Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Suarez a fost suspendat pentru opt meciuri

Ziarul de Vrancea
26 iun 2014 421 vizualizări
FIFA a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că atacantul uruguayan Luis Suarez, care l-a muşcat de umăr pe fundaşul italian Giorgio Chiellini la un meci de la Cupa Mondială, a fost suspendat nouă meciuri şi a primit o interdicţie de patru luni pentru orice activitate legată de fotbal


.Suarez nu va avea acces în stadioane în perioada suspendării şi va trebui să achite o amendă de 100.000 de franci elveţieni. Astfel, fotbalistul nu va mai putea evolua la această ediţie a Cupei Mondiale, chiar dacă echipa Uruguay-ului va ajunge în finală. "Un astfel de comportament nu poate fi tolerat pe un teren de fotbal şi mai ales în timpul unei Cupei Mondiale, cand privirile milioanelor de persoane sunt îndreptate spre vedetele din teren", a declarat Claudio Sulser, preşedintele comisiei de disciplină, independentă, a FIFA, într-un comunicat. Singurul precedent s-a desfăşurat la Cupa Mondială din 1994, din SUA, cand italianul Mauro Tassotti l-a lovit cu cotul pe spaniolul Luis Enrique, care a suferit o fractură de piramidă nazală. Tassotti a încheiat meciul, dar apoi a primit opt meciuri de suspendare, după o procedură excepţională a FIFA. Uruguay poate face apel la decizia FIFA.

Steaua a luat bătaie soră cu moartea

Echipa Steaua Bucureşti a fost învinsă cu scorul de 2-5 (0-3), de formaţia elveţiană FC Lugano, în cel de-al doilea meci amical din cadrul stagiului de pregătire din Italia. Golurile steliştilor au fost marcate de Keşeru, în minutele 64 şi 80, după ce elveţienii au condus cu 3-0. Antrenorul Constantin Galcă a început meciul cu următoarea formulă de echipă: Arlauskis - G. Matei, Aldea, Szukala, Pîrvulescu - Răduţ, Prepeliţă, Neagu - Ad. Popa, Chipciu, Tănase.

Handbaliştii constănţeni şi-au aflat adversarii

Campioana Romaniei la handbal masculin, HCM Constanţa, va întalni formaţiile Haslum HK (Norvegia), Beşiktaş JK (Turcia) şi Initia Hasselt (Belgia) în grupa 3 preliminară pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, potrivit tragerii la sorţi de joi, de la Viena. HCM Constanţa a făcut parte din prima urnă valorică la tragerea la sorţi de la Viena.  Doar prima clasată la fiecare turneu obţine calificarea în grupele Ligii Campionilor, a căror componenţă va fi cunoscută la tragerea la sorţi de vineri. Meciurile din cadrul turneelor preliminare se vor juca în 6 şi 7 septembrie, în sistem semifinale şi finala pentru calficarea în grupele competiţiei. Echipa feminină HCM Baia Mare va juca direct în grupele Ligii Campionilor.

ransferuri la CFR Cluj

Gruparea CFR Cluj a anunţat, ieri, pe site-ul său oficial, că jucătorii Antonio Jakolis şi Daniel Stana au semnat contracte cu clubul ardelean. Mijlocaşul Croatul Antonio Jakolis, 22 de ani, a jucat în cariera sa la echipele Sibenik, Dnipro Dnipropetrovsk, Krivbas Krivoi Rog, Hajduk Split, Mouscron şi ultima dată la Zadar. El a semnat un contract pe trei ani. Mijlocaşul Daniel Stana, 31 de ani, a evoluat la Ceahlăul Piatra Neamţ din 2011, după ce a jucat anterior la Internaţional Curtea de Argeş, Rocar, Minerul Motru, FC Petrolul, Chimia Brazi şi CS Otopeni.

Puyol reprezintă Spania la finală

FIFA a anunţat Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) că l-a ales pe Carles Puyol ca reprezentant al Spaniei la finala Cupei Mondiale din Brazilia, fostul fotbalist, caştigător al CM în 2010, urmand să prezinte trofeul, informează cotidianul As. "Nu este o decizie a federaţiei spaniole, deoarece FIFA este cea care alege, dar cu siguranţă RFEF l-ar fi ales tot pe Puyol să reprezinte Spania la prezentarea Cupei Mondiale", scrie AS. Federaţia l-a contactat pe Carles Puyol după înfrangerea spaniolilor din meciul cu Olanda, scor 1-5, pentru a-l invita în cantonament ca să îşi motiveze foştii colegi. Puyol nu a putut atunci să facă deplasarea în Brazilia, dar le-a dat sfaturi jucătorilor pentru a trece peste eşecul din partida cu olandezii. La finala din 2010 a Cupei Mondiale, din Africa de Sud, trofeul a fost dus pe teren de căpitanul de atunci al naţionalei Italiei, Fabio Cannavaro.

Aguirre, contactat de japonezi

Fostul selecţioner al Mexicului, Javier Aguirre, a primit o ofertă din partea federaţiei nipone pentru a-i succede lui Alberto Zaccheroni la conducerea tehnică a naţionalei Japoniei, informează cotidianul Nikkan Sports. Potrivit sursei citate, federaţia i-a oferit lui Aguirre un contract pe patru ani, cu un salariu anual de 1,5 milioane de euro. Cu Javier Aguirre la conducerea tehnică, naţionala Mexicului a ajuns de două ori în optimile de finală ale Cupei Mondiale (2002, 2010). Echipa Japoniei a fost eliminată de la CM din Brazilia în faza grupelor, înregistrand două înfrangeri (1-2 cu Coasta de Fildeş şi 1-4 cu Columbia) şi o remiză (0-0 cu Grecia). După eliminare, selecţionerul Alberto Zaccheroni a demisionat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.