Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Titlul european la minifotbal

Ziarul de Vrancea
1 dec 2014 618 vizualizări
Naţionala Romaniei de minfotbal a caştigat, duminică seară pentru a cincea oară consecutiv Campionatul European, competiţie ce a avut loc în acest an în Muntenegru

Jucătorii romani, pregătiţi de fostul arbitru Tiberiu Lajos, au învins în finală echipa Sloveniei, scor 1-0. Anterior, Romania a obţinut următoarele rezultate: 2-1 cu Slovenia, 8-0 cu Lituania, 1-0 cu Grecia (în faza grupelor), 2-0 cu Republica Moldova (optimi de finală), 3-2 cu Scoţia (sferturi de finală) şi 2-1 cu Cehia (semifinale).  Trofeul le-a fost înmanat caştigătorilor de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, care este şi preşedintele Federaţiei Europene de Minifotbal. La competiţie au participat 24 de reprezentative. Echipa Romaniei s-a impus la toate ediţiile de pană acum ale Campionatului European de minifotbal: Slovacia 2010, Romania 2011, Republica Moldova 2012, Grecia 2013, Muntenegru 2014.

Şeroni a ranas cu o etapă de suspendare

Suspendarea fundaşului echipei FC Viitorul, Alin Şeroni, a fost redusă de la 16 meciuri la unul de Comisia de Recurs a FRF, după faultul comis asupra lui Nicuşor Bancu (CS Universitatea Craiova), în optimile de finală ale Cupei Romaniei - Timişoreana, informează site-ul oficial al federaţiei. Comisia de Recurs a admis apelul făcut de Alin Şeroni şi a desfiinţat decizia Comisiei de Disciplină care îl suspendase pentru 16 meciuri pe fundaşul de la FC Viitorul. Şeroni va rămane cu o singură etapă de suspendare şi cu o penalitate sportivă de 740 de lei. Decizia este definitivă şi executorie pe plan intern. Decizia poate fi atacată la TAS în decurs de 21 de zile începand cu 27 noiembrie.

Klopp se ţine tare pe poziţii

Antrenorul echipei Borussia Dortmund, Jürgen Klopp, a exclus posibilitatea de a demisiona, după eşecul din meciul cu Eintracht Frankfurt, scor 0-2, a opta înfrangere în acest sezon, rezultat în urma căruia formaţia sa a ajuns pe ultimul loc în clasament. "Pot să înţeleg că jurnaliştii se gandesc la astfel de lucruri, dar eu nu. Sunt responsabil de ceea ce se întamplă aici. Dacă o schimbare de antrenor va face diferenţa, este suficient să fiu sunat şi voi renunţa. Dar nu pot pleca atat timp cand nu există o soluţie mai bună, responsabilitatea este prea mare", a declarat antrenorul, aflat în funcţie de şase ani şi care are contract pană în 2018. Borussia Dortmund, campioană în 2011 şi 2012 şi vicecampioană în 2013 şi 2014, are cel mai slab start de sezon din istoria sa în Bundesliga. în schimb, în Liga Campionilor, echipa a reuşit calificarea în optimi.

Afirmaţii nedovedite

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a negat, duminică, într-o declaraţie făcută pentru AFP, că ar fi primit un tablou al pictorului Pablo Picasso pentru a vota cu Rusia la organizarea Cupei Mondiale din 2018. "Vreau să precizez că afirmaţiile apărute în Sunday Times sunt eronate. Publicaţia recunoaşte că nu are nicio dovadă care să susţină afirmaţiile. Sunt nişte zvonuri ridicole. Avocaţii mei studiază în acest moment posibilitatea de a da în judecată publicaţia pentru calomnie", a spus Platini. Sunday Times a scris, fără a publica vreo dovadă, că oficialii ruşi au obţinut sprijinul preşedintelui UEFA după ce i-au făcut cadou acestuia un tablou al pictorului spaniol Pablo Picasso.

Minune în Brazilia: a retrogradat Botafogo

Cea mai populară echipă din Brazilia, Botafogo, a retrogradat în liga a doua, după ce a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-0, de formaţia FC Santos, în etapa a XXXVII-a, penultima a campionatului brazilian. "Din păcate, Botafogo va juca în liga a doua. Au fost o mulţime de probleme, de greşeli şi de înfrangeri. Ne cerem scuze suporterilor", se arată într-o postare făcută pe contul de Twitter al clubului. Botafogo, fostul club al internaţionalului brazilian Garrincha, a retrogradat pentru a doua oară în istoria sa de 110 ani. Confruntată cu mari dificultăţi financiare, gruparea braziliană ar urma să se despartă de mai mulţi jucători la finalul sezonului, printre care şi portarul naţionalei Braziliei, Jefferson.

Gerrard, cormoran pe viaţă

Conducerea clubului Liverpool i-a oferit un nou contract căpitanului echipei, Steven Gerrard, al cărui actual acord este valabil pană la finalul acestui sezon, a anunţat tehnicianul Brendan Rodgers. Mijlocaşul în varstă de 34 de ani joacă de la începutul carierei la Liverpool.  În luna octombrie, Gerrard declara că nu intenţionează să se retragă din activitate la finalul sezonului. "Vreau să joc în continuare. Va trebui să aştept pentru a vedea dacă o voi face la Liverpool sau în altă parte. Liverpool va decide", a afirmat atunci fotbalistul englez.

Documentar despre Djokovic

Un documentar despre viaţa tenismanului sarb Novak Djokovic, intitulat "Made By", va fi difuzat în ianuarie 2015 şi va prezenta parcursul sportivului din copilărie şi pană la momentul cand a ajuns liderul clasamentului ATP.  Djokovic a explicat că documentarul i-a dat posibilitatea de a spune în premieră povestea vieţii sale. "Cea mai mare luptă pe care am dus-o a fost în interiorul meu", a precizat jucătorul sarb în varstă de 27 de ani. Documentarul, realizat de un producător important de vinuri din Australia care este sponsorul jucătorului şi al turneului Australian Open, va fi difuzat începand cu 13 ianuarie 2015. Producătorul de vinuri Jacob's Creek a realizat anterior un documentar despre Andre Agassi.

A murit suporterul bătut la Madrid

Suporterul rănit grav în incidentele care au avut loc înaintea meciului Atletico Madrid - Deportivo La Coruña (2-0), disputat duminică în cadrul etapei a 13-a a campionatului de fotbal al Spaniei, a încetat din viaţă la spital, informează agenţia EFE.   Bărbatul, în varstă de aproximativ 40 de ani, fan al lui Deportivo, fusese adus în stare critică la clinica San Carlos din Madrid, după ce a fost bătut cu bestialitate în apropierea stadionului Vicente Calderon, iar apoi aruncat în apele raului Manzanares, de unde a fost scos de pompierii sosiţi la faţa locului. 
Pană în prezent, poliţia spaniolă a identificat 30 de suporteri care au participat la incidentele de la Madrid, reţinand deja 14 dintre aceştia. în confruntările dintre suporteri au fost rănite 12 persoane, între care şi un agent de poliţie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.