Sport

A început operaţiunea Ungaria

Ziarul de Vrancea
6 oct 2014 556 vizualizări
Piţurcă spune că are probleme în toate compartimentele înaintea dublei cu Ungaria şi Finlanda, deoarece nu ştie pe cine să aleagă Victor Piţurcă, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că rivalitatea dintre Romania şi Ungaria este cunoscută, dar speră ca jucătorii şi spectatorii să dea dovadă de fair-play la partida directă programată, sambătă, în preliminariile Euro-2016.

Piţurcă speră ca spectatorii de pe Arena Naţională să nu scandeze lozinci xenofobe la acest meci pentru ca prima reprezentativă să nu rişte să evolueze cu porţile închise în următoarele partide. "per ca apelul făcut de noi să aibă ecou pentru că e extrem de important ca Romania să abordeze meciurile următoare cu stadionul plin. Ar fi un mare handicap pentru noi să nu avem suporteri în tribună", a afirmat Piţurcă. Selecţionerul nu este încantat de schimbarea lui Attila Pinter cu Pal Dardai înaintea acestei partide nu reprezintă un avantaj pentru Romania.
Dorinţa tricolorilor, susţine Piţurcă, este ca Romania să încheie meciurile de calificare cu minimum zece puncte: "Această toamnă a fost şi este în continuare infernală pentru echipa naţională, pentru că întalnim cei mai valoroşi adversari din grupă. Avem nevoie de victorie cu Ungaria, să ne caştigăm punctele de pe propriul teren. Dacă vom reuşi un rezultat pozitiv şi în Finlanda, şansele noastre sunt extrem, extrem de mari de a reuşi calificarea. Pe urmă vine meciul cu Irlanda de Nord. îţi trebuie continuitate. Orice insucces ar deteriora atmosfera şi locul în grupă. Avem nevoie să mergem pe această linie. Dacă vom reuşi să terminăm toamna aceasta cu cel puţin zece puncte, şansele de a ne califica ar fi foarte mari".
Victor Piţurcă a afirmat că faţă de meciul de anul trecut de pe Arena Naţională, scor 3-0, echipa Romaniei pare mai puternică. El speră ca atacantul Adam Szalai să fie bine marcat de către jucătorii romani şi astfel acesta să nu înscrie în meciul de sambătă şi că antrenorul Pal Dardai nu va putea schimba prea multe  la primul meci ca antrenor pe banca Ungariei.
Victor Piţurcă a explicat că l-a preferat pe fundaşul Srgian Luchin în detrimentul lui Paul Papp, deoarece acesta disputat mai multe meciuri în ultimul an. El a precizat că aproape toate compartimentele din echipă îi crează probleme, deoarece nu ştie ce jucători să aleagă. "Toate posturile mă îngrijorează. în momentul de faţă nu ştiu nici fundaşii centrali pe care îi voi folosi, nici fundaşul dreapta, fundaşul stanga 90 la sută îl ştim cu toţii. Nici pe mijlocaşii centrali nu îi ştiu, pentru că trebuie să mă gandesc şi la meciul cu Finlanda. Ar fi simplu Hoban cu Pintilii, care au jucat în meciul cu Grecia, dar poate o să ţin pe unul proaspăt pentru meciul cu Finlanda şi trebuie să mai ţin trei-patru jucători proaspeţi", a completat Piţurcă. Prima reprezentativă a Romaniei întalneşte la 11 octombrie, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei, şi în 14 octombrie, de la ora 21.45, la Helsinki, echipa naţională a Finlandei, în cadrul grupei F a preliminariilor Euro-2016.

CAS
Lotul convocat de Piţurcă
Portari: Pantilimon, Tătăruşanu, Lung
Fundaşi: Chiricheş, Goian, Gardoş, Grigore, Moţi, Raţ, Luchin, Latovlevici
Mijlocaş: Hoban, Pintilii, Torje, Maxim, Prepeliţă, Tănase, Chipciu, Enache, Sînmărtean.
Atacanţi: Stancu, Marica, Keşeru, Rusescu.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.