Sport

Visul Simonei Halep: o victorie în Grand Slam

Ziarul de Vrancea
9 nov 2014 765 vizualizări
Jucătoarea romană explică ce s-a întamplat la Singapore, ce-şi doreşte pentru 2015, de ce a renunţat la Wim Fissette şi cand vrea să renunţe la tenis

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 3 mondial, a declarat că scopul său nu este să ajungă numărul 1 mondial "azi, maine sau poimaine", ci să caştige turnee, precizand că în 2015 are ca obiectiv calificarea la Turneul Campioanelor de la Singapore.  "O să fie un an foarte greu, am multe puncte de apărat, încerc să iau totul de la capăt, încerc să-mi pun un obiectiv să joc pentru ceva, motivaţia rămane foarte sus. Trebuie să-mi pun un obiectiv şi am decis să fie tot participarea la turneul de la Singapore. Lupta începe de la începutul anului pană în octombrie. A fost prima mea participare, mi-am dorit foarte mult să caştig cateva meciuri acolo. Am dat totul, m-am bucurat de fiecare meci şi am ajuns în finală. Obiectivul meu nu este să ajung numărul 1 mondial azi, maine, poimaine, ci să caştig turnee, visul meu este să caştig un Grand Slam, nu se ştie dacă se va întampla. Depinde de multe lucruri, de norocul la tragerea la sorţi, trebuie să fii pozitiv două săptămani, sunt foarte multe chestii, este multa muncă la un Grand Slam", a declarat SimonaHalep la emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV.
Simona Halep a afirmat că şi-a dorit foarte mult să caştige un meci contra uneia dintre surorile Venus şi Serena Williams, ea reuşind acest lucru la Singapore cand a învins numărul 1 mondial în grupe: "Şi pentru mine a fost un meci faimos, aşteptam cu nerăbdare să caştig contra lor. M-am consumat foarte mult emoţional, am adormit greu seara. În cel de-al doilea meci a lovit foarte puternic, este o forţă, este foarte puternică. Cand ea caştiga Grand Slam, eu doar mă jucam cu racheta. Finala am pierdut-o înainte să intru pe teren, eram foarte nervoasă, tremuram de emoţii, mi-am făcut nişte ganduri care nu erau pozitive, dar am şi obosit, în setul doi eram obosită. La final, eram fericită că totul s-a încheiat cu bine, că sunt cu un trofeu mai mic în mană".
Halep a mai spus că nu s-a gandit nicio secundă să piardă meciul cu Ana Ivanovic pentru a o elimina pe Serena Williams. "Mi-am dorit să caştig cu Ivanovic, mereu doresc să lupt pentru fiecare punct, nu m-am gandit o secundă să pierd ca să o elimin pe Serena, eu aşa am învăţată, aşa am fost educată şi nimeni nu o să mă schimbe". Sportiva din Constanţa a afirmat că niciodată nu stă singură înainte de meciuri şi a subliniat că are emoţii înainte de fiecare partidă: “Înainte de meci nu sunt niciodată singură, stau cu echipa. De fiecare dată am emoţii, fără ele nu cred că aş avea acest spirit de luptătoare. Încerc să zambesc, să glumesc cu cei din jurul meu. Ascult des muzică. înainte de turneul de la Madrid ascultam «M-am îndrăgostit lulea», melodia lui Marcel Pavel. Dacă nu o ascultam, simţeam că nu îmi este bine".
Simona a declarat că  vrea să lucreze din nou cu un antrenor roman şi a subliniat că i-a transmis un mesaj de mulţumire pentru colaborare belgianului Wim Fissette, însă acesta nu i-a răspuns. "Am lucrat numai cu romani, pană în februarie cand am colaborat cu Wim, a fost un an foarte bun, m-a ajutat foarte mult, îi doresc să urce ca antrenor, să caştige turnee. Eu i-am dat mesaj, i-am mulţumit, el nu mi-a răspuns. Eu vreau ca atunci cand ne întalnim la turnee, să vorbim, să fim aşa cum am fost, să rămanem prieteni", a declarat Halep la Pro TV, menţionand că îşi doreşte să lucreze din nou cu un antrenor roman: " Sunt destul de pretenţioasă ca jucătoare, iar pentru un antrenor e greu să mă suporte. Anul ăsta nu prea am vorbit înainte de meci, am făcut mai mult singură. Vreau să lucrez din nou cu un roman, mă simt foarte bine şi avem o mentalitate asemănătoare. Străinii au altă metalitate şi eu vreau să am pe cineva care e la fel ca mine".
În încheiere, Simona a spus că vrea să se retragă la 28-30 de ani şi să-şi întemeieze o familie:  "Sunt un om normal cu bun simţ, mama mi-a spus mereu să am bun simţ. Cred că mama mai vrea pentru mine o căsnicie frumoasă şi să am copii. Nu simt niciun fel de presiune, îmi spune că am viaţa mea. Sunt nerăbdătoare să-mi fac familie, să am copii, îi ador, dar mai am de jucat tenis. Sunt încă mică, tanără, mai vreau să mai stau caţiva ani cu tenisul şi apoi să-mi fac famlie. îmi propun să stau în tenis pană la maxim 30 de ani, adică undeva pe la 28", a declarat Simona Halep, în varstă de 23 de ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.