Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Aur şi argint la canoe

Ziarul de Vrancea
10 aug 2014 420 vizualizări
Echipajul format din Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi a caştigat, ieri, medalia de aur în proba de canoe dublu pe distanţa de 1000 de metri, la la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Moscova.

Dumitrescu şi Mihalachi au parcurs distanţa în trei minute, 28 de secunde şi 340 de miimi. Pe locul doi s-au clasat Henrik Vasbanyai şi Robert Mike, din Ungaria (3:28.690), iar poziţia a treia a fost ocupată de echipajul Yul Oeltze/Ronald Verch din Germania (3:30.442). Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi au caştigat la Moscova şi medalia de argint la canoe dublu pe 500 de metri, după perechea rusă Aleksei Korovaşkov / Ivan Ştil şi înaintea cubanezilor Serguey Torres şi Rolexis Baelz. Tot duminică, Roxana Borha şi Elena Meroniac s-au clasat pe locul cinci în proba de kaiac dublu pe distanţa de 500 de metri.

Lucescu la Fener?

Clubul Fenerbahçe a anunţat, pe site-ul oficial, că tehnicianul Ersun Yanal, care se afla în funcţie de aproximativ un an, a demisionat sambătă seară, iar presa turcă a notat după acest anunţ că printre variantele pentru postul de antrenor al echipei din Istanbul ar fi şi Mircea Lucescu. "Am primit notificarea de demisie a tehnicianului Ersun Yanal în data de 9 august 2014, la ora 19.15. îi mulţumim domnului Ersun Yanal pentru contribuţia pe care a avut-o pană acum la club şi îi urăm succes în continuare", este anunţul grupării Fenerbahçe. Mai multe jurnale, între care Takvim, Turkiye şi Star, au notat, duminică, că pe lista potenţialilor succesori ai lui Yanal la Fenerbahçe se află şi antrenorul formaţiei Şahtar Doneţk, Mircea Lucescu. În schimb, Akşam scrie că oficialii clubului Fenerbahçe nu vor un antrenor străin, considerand că perioada de adaptare va fi prea mare.

Irlandezele, mai tari ca ardelencele

Formaţia Olimpia Cluj a fost învinsă, sambătă, la Cluj, cu scorul de 1-2, de echipa irlandeză Raheny United FC, în Grupa 2 a preliminariilor Ligii Campionilor la fotbal feminin. Golurile învingătoarelor au fost marcate de Murray ('23) şi Shine ('81). Pentru Olimpia Cluj a înscris Voicu ('62.). în aceeaşi grupă, tot sambătă, NSA Sofia a învins Hibernians (Malta), scor 5-0. Olimpia Cluj are programat următorul meci, astăzi, de la ora 18.30, cu Hibernians. Oraşul Cluj este gazda jocurilor din cadrul Grupei 2 a preliminariilor LC, programate între 9 şi 14 august.

Debut victorios în Golf pentru Reghe

Tehnicianul Laurenţiu Reghecampf a debutat cu o victorie într-un meci oficial la noua sa echipă Al Hilal, care s-a impus, vineri, cu scorul de 4-1, în întalnirea cu Al Orubah, din campionatul Arabiei Saudite. De asemenea, la Al Hilal a jucat şi fostul stelist Mihai Pintilii, integralist în acest meci. Laurenţiu Reghecampf a fost numit în luna mai în funcţia de antrenor al formaţiei Al Hilal, el semnand un contract pe două sezoane.  Reghecampf a antrenat echipa Steaua în ultimele două sezoane, reuşind să caştige cu gruparea stelistă două titluri de campioană a Romaniei.

Şahtar caştigă în inferioritate

Formaţia Şahtar Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Metalist Harkov, în etapa a treia a campionatului Ucrainei. Golul a fost marcat de Rakiţki, în minutul 52. Şahtar Doneţk a jucat în inferioritate numerică din minutul 15, cand a fost eliminat Ordeţ. Echipa lui Lucescu este lider în clasamentul campionatului ucrainean, cu nouă puncte.

Deces în fotbalul ucrainean

Fostul internaţional sovietic Andrei Bal a încetat din viaţă, sambătă, la varsta de 56 de ani, a anunţat clubul Dinamo Kiev. Bal a murit în timp ce participa la un meci de veterani. Andrei Bal a jucat pentru Dinamo Kiev în perioada 1981-1990 şi a caştigat cu această echipă de patru ori titlul în URSS. El a fost selecţionat de 20 de ori în naţionala sovietică.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.