Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Toţi, în afară de Tamaş

Ziarul de Vrancea
3 oct 2014 1091 vizualizări
Selecţionerul Victor Piţurcă a renunţat la fundaşul echipei Watford, Gabriel Tamaş, care a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior, astfel încat pentru partidele cu Ungaria şi Finlanda din preliminariile Euro-2016 a convocat 14 "stranieri":

 Pantilimon, Tătăruşanu (portari), Chiricheş, Goian, Gardoş, Grigore, Moţi, Raţ (fundaşi), Hoban, Pintilii, Torje, Maxim (mijlocaşi), Stancu, Marica (atacanţi).  După disputarea meciurilor de duminică din Liga I, selecţionerul Victor Piţurcă va anunţa şi numele jucătorilor din campionatul intern pe care îi va convoca pentru cele două meciuri din preliminariile Euro-2016. Ciprian Marica este suspendat pentru întalnirea cu Ungaria, în urma cartonaşului roşu primit în prima partidă din grupă, cu Grecia, el urmand să fie disponibil pentru meciul cu Finlanda.


Kodes a făcut transplant de cord

Cehul Jan Kodes, triplu caştigător de Grand Slam (Roland Garros 1970 şi 1971, Wimbledon 1973), a fost supus, ieri, unui transplant cardiac la spitalul IKEM din Praga, a anunţat postul TV Nova. În cazul în care nu vor apărea complicaţii, Jan Kodes, în varstă de 68 de ani, va putea părăsi spitalul în cateva săptămani. Jan Kodes a fost primul caştigător la Wimbledon venit din Estul Europei, după ce l-a învins în finala ediţiei din 1973 pe sovieticul Aleksandr Metreveli. Un alt sportiv ceh caştigător la Wimbledon a fost Jaroslav Drobny, în 1954, însă acesta a emigrat şi a reprezentat Egiptul. Kodes a fost membru al echipei Cehoslovaciei de Cupa Davis în perioada 1964-1980, iar apoi căpitan nejucător (1982-1987).  În 1990, el a fost inclus în International Tennis Hall of Fame.

Lindsey Vonn s-a întors pe partii

Americanca Lindsey Vonn a schiat pentru prima dată de la intervenţia chirurgicală suferită, în luna ianuarie, la genunchiul drept. "După nouă luni foarte lungi, m-am întors pe zăpadă", a scris Vonn, pe contul ei de Instagram. Sportiva în varstă de 29 de ani a suportat o operaţie de refacere a ligamentelor încrucişat anterior şi lateral. Din acest motiv, ea nu a putut participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci. Lindsey Vonn are în palmares un titlu olimpic, în 2010, la coborare, două titluri mondiale, în 2009, la coborare şi Super G şi 59 de victorii în Cupa Mondială. Sezonul 2014/2015 va debuta la finalul lunii octombrie cu prima etapă a Cupei Mondiale, la Solden, în Austria. Obiectivul schioarei americane este participarea la Campionatele Mondiale din februarie 2015, care vor avea loc la Beaver Creek (Colorado).

Zhang Wenxiu s-a dopat

Atleta chineză Zhan Wenxiu, caştigătoarea medaliei de aur în proba feminină de aruncarea ciocanului din cadrul Jocurilor sportive ale Asiei, a fost exclusă de la această competiţie, găzduită de oraşul sud-coreean Incheon, după ce a fost depistată dopată.   Comitetul Olimpic din Asia (OCA) a anunţat ieri că Zhang Wenxiu a fost testată pozitiv la zeranol, o substanţă aflată pe lista produselor interzise, cu ocazia unui control efectuat pe 26 septembrie. Zhang a ridicat, astfel, la şase numărul cazurilor de dopaj de la Jocurile Asiatice, care se vor încheia astăzi.

Divorţ Ferrari – Alonso?

Presa spaniolă a scris, vineri, că pilotul Fernando Alonso va părăsi echipa Ferrari la finalul acestui sezon, fiind nemulţumit de proiectul sportiv al scuderiei. Potrivit cope.es, Alonso şi Ferrari sunt aproape de un acord privind rezilierea contractului cu doi ani înainte de scadenţă.  McLaren este echipa cea mai interesată serviciile pilotului spaniol. Începand din 2015, team-ul de la Woking reface parteneriatul cu Honda şi este gata să-i ofere 35 de milioane de euro salariu anual lui Alonso, aproape dublu cat are la Ferrari. Mercedes îl are de asemenea în vizor pe Alonso, dar ar urma să-l angajeze numai în cazul în care britanicul Lewis Hamilton, actualul lider al clasamentului piloţilor de Formula 1, ar decide să părăsească echipa.

Cel mai tanăr pilot

Olandezul Max Verstappen (Toro Rosso) a devenit la 17 ani cel mai tanăr pilot de Formula 1, după ce a evoluat, ieri, în antrenamentele oficiale ale Marelui Premiu al Japoniei de la Suzuka. Verstappen a înregistrat al 12-lea timp al primei şedinţe de antrenamente, la 2,696 secunde de cel mai bun timp înregistrat de Nico Rosberg (Mercedes) şi la 0,443 de secunde de timpul înregistrat de pilotul rus Danil Kviat (locul 10), titular la Toro Rosso. Max, fiul fostului pilot de Formula 1 Jos Verstappen, va deveni pilot titular la a doua echipă a Red Bull, urmand a-l înlocui în sezonul viitor pe francezul Jean-Eric Vergne. Vineri, în a doua şedinţă de antenamente, Vergne a revenit la volanul monopostului Toro Rosso. Francezul va concura în calificări şi în cursa de la Suzuka. După ce a evoluat în karting pană la finalul anului 2013, Verstappen concurează acum în campionatul european Formula 3, serie în care a caştigat opt curse.

Kuyt se retrage din naţională

Atacantul olandez Dirk Kuyt şi-a anunţat, vineri, retragerea din echipa naţională, după zece ani petrecuţi în selecţionata batavă, perioadă în care a evoluat de 104 ori şi a înscris 24 de goluri, informează presa internaţională. În varstă de 34 de ani, Kuyt a declarat că îi este greu să renunţe la echipa naţională. "Această renunţare este grea pentru mine. Chiar dacă nu mai sunt internaţional olandez, tot sunt un fan al echipei naţionale. îmi va lipsi totul, dar poate cel mai mult voi regreta «pielea de găină» care mi se făcea la intonarea imnului. Sunt recunoscător că am putut evolua pentru ţara mea", a spus Kuyt, pentru De Telegraaf. În cele 104 meciuri disputate de Kuyt pentru echipa Olandei, reprezentativa batavă a obţinut 68 de victorii, 23 de egaluri şi 13 înfrangeri. Jucătorul legitimat la Fenerbahçe Istanbul a făcut parte din loturile Olandei, vicecampioană mondială în 2010 şi medaliată cu bronz în 2014.

Decatlonist depistat cu cancer

Atletul belgian Thomas Van der Plaetsen are cancer la testicule, boală descoperită ca urmare a unui control antidoping, a anunţat agenţia Belga. Van der Plaetsen a aflat, marţi, de la agenţia antidoping flamandă (NADO) că a fost depistat pozitiv cu HCG (Human Chorionic Gonadotropine) la un control în afara competiţiei, la 3 septembrie. El nu ştie deocamdată cat de avansată este boala şi a decis să se opereze. Thomas Van der Plaetsen, 23 de ani, a încheiat pe locul 10 în proba de decatlon la Campionatele Europene din august, de la Zürich.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.