Sport

Crosul "Ziua Olimpică" a adunat la start peste 300 de atleţi

Dan Chiriac
5 iun 2014 1024 vizualizări
Flacăra olimpică din 1980 a fost expusă pe timpul alergării

În urmă cu cateva zile a avut loc ediţia a V-a a crosului Ziua Olimpică organizat de Academia Olimpică din Romania (AOR) filiala Vrancea. Comitetul de conducere AOR Vrancea a stabilit să schimbe locaţia acestei competiţii în fiecare an, anul acesta fiind randul Municipiului Adjud. La start s-au aliniat peste 300 de participanţi de toate varstele: preşcolari, elevi de gimnaziu şi liceu, seniori dar şi persoane cu dizabilităţi neuropsihice şi locomotorii. Dintre unităţile şcolare participante s-au clasat pe podium următoarele: Liceul “Greorghe Balş“ Adjud, Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud, Şcoala gimnazială “Angela Gheorghiu” Adjud, Şcoala gimnazială “Principele Radu” Adjud, Şcoala gimnazială "Mihail Armencea",  Şcoala gimnazială “Mareşal Alexandru Averescu”, Şcoala cu clasele I-VIII Pufeşti, Şcoala cu clasele I-VIII Homocea, C.S.S. Adjud. Toţi participanţii, profesorii şi voluntarii care au ajutat la organizarea acţiunii au primit premii care au constat în tricouri, şepci, brelocuri, insigne, medalii şi fanioane. Crosul a fost organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Adjud şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Vrancea. Premierea a fost facută de primarul Constantin Armencea şi directorul filialei Academiei Olimpice, profesorul Cătălin Pionescu. Pe tot parcursul competeţiei a fost expusă flacăra olimpică ce a tranzitat Romania în anul 1980 cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Moscova. Profesorul Gheorghe Catrinescu, de la Clubul Sportiv Atletic Adjud, a ţinut să felicite organizatorii întrecerii. “CSS Atletic Adjud aduce mulţumiri şi sincere felicitări Academiei Olimpice Romane, filiala Vrancea, pentru modul impecabil în care a fost organizat Crosul Olimpic la Adjud. Mulţumiri profesorilor Pionescu Cătălin şi Sergiu Crăciun, care au răspuns de organizarea competiţiei pană la cele mai mici detalii. Toată lumea a avut de caştigat dar mai cu seamă atletismul”, spune Gheorghe Catrinescu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.