Sport

Grupa D, Fortaleza

Ziarul de Vrancea
15 iun 2014 795 vizualizări
Bomba Los Ticos: Uruguay - Costa Rica 1-3 (1-0).

Echipa celestă, semifinalistă la ediţia trecută a Cupei Mondiale a fost bătută măr de semiprofesioniştii din America Centrală
Uruguay: Muslera – Caceres, Godin, Lugano, M.Pereira – Stuani, Arevalo, Gargano (’60 – Lodeiro), Rodriguez (’79 – Hernandez) – Cavani, Forlan (’60 – D. Gonzalez). Selecţioner: Oscar Tabarez.
Costa Rica: Navas – Gamboa, Duarte, G.Gonzalez, Umana, Diaz – Tejeda (’74 – Cubero), Borges, Bolaños (’89 – Barrantes) – Ruiz (’82 – Ureña), Campbell. Selecţioner: Jorge Luis Pinto.
Arbitru: Felix Brych (Germania).
Cartonaşe galbene: Lugano, Gargano, Caceres.
Eliminat: Maxi Pereira (‘90^4).

1-0, min. 24: Cavani, din penalty, la un fault în careu comis de Diaz asupra lui Lugano
1-1, min. 54: Campbell, demivoleu din centrul careului, la o acţiune colectivă pe flancul drept
1-2, min. 57: lovitură liberă executată în careu de Bolaños, Duarte deviază cu capul la colţul opus. Reluările TV arată că fundaşul costarican se afla în ofsaid.
1-3, min. 84: Campbell, găseşte o pasă perfectă la întalnire pentru noul intrat  Ureña care sprintează fantastic, îl culcă din fentă pe portarul Muslera vrea să-i închidă unghiul şi Ureña înscrie pe langă el, la colţul lung.

Cand Costa Rica a avut primul corner al partidei cu Uruguay, spectatorii de la Fortaleza au zambit ironic, chiar dacă Lugano a fost nevoit să se întrebuinţeze serios pentru a rezolva situaţia. În nici un caz, uruguayenii nu şi-au desconsiderat adversarii. Atat pot! Au deschis scorul printr-un penalty corect acordat, au avut două momente bune Forlan la capătul reprizei, dar cine a avut curiozitatea să se uite prin statistici la pauză au avut surprize: 51-49 la posesie, 4-1 la cornere, 3-2 la şuturi cadrate. Toate cifrele pentru “los ticos”. Se credea că, după pauză, “celestinii” vor lua totul ca o glumă şi vor apăsa pe acceleraţie. Dar la carma jocului au fost tot centroamericanii. În trei minute au întors rezultatul, iar golul al doilea a avut, parcă, o repetiţie generală cu şase minute mai devreme, cu aceeaşi protagonişti: executant Bolaños la lovitura liberă, Duarte cu capul. Două diferenţe: la repetiţie, portarul Muslera a fost atent, la spectacol, Duarte a fost în ofsaid. Cat despre primul gol, s-a reamintit că Joel Campbell joacă la o echipă europeană mai cu ştaif (Olympiakos Pireu), ba chiar s-a remarcat şi prin Liga Campionilor şi s-a vădit că este un diamant printre ataţia jucători de la Saprissa sau Alajuelense. Dar show-ul nu s-a încheiat: Campbell a fost aproape de golul campionatului, un stang de la mare distanţă la caţiva centimetri de vinclu, în min. 64. Celui mai varstnic antrenor al campionatului, Oscar Washington Tabarez i-a trecut ideea de a-l introduce pe Suarez, “cormoranul” s-a foit puţin pe marginea terenului, dar Tabarez n-a vrut să rişte. Iar echipa s-a arătat după chipul şi asemănarea lui “Mister”: îmbătranită şi obosită, mai dihai decat Grecia care a avut veterani de la ’04!. După cateva zvacniri, precum lovitura de cap a lui Cavani (’70) – care a arătat că “los ticos” au şi portar! – echipa celestă a dat în primire. Iar golul lui Muslera (pardon, Ureña) a fost dovada supremă. Pană la urmă, Uruguay s-a răzbunat prin  Maximiliano Pereira, care a intrat zdravăn la tibia eroului Campbell. Primul cartonaş roşu al Cupei Mondiale!Nu ştim dacă englezii şi italienii şi-au îmbrăţişat după această surpriză, sau au intrat separat în şedinţe. Mai plauzibilă este a doua variantă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.