Sport

CSU Craiova cere palmaresul "Ştiinţei" în instanţă

Ziarul de Vrancea
6 aug 2014 549 vizualizări
Conducerea clubului oltean spune că Adrian Mititelu n-are niciun drept

CS Universitatea Craiova susţine că palmaresul istoric al echipei Universitatea Craiova i-a aparţinut întotdeauna şi a deschis o acţiune în instanţă pentru a certifica faptul că acesta nu a fost cedat niciodată către FC Universitatea Craiova, grupare condusă de Adrian Mititelu, acum în faliment. Într-un comunicat postat, miercuri, pe site-ul oficial, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, care activează în prezent în Liga I, explică faptul că echipa de fotbal s-a numit în perioada 1966-1991 "CS Universitatea Craiova" şi nu doar "Universitatea Craiova".
"Palmaresul Universităţii Craiova este un bun netransferabil care a fost şi va rămane pentru totdeauna în posesia CS Universitatea Craiova, club sub patronajul şi sub numele căruia au fost realizate marile performanţe ale ştiinţei. Pentru tranşarea definitivă a chestiunii, CS Universitatea Craiova a demarat o acţiune în instanţă pe care o considerăm o simplă formalitate şi în urma căreia se va confirma definitiv ceea ce adevăraţii suporteri ai Universităţii ştiu deja: că performanţele CS Universitatea Craiova de pană în 1991 sunt indisolubil legate de clubul înfiinţat la 1948. Reamintim că, după cateva schimbări de nume, marea noastră echipă de fotbal s-a numit fără încetare, din 1966 pană în 1991, «CS Universitatea Craiova», nu doar «Universitatea Craiova»", menţionează conducerea grupării din Liga I în comunicat.
Conform acesteia, asociaţiile şi societăţile de după 1991 au preluat doar parţial patrimoniul CS Universitatea Craiova şi niciodată nu s-a pus problema preluării palmaresului. Nici Asociaţia Sportivă "Fotbal Club Universitatea Craiova" (înfiinţată în 1994) şi nici Societatea Comercială Fotbal Club Craiova SA (apărută în 2002) nu au pretins, în actele lor constitutive, că palmaresul clubului ar fi inclus în patrimoniul entităţilor nou-înfiinţate.  Oficialii susţin că CS Universitatea Craiova deţine inclusiv Cupa Romaniei caştigată în 1993, deoarece la momentul respectiv secţia de fotbal a ţinut tot de Clubul Sportiv şi de Ministerul învăţămantului. Separarea echipei de fotbal de Clubul Sportiv a avut loc în 1994 în baza cererii adresată Judecătoriei Craiova de către Rodion Cămătaru, cand s-a acordat personalitate juridică Asociaţiei Sportive "Fotbal Club Universitatea Craiova", continuatoarea secţiei de fotbal care pană atunci făcuse parte din CS Universitatea Craiova. La constituirea acestei asociaţii nu se specifică însă faptul că noua entitate juridică preia palmaresul istoric. În opinia oficialilor CS Universitatea Craiova, societatea cel mai puţin îndreptăţită să aibă pretenţii asupra palmaresului este cea înfiinţată în 2002, SC FC Universitatea Craiova SA, deoarece aceasta nu are nici o legătură cu înaintaşele sale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.