Sport

Rapid a primit bani din drepturile de televiziune

Ziarul de Vrancea
15 iul 2014 539 vizualizări
Restanţele au fost amortizate în primele două tranşe

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că datoria pe care FC Rapid o are către Liga Profesionistă de Fotbal de anul trecut va fi reţinută în două tranşe, din banii pe care gruparea giuleşteană îi va primi din drepturile TV aferente sezonului 2014-2015.  În vara anului trecut, FC Rapid a primit de la LPF un avans de 200.000 de euro din drepturile de televizare pentru sezonul 2013-2014 al Ligii I, însă formaţia giuleşteană a fost retrogradată după două etape disputate în primul eşalon, în urma unei decizii a TAS. Iorgulescu a explicat că din suma de 200.000 se vor scade banii care îi reveneau de drept grupării giuleşteane pentru meciurile din primele două etape cu FC Vaslui şi Viitorul Constanţa.  "Rapid o să primească bani şi din prima tranşă. Rapid a evoluat în ediţia trecută a Ligii I în două meciuri, o să calculăm cat le revenea din cele două meciuri, iar diferenţa pană la 200.000 de euro o să le-o reţinem în două rate, adică una din banii pentru tur şi una din banii pentru retur. Noi am discutat cu administratorii judiciari de la cluburile din insolvenţă pentru a-şi lua un angajament că banii din drepturile TV ajung în primul rand la jucători şi angajaţi şi abia apoi să vireze banii în alte direcţii. Deja Rapidul şi-a luat acest angajament prin administratorul judiciar", a spus Iorgulescu.
El a adăugat la meciul Rapid - CSU Craiova din turul preliminar al Cupei Ligii-Adeplast, una dintre peluzele Stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu va fi închisă. "Oameni de la Ligă împreună cu Jandarmeria sunt la Giuleşti şi verifică pentru ca meciul cu CSU Craiova să se desfăşoare în condiţii optime. Dacă e nevoie închidem o peluză la care am înţeles că sunt ceva probleme. Dar din punctul meu de vedere, mai mult de 4-5.000 de spectatori nu vor fi, pentru că e perioadă de concedii şi sunt echipe nou-promovate", a precizat Iorgulescu.
Prezent la conferinţa de presă, secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a afirmat că cele patru nou-promovate, Rapid, CSMS Iaşi, ASA Targu Mureş şi CSU Craiova, vor primi în zilele următoare prima tranşă de 500.000 de euro din drepturile TV. "Avand în vedere că ieri au dobandit calitatea de membri ai LPF şi a avut loc omologarea clasamentului din Liga a II-a, cluburile nou-promovate sunt îndreptăţite să primească aceşti bani. Deja se află în derulare la Departamentul economic al LPF a formalităţilor în vederea finalizării acestor plăţi. Un club nou-promovat va încasa aproximativ 1 milion de euro din drepturile TV, în două tranşe de cate 500.000 de euro", a precizat Justin Ştefan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.