Sport

Le petit patriot

Ziarul de Vrancea
3 dec 2014 694 vizualizări
Fostul internaţional Emmanuel Petit s-a scarbit de francezi din cauz a imaginii negative a lui Thierry Henry şi spune că Franţa ar fi fost mai bine condusă dacă ar fi fost ocupată de nemţi

Fostul fotbalist francez Emmanuel Petit consideră că Thierry Henry nu ar trebui să aibă o imagine negativă în Franţa şi a afirmat că francezii sunt "aroganţi, mincinoşi şi ipocriţi", subliniind că uneori se gandeşte că ţara sa ar fi fost condusă mai bine dacă ar fi fost invadată de Germania. Petit a fost coechipier cu Thierry Henry şi crede că acesta ar trebui să fie recompensat cu o ultimă selecţie în naţionala Franţei: "Oamenii nu-l iubesc pe Thierry Henry. În  Anglia are o statuie. Asta spune multe. Acolo este adulat, asta deranjează? Atunci priviţi în altă parte. Mă oboseşte situaţia asta. Ce i se poate reproşa lui Thierry Henry? Henţul contra Irlandei? A ajutat la calificarea la Cupa Mondială. Africa de Sud? El nu a făcut nimic. Franţa este ipocrită şi laşă. Uneori imi spun că dacă am fi fost invadaţi de Germania, am fi fost mai bine conduşi astăzi", a declarat Petit pentru sports.fr.
Fostul internaţional francez a criticat şi presa franceză pentru atitudinea faţă de Thierry Henry, subliniind că acesta refuză să mai discute cu mass-media din Hexagon, dar vorbeşte cu ziariştii din Anglia. "El a fost consultant pentru BBC la Cupa Mondială, astfel că englezii îl apreciază la justa lui valoare. El a fost mereu o persoană cinstită. În Franţa nu a avut niciun conflict cu presa şi atunci? Nu este detestat, dar nu este iubit. Poate pentru că nu zambea cand marca pentru Franţa. Iată, asta urăsc în ţara asta. Nu prea îmi plac francezii, nu am văzut niciodată un popor atat de arogant, plin de sine, mincinos şi ipocrit", a adăugat Petit. Thierry Henry, campion mondial cu Franţa în 1998 şi campion european în 2000, a evoluat în 123 de meciuri şi a marcat 51 de goluri, fiind cel mai bun marcator din istoria echipei. Emmanuel Petit este campion mondial cu Franţa în 1998 şi campion european în 2000, el evoluand pentru echipa franceză în 63 de meciuri şi marcand şase goluri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.