanovic (Croaţia).
* Marius Copil (201), locul 201 mondial, a fost eliminat, luni, în primul tur al turneului ATP de la Brisbane. Copil a pierdut cu 4-6, 6-4, 4-6 în faţa kazahului, Mihail Kukuşkin (69 ATP) şi a ratat o confruntare în turul secund cu canadianul Milos Raonic. În afara Simonei Halep, singura prezenţă romanească rămasă în concursuri în prima săptămană a anului este Florin Mergea, calificat alături de englezul Dominic Inglot în turul II al turneului de dublu de la Doha.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.