Sport

În grupe, înainteeee, marş!

Ziarul de Vrancea
26 aug 2014 554 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45, la Sofia, Ludogoreţ Razgrad - Steaua, meci retur pentru play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal, transmis de TVR 1, DigiSport 1 şi Dolce Sport 1

Nu facem niciun fel de filosofie dacă apreciem partida care se desfăşoară în această seară la Sofia, drept meciul sezonului pentru campioana Romaniei. Victoria subţirică obţinută la Bucureşti în faţa “vulturilor” din Razgrad lasă loc tuturor posibilităţilor în legătură cu soarta calificării, dar scorul de 1-0 obligă formaţia lui Gîlcă să caute golul, care ar putea să decidă substanţial calificarea. Ludogoreţ este considerată o echipă cu veleităţi ofensive, care va fi încurajată de suporterii proprii din primul şi, pană în ultimul minut. Suporterii stelişti sunt convinşi că vor avea şi ei sprijin de la galeria ŢSKA (marea rivală a echipei gazdă în campionat), dar evident că nu se vor baza pe susţinerea acestora, chiar şi pentru simplul fapt că printre suporterii echipei ex-militare din Sofia, există, întamplător şi destui bulgari. Astfel încat sperăm că va exista şi o serioasă galerie romanească pe stadionul “Vasil Levski”.
Înaintea acestui meci, ambele grupări şi-au menajat unii titulari (mai mult Ludogoreţ, mai puţin Steaua), dar au suferit rezultate dezamăgitoare. Ludogoreţ a remizat cu Lokomotiv Sofia şi au coborat în clasament pe locul IV (ceea ce contează prea puţin, întrucat campionatul bulgar se desfăşoară cu play-off şi play-out), în timp ce Steaua a fost învinsă, chiar în Ghencea, de Ceahlăul Piatra Neamţ, cedand şi ea fotoliul de lider echipei Petrolul.
De partea Stelei este tradiţia: echipa din Capitală n-a mai fost eliminată de o formaţie bulgară decat o singură dată, şi aceea în 1962 (3-2 şi 1-5 cu Botev Plovdiv). Şi tot tradiţia spune că Steaua a făcut meciuri mai bune în Bulgaria decat pe teren propriu. Odată, în 1998, Steaua a “chinuit” un 3-3 acasă cu ŢSKA (după ce a fost condusă cu 1-3) şi a caştigat lejer la Sofia cu 2-0. În 2004, a fost 2-1 pentru Steaua la Bucureşti şi a realizat 2-2 la Sofia, conducand de două ori.
Barometrul lotului înclină spre Ludogoreţ. Formaţia bulgară are lotul valid şi odihnit, dar la Steaua sunt probleme mari. Chipciu, autorul golului de la Bucureşti, este suspendat pentru acest meci, iar incertitudini majore planează asupra lui Tănase (căruia i-au recidivat durerile la antrenamentul de luni) şi Arlauskis, accidentat la partida cu Ceahlăul. Ultimele informaţii arată că starea portarului lituanian este OK, însă mari probleme sunt cu Tănase. Chiar dacă el se va reface pană astăzi, este greu de crezut că “Dodel” poate face faţă unui meci de o asemenea încărcătură, mai ales într-o idee de joc pe contraatac şi mai ales că îl are ca partener de bandă pe Latovlevici. Dar echipa s-a descurcat cum s-a descurcat şi fără Tănase şi, în niciun caz nu lipsa acestuia este cauza victoriei doar cu 1-0 în meciul tur. Mai gravă ar fi fost lipsa lui “Arla”, pentru că portarii de rezervă, Niţă şi Cojocaru, nu au experienţă internaţională la un asemenea nivel.  Va fi un meci strans în care forma de moment  a jucătorilor sau inspiraţia celor două bănci pot decide accesul în grupele Ligii Campionilor!
Formaţiile probabile
Ludogoreţ: Stoianov – Caiçara, Terziev, Moţi, Minev – Diakov, Zlatinski – Misidjan, Marcelinho, M.Aleksandrov – Hamza. Antrenor: Gheorghi Dermendjiev.
Steaua: Arlauskis – Rîpă, Varela, Szukala, Latovlevici – Prepeliţă, Breeveld – Popa, Sînmărtean, Stanciu – Keşeru. Antrenor: Constantin Gîlcă.
Arbitru: Alberto Undiano (Spania)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.