Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Andone se pregăteşte

Ziarul de Vrancea
17 oct 2014 467 vizualizări
Antrenorul Ioan Andone a ajuns la un acord preliminar cu gruparea cipriotă Apollon Limassol, care evoluează în grupele Ligii Europa.

 Andone s-a deplasat aseară în Germania pentru a urmări partida dintre Borussia Mönchengladbach şi Hannover '96 din campionatul german, iar duminică va conduce primul antrenament în Cipru, unde îi va cunoaşte şi pe jucători. Apollon Limassol şi Borussia Mönchengladbach sunt adversare în grupa A a Ligii Europa, cele două formaţii urmand să se întalnească în Germania în meci direct, joi, de la ora 22.05. În varstă de 54 de ani, Ioan Andone a mai antrenat în Cipru pe Omonia Nicosia în perioada 2005-2007.

Carmen Amariei a devenit mamă

Fosta handbalistă Carmen Amariei, dublă caştigătoare a Ligii Campionilor, în prezent antrenor, a devenit mamă pentru prima oară, după ce a născut un băieţel, Luca, astăzi, la Cluj. Băiatul născut prin cezariană de fosta jucătoare a naţionalei Romaniei a avut 58 centimetri şi 3.800 kilograme. La cei 36 de ani, Carmen Amariei, care şi-a încheiat cariera de jucătoare în 2013, şi-a trecut în palmares caştigarea Ligii Campionilor de două ori, cu Slägelse (Danemarca), Cupa Cupelor (ESBF Besançon), dar şi mai multe titluri naţionale în Romania, Franţa şi Danemarca. La nivel de echipă naţională, ea a fost golgeter al Campionatului Mondial din 1999, cu 67 de goluri în 19 meciuri.  După retragerea ca jucătoare, în 2013, la SCM Craiova, ea a antrenat aceeaşi echipă pană în primăvara acestui an.

Nominalizări pentru titlul de atletul anului

Federaţia internaţională de atletism (IAAF) a comunicat ieri numele sportivilor rămaşi în cursa pentru titlurile de "Atlet al anului", la masculin şi feminin, care vor fi decernate luna viitoare.  Cei trei finalişti, la masculin, sunt francezul Rénaud Lavillenie (săritura cu prăjina), qatariotul Mutaz Essa Barshim (săritura în înălţime) şi kenyanul Dennis Kipruto Kimetto (maraton), în timp ce finalistele la feminin sunt neozeelandeza Valerie Adams (greutate), olandeza Dafne Schippers (sprint) şi etiopianca Genzebe Diababa (fond). Caştigătorii la ambele categorii vor fi anunţaţi cu ocazia Galei IAAF de la Monte Carlo, programată în data de 21 noiembrie.


Astana are licenţa în pericol

Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat că va reanaliza licenţa echipei Astana pentru WorldTour, după ce trei rutieri ai formaţiei din Kazahstan au fost depistaţi pozitiv la teste doping efectuate în luna august. Maxim şi Valentin Iglinski au fost testaţi pozitiv la EPO la 1 şi 11 august, în timp ce Ilia Davidenok a fost testat pozitiv la steroizi în 28 august. Astana deţine licenţă WorldTour şi pentru sezonul viitor, însă UCI a cerut ca echipa să apară în faţa Comisiei de Licenţă din cauza "criteriului etic". Echipa kazahă s-a suspendat voluntar din Turului Beijingului, după ce Valentin Iglinski a fost depistat pozitiv pentru a se supune regulilor campaniei pentru un ciclism credibil, din care face parte.

Berti Vogts pleacă de la Baku

Tehnicianul german Berti Vogts a demisionat din funcţia de selecţioner al Azerbaidjanului, la cateva zile după înfrangerea în faţa Croaţiei, scor 0-6, în preliminariile Euro-2016, informează AFP, citand federaţia de la Baku.  În varstă de 67 de ani, Vogts şi-a explicat decizia prin faptul că echipa a eşuat în arăta "consistenţă la ultimul meci" şi că problema condiţiei fizice a jucătorilor, pe care o denunţă de ani de zile, nu a fost rezolvată. Vogts conducea naţionala azeră din martie 2008. Azerbaïdjan este ultimul loc în grupa H de calificare, după ce a pierdut toate cele trei meciuri disputate pană acum.

Del Bosque rămane pană la Euro

Selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, criticat pentru eliminarea echipei încă din faza grupelor la Cupa Mondială, a anunţat că va rămane în funcţie pană la Euro-2016. Într-un interviu publicat, ieri, de cotidianul madrilen As, tehnicianul susţine că "ideea sa" este să-şi ducă la capăt contractul care expiră în 2016. "În viaţă nimic nu este sigur. Dar da, aceasta este intenţia mea: să continui pană în 2016, în Franţa, iar apoi să plec. Federaţia a trebuit să pregătească o tranziţie uşoară. Dar voi rămane apropiat de fotbal şi federaţie", a declarat Del Bosque. Numit în 2008, în locul lui Luis Aragones, Del Bosque a caştigat cu Spania titlul mondial în 2010 şi titlul european în 2012.

Marţi se află soarta lui Pistorius

Judecătoarea Thokozile Masipa a anunţat că va da sentinţa în procesul lui Oscar Pistorius, marţi, 21 octombrie, sportivul sud-african fiind găsit vinovat de omor din culpă.  Procurorul Gerrie Nel a cerut minim zece ani de închisoare cu executare pentru Pistorius, în timp ce apărarea a pledat pentru o pedeapsă cu muncă în folosul comunităţii. Oscar Pistorius, în varstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.  Procesul lui Pistorius a început în luna martie 2014. Judecătoarea Thokozile Masipa a citit în instanţă, la 12 septembrie, concluziile sale în acest caz. Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost găsit vinovat de omor din culpă de justiţia sud-africană, dar a obţinut dreptul de a rămane în libertate pe cauţiune pană la reluarea discuţiilor în cazul său la tribunalul din Pretoria.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.