Sport

Cu glonţul vajaind la urechi

Ziarul de Vrancea
30 iun 2014 429 vizualizări
Olanda - Mexic 2-1 (0-0), la Fortaleza * Olandezii au fost dominaţi mult timp, însă s-au calificat graţie golurilot înscrise pe final de meci

Olanda: 1. Cillessen – 12. Verhaegh (min. 56 – 21. Depay), 3. De Vrij, 2. Vlaar, 5. Blind – 20. Wijnaldum, 6. De Jong (min. 9 – 4. Martins Indi), 15. Kuyt – 10. Sneijder – 9. Van Persie (min. 76 – 19. Huntelaar), 11. Robben. Antrenor: Louis Van Gaal.
Mexic: 13. Ochoa - 22. P. Aguilar, 2. F. Rodriguez, 4. Marquez, 15. H. Moreno (min. 46 – 5. D. Reyes), 7. Layun – 6. H. Herrera, 3. Salcido, 18. Guardado – 10. G. Dos Santos (min. 61 – 20. Aquino), 19. O. Peralta (min. 75 – 14. J. Hernandez). Antrenor: Miguel Herrera.
Cartonaşe galbene: Aguilar (’69), Marquez (‘90^3), Guardado (‘90^4).
Arbitru: Pedro Proença (Portugalia).

0-1, min. 48: Giovani Dos Santos, cu un şut cu stangul, de la 23 de metri;
1-1, min. 88: Robben execută un corner de pe dreapta, Huntelaar trimite cu capul, de la 6 metri, în spate, Sneijder, nemarcat, înscrie de la 14 metri;
2-1, min. 90^4: Proença accordă uşor penalty la un duel Marquez – Robben, Huntelaar transformă.

Maşina oranj de goluri, care a punctat de zece ori în grupe, s-a gripat în prima repriză, cand Ochoa nu a avut nici măcar o intervenţie! Explicaţia? Sneijder a fost făcut un anonim de harşitul Salcido, Kuyt a fost legat cu un adeziv puternic de tuşa stangă, iar Wijnaldum părea un rătăcit la Fortaleza. Cu servanţii gripaţi, Robben a fost inexistent, iar Van Persie a avut o singuă încercare, în minutul 27, cu un grad scăzut de periculozitate. Nu numai în ofensivă a stat însă prost Olanda, Mexic avand destule momente în care a fost periculoasă. Verva lui Layun, intercalările în careu ale lui Herrera (’17 – şut la o palmă de poartă) ori Dos Santos (’42 – Cilessen a respins cu piciorul) şi şuturile periculoase trimise de Salcido (’24) şi Dos Santos (’28), parate de portar, a îndreptăţit gaşca lui Herrera să se considere dezavantajată de rezultatul pauzei. Un rezultat conservat şi de arbitru, care nu a acordat penalty nici cand Vlaar a confundat mingea cu capul lui Herrera (’20), nici cand Robben (‘45^2) a fost controlat la glezne atat de Marquez cat şi de Moreno.
Startul actului secund a confirmat că mijlocul europenilor este praf, Blind, care fusese mutat închizător după accidentarea lui De Jong, talonandu-l pe Dos Santos pană ce acesta a deschis scorul Reuşita a iuţit ritmul partidei. Marquez (’51) şi Peralta (’56) nu au profitat de faptul că olandezii erau groggy, iar europenii au reacţionat: De Vrij (’57) a reluat, după un corner, din careul mic, Ochoa a respins în bară, iar şutul lui Sneijder (’61) a fost deviat în corner. După un scurt respiro, nebunia a reapărut în ultimul sfert de oră, cand orgoliul “portocalei mecanice”, combinat cu un dram de noroc şi de o mană discretă de ajutor din partea lui Proença a întors meciul. Ochoa a avut a doua intervenţie importantă a meciului în minutul 74, în faţa lui Robben, însă nu a mai putut face nimic la şutul lui Sneijder şi penaltiul din prelungiri. Astfel, Olanda merge mai departe, visurile de mărire ale lui Van Gaal fiind vii în continuare. (Ovidiu MINEA)






















În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.