Sport

Şanse bune în Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
18 sep 2014 492 vizualizări
Romania va întalni Israel în primul tur al Zonei Euro-Africane* în caz de victorie, romanii se vor confrunta cu Slovacia sau Slovenia Romania va întalni echipa Israelului în Grupa I a Zonei Euro/Africane a Cupei Davis, conform tragerii la sorţi ce a avut loc, ieri, la Dubai.

Meciurile primul tur din Grupei I a Zonei Euro/Africane vor avea loc în perioada 6-8 martie 2015, Romania urmand să fie gazda întalnirii cu Israel. În cazul în care va trece de Israel, Romania va întalni în perioada 17-19 iunie 2015 învingătoarea întalnirii dintre Slovacia şi Slovenia, pentru un loc în play-off-ul pentru Grupa Mondială. Romania a obţinut dreptul de a juca în Grupa I după ce a învins, la sfarşitul săptămanii trecute, Suedia, scor general 3-1, în întalnirea ce a avut loc la Bucureşti.
Echipa Israelului a ajuns în Grupa I după ce a pierdut, tot la sfarşitul săptămanii trecute, întalnirea cu Argentina din play-off-ul pentru Grupa Mondială, scor 2-3. Pentru Israel au jucat la simplu Dudi Sela (83 ATP) şi Bar Tzuf Botzer (773), iar la dublu Jonathan Erlich (95 în clasamentul de dublu ATP) şi Andy Ram (753 ATP la dublu). )
Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Andrei Pavel, s-a declarat foarte mulţumit de tragerea la sorţi din turul I:  "E o tragere foarte bună pentru noi şi mă bucur că vom juca acasă, pentru că în Israel ar fi fost mult mai greu. Israelul a fost tot timpul o echipă care a făcut surprize, reuşind într-un an să ajungă pană în semifinale dacă nu mă înşel. Dudi Sela este un jucător foarte bun, de echipă şi are un dublu care joacă de mult timp împreună. Va fi foarte dificil, dar sunt foarte pozitiv", a spus Pavel.
Cele două reprezentative s-au mai întalnit pană acum de trei ori, Romania impunandu-se de fiecare dată. Întalnirile au avut loc în 1962, 1969 şi 1971, cand din echipă făceau parte Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Sever Dron, Constantin Năstase sau Petre Mărmureanu.

Monica Niculescu în semifinale la Guangzhou

Jucătoarea romană de tenis Monica Niculescu îşi continuă seria fastă la turneul WTA de la Gwangzhou (500.000 de dolari). Monica a ajuns pentru a doua oară în 2014 într-o semifinală de simplu, după turneul de la Bucureşti în care a cedat doar în faţa Simonei Halep. La Gwangzhou, Monica a învins-o cu 6-2, 6-2 în sferturi pe portoricana Monica Puig (61 WTA), după 92 de minute de joc.  În penultimul act va înfrunta o chinezoaică, pe Wang Yafan (251), jucătoare cu wild-card, care a trecut în sferturi de compatrioata ei Zhang Kailin (259) cu 3-6, 6-2, 6-2. Însă Wang a reuşit o performanţă excelentă pentru rangul ei, depăşind-o în primul tur pe celebra Samantha Stosur cu 2-6, 6-2, 6-2, iar apoi a învins-o şi pe croata Petra Martic (7-6, 6-3). Trebuie  de spus că şi cealaltă chinezoaică pomenită, Zhang, a răpus două jucătoare de valoare, Jana Cepelova (Slovacia) şi Alison Riske (SUA). În celelalte două sferturi de la Guangzhou s-au înregistrat rezultatele: Alizé Cornet (Franţa) – Hsieh Su Wei (Taiwan) 7-6, 6-1; Timea Bacsinszki (Elveţia) – Maria-Teresa Flor (Spania) 6-2, 6-3.  Monica a părăsit proba de dublu după ce partenera sa, bulgăroaica Eliţa Kostova, s-a îmbolnăvit, cele două fiind nevoite de renunţe la meciul din sferturi cu cuplul Andreja Klepac (Slovenia)/Maria-Teresa Torro-Flor (Spania). .

*  Perechea Florin Mergea/Dominic Inglot (Romania/Marea Britanie), cap de serie numărul 2, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Metz (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 485.760 de euro. Mergea şi Inglot au învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-4, 6-4, după 59 de minute, cuplul francez Marc Gicquel/Pierre-Hugues Herbet. În sferturile de finală, Florin Mergea şi Dominic Inglot vor întalni perechea Andre Begemann/Julian Knowle (Germania/Austria), care a trecut, cu scorul de 3-6, 6-4, 10-6, cuplul Benjamin Becker/Gilles Muller (Germania/Luxemburg).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.