Sport

Minunea spaniolă s-a înfăptuit

Ziarul de Vrancea
18 mai 2014 573 vizualizări
împotriva tuturor pronosticurilor, Atletico Madrid a obţinut remiza mult visată la Barcelona şi a caştigat al zecelea titlu, după o pauză de 18 ani

Formaţia Atletico Madrid a caştigat pentru a zecea oară campionatul Spaniei, după ce a remizat, sambătă, pe Nou Camp, scor 1-1, cu rivala FC Barcelona, în ultima etapă a ediţiei de campionat 2013/2014. Meciul era foarte greu pentru madrileni, întrucat se disputa în fieful Barcelonei, însă rezultatul de egalitate îi favoriza. Firesc, cei care au atacat au fost jucătorii catalani, cărora le era necesară victoria. În plus, Atletico a avut un ghinion imens în prima parte a partidei, cand şi-a pierdut, rand pe rand, cei mai buni jucători de atac. Diego Costa a suferit o întindere în min. 15, iar şapte minute mai tarziu, o lovitură a lui Fabregas l-a scos din joc şi pe turcul Arda Turan. Atacand în valuri,Barcelona a deschis scorul în min. 34, printr-un voleu năprasnic al lui Alexis Sanchez, din centrarea lui Fabregas prelungită de Messi. Partea secundă a început cu atacuri furibunde ale oaspeţilor. David Villa, jucător care n-a mai contat la Barcelona după o accidentare, a lovit bara şi a mai avut o ocazie, iar la numai patru minute de la reluare, uruguayanul Godin a reuşit un superb gol cu capul, după centrarea lui Gabi. De atunci, antrenorul "atleticilor", Diego Simeone, a strans randurile, s-a apărat în stil italian combinat cu stil Mourinho şi a rezistat atacurilor din ce în ce mai dese, dar şi mai sterile, ale Barcelonei.
Atletico Madrid încheie campionatul cu 90 de puncte, în timp ce FC Barcelona are 87 de puncte, la fel ca a treia clasată, Real Madrid. Acesta este primul titlu naţional din ultimii 18 ani pentru Atletico Madrid. Echipa madrilenă a mai caştigat campionatul Spaniei în sezoanele 1939–40, 1940–41, 1949–50, 1950–51, 1965–66, 1969–70, 1972–73, 1976–77 şi 1995–96. Atletico Madrid are în acest an posibilitatea să caştige şi Liga Campionilor, urmand să dispute în data de 24 mai finala competiţiei, cu Real Madrid.

Tata  demisionează

Tehnicianul Gerado "Tata" Martino a anunţat, sambătă, după ce FC Barcelona a ratat caştigarea titlului în Spania, că părăseşte gruparea catalană. "Vreau să vă comunic, de comun acord cu conducerea clubului, că nu mai suntem staful tehnic al FC Barcelona", a spus Mertino, făcand referire şi la antrenorii secunzi.
Antrenorul noii campioane a spus că ziua de 17 mai 2014 va intra în istoria clubului:  "Cel mai bun lucru pe care îl puteam face la pauza meciului era să le transmit încredere jucătorilor. Am luptat cu mare ardoare şi cu multă umilinţă. ştiam că putem să marcăm şi să punem în dificultate Barcelona. Aceasta este o zi care va intra în istoria clubului. Una dintre cele mai importante zile. Plecăm de la Barcelona campioni, suntem extrem de fericiţi, şi vrem să vedem Madridul colorat în alb şi roşu", a spus Simeone, care şi-a felicitat adversarii pentru comportamentul de la finalul întalnirii: "FC Barcelona a demonstrat încă o dată că este unul dintre cele mai mari cluburi din lume. La finalul partidei au venit şi ne-au felicitat, iar spectatorii ne-au aplaudat. Acestea sunt cele mai frumoase lucruri pe care le poate oferi fotbalul. Astăzi am făcut istorie, dar sambăta viitoare urmează o altă partidă. Marea finală a Ligii Campionilor".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.