Sport

Petrache este alesul!

Ziarul de Vrancea
29 mai 2014 496 vizualizări
Nici o surpriză la alegerile pentru preşedinţia COSR: preşedintele FR de Rugby va conduce în următorii doi ani olimpismul romanesc Alin Petrache este noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman (COSR), el fiind ales cu 143 de voturi la Adunarea Generală de ieri, în locul lui Octavian Morariu, care a demisionat la 15 aprilie.

Petrache, susţinut de fostul preşedinte al COSR, Octavian Morariu, a caştigat din primul tur în faţa contracandidaţilor Octavian Bellu, care a primit 33 de voturi, şi Elisabeta Lipă - 21 de voturi. Cinci voturi au fost invalidate. Mandatul lui Alin Petrache, 37 de ani, actualul conducător al Federaţiei Romane de Rugby, va fi pană în 2016, an în care ar fi expirat cel al fostului preşedinte Octavian Morariu, care a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic. La Adunarea Generală de ieri au participat 109 membri dintr-un total de 123, reprezentand un total cumulat de 202 voturi.
La 37 de ani, Alin Petracxhe a devenit, al 16-lea preşedinte al COSR, instituţie în care a mai activat ca secretar general adjunct, între 2005 şi 2009 şi vicepreşedinte, din 2013. Din 2012, Petrache este deputat PSD în parlamentul Romaniei. Înaintea alegerilor de la COSR, Petrache afirma că va renunţa la mandatul de deputat în cazul în care va fi ales condcuătorul forului olimpic roman. "Mă aşteptam să fie o luptă mult mai stransă. Strategia mea este una pe zece ani. Cred că alături de ceilalţi doi contracandiţati putem să mergem mai departe pentru olimpismul romanesc. Avem nevoie de ei. Mergem în continuare cu acelaşi secretar general, Ioan Dobrescu şi acelaşi Comitet Excecutiv", a spus Petrache, după încheierea procesului electoral.

Contracandidaţii îşi maschează supărarea

Contracandidaţii lui Alin Petrache au fost nemulţumiţi de desfăşurarea scrutinului. "Nu sufăr deloc pentru că am ştiut că lucrurile erau foarte clare demult. La această candidatură am participat ca la orice competiţie, iar la viaţa mea am pierdut multe curse. Aşa că dacă asta a dorit poporul, asta avem. Îi urez succes lui Alin şi să aibă cat mai multe medalii la JO", a menţionat Elisabeta Lipă.
Mai vehement s-a arătat antrenorul lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu: "Eu nu m-am dat la o parte din faţa americanilor, ruşilor, chinezilor la concursuri importante şi unde era greu să caştigi. Răman la părerea că în avantajul sportului ca imagine am gandit aşa: medaliile şi victoriile nu se cumpără. Odată terminate aceste alegeri, cu toate intoxicările, speculaţiile şi lucrurile murdare care s-au petrecut prin culise, eu zic că trebuie respectată decizia Adunării Generale şi luate lucrurile aşa cum sunt. Fiecare acum are de dus mai departe un proiect pe care şi l-a propus şi pe care trebuie să-l finalizeze într-un fel, tot cu performanţă, deşi performanţa pare că a trecut pe locul doi, iar olimpismul are încă multe de precizat din punctul de vedere al Romaniei", care a mai menţionat că susţinerea fostului preşedinte Octavian Morariu a contat enorm în rezultatul alegerilor.

Se retrage Bellu de la gimnastică?

Octavian Bellu a spus ulterior că se gandeşte dacă va continua să antreneze lotul de gimnastică: "Îi urez succes preşedintelui, nu-i va fi uşor, dar eu îmi păstrez dreptul de a mă gandi dacă mă mai implic în această mişcare olimpică prin lotul feminin de gimnastică. Nu cred că doare pe nimeni că aş putea renunţa la lotul de gimnastică. îmi dau seama că am pierdut 30 de ani prin sală şi am fost la şapte Olimpiade, dar nu contează. Se pare că ce am făcut 30 de ani nu contează. Se pare că sunt în alt timp şi nu vreau să încurc pe nimeni. Dacă tot sunt prea în varstă pentru funcţia de preşedinte COSR sau nu am făcut destul pentru olimpism, vă daţi seama cat sunt de bătran să stau şi în sală, să încerc să caştigăm medalii de carton, cum au spus unii. Am valoare, iau medalie, eu în asta cred, nu am valoare, nu iau medalie. Aşa am fost educat şi cred că este valabil şi pentru COSR", a a spus Bellu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.