Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Stranierii pentru Elveţia

Ziarul de Vrancea
15 mai 2014 530 vizualizări
Fotbaliştii Constantin Nica (Atalanta) şi Srdjan Luchin (Botev Plovdiv) au fost convocaţi de selecţionerul Victor Piţurcă pentru turneul din Elveţia al echipei naţionale a Romaniei, informează, ieri, site-ul oficial al Federaţiei Romane de Fotbal.

Dintre stranierii folosiţi la ultimul meci, amicalul cu Argentina (scor 0-0), lipseşte Gheorghe Grozav. În afară de aceştia, pe lista stranierilor lui Piţurcă se mai află Pantilimon, Chiricheş, Raţ, Bourceanu, Lazăr, Nicoliţă, Torje, Maxim, Marica şi Rusescu.  În acest turneu de pregătire, prima reprezentativă a Romaniei va dispua două meciuri amicale cu Albania, la 31 mai (ora 20.00) şi Algeria, la 4 iunie (21.30).

Gura bate antrenorul

Comisia de Disciplină a FRF a decis, miercuri, ca tehnicianul echipei Rapid, Viorel Moldovan, să fie suspendat două meciuri şi penalizat cu 4.500 de lei, ca urmare a meciului cu Unirea Slobozia, disputat săptămana trecută. De asemenea, portarul Virgil Drăghia, eliminat la partida cu Unirea Slobozia, a fost suspendat un joc şi penalizat cu 530 de lei. Formaţia Rapid a remizat, sambătă, pe teren propriu, scor 2-2, cu echipa Unirea Slobozia, într-un meci din etapa a V-a a play-off-ului Ligii a II-a. În minutul 18, de la echipa giuleşteană a fost eliminat portarul Virgil Drăghia, pentru o intervenţie în careu asupra lui Jianu. Tehnicianul rapidist Viorel Moldovan a fost trimis în tribună cu aproximativ 15 minute înainte de finalul partidei, pentru proteste repetate. La finalul jocului, Moldovan a declarat că echipa sa a fost dezavantajată de centralul Teodor Crăciunescu, precizand că acesta este un arbitru slab care a venit "chitit" să facă jocurile adversarului direct în lupta pentru promovare, FC Clinceni.

Tatăl lui Gică a fost înmormantat

Tatăl fostului fotbalist Gică Popescu a fost înmormantat, ieri după-amiază, în cimitirul central din Calafat, în prezenţa a peste 800 de persoane, la funeralii fiind prezenţi zeci de foşti fotbalişti, între care Gheorghe Hagi, Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici, Dan Petrescu, Rodion Cămătaru, Ion Geolgău, Emil Săndoi, dar şi oameni din fotbal, precum fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu sau Gicu Balaci, preşedintele clubului Dunărea Calafat, prima echipă la care a jucat Gică.  Popescu a ajuns la Calafat ieri dimineaţă, după ce comisia de la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat, i-a admis cererea şi i-a acordat o permisie de 24 de ore pentru a participa la înmormantarea tatălui său. Fostul internaţional nu a făcut nicio declaraţie jurnaliştilor la sosirea la casa părintească, ci doar le-a mulţumit acestora după ce i-au transmis condoleanţe. Constantin Popescu, tatăl lui Gică Popescu, în varstă de 71 de ani, a murit marţi dimineaţă, în urma unui infarct.

Războiul licenţelor în Liga a II-a

Conducerea FC Rapid susţine, într-un comunicat remis,ieri, că FC Clinceni nu îndeplineşte criteriile de acordare a licenţei pentru a evolua în sezonul 2014/2015 al Ligii I, răspunzand astfel unor contestaţii similare formulate de gruparea ilfoveană. FC Rapid precizează că fosta ACS Buftea, actuala FC Clinceni, nu poate promova deoarece în ultimii trei ani şi-a schimat denumirea şi sediul, încălcand astfel articolul 5 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF). Gruparea giuleşteană a reacţionat astfel după ce conducătorii FC Clinceni au anunţat că se vor adresa la TAS în cazul în care FC Rapid primeşte licenţa pentru ediţia viitoare a Ligii I. Ilfovenii susţin că Rapid nu poate primi licenţa din cauza datoriilor pe care clubul le are către foştii jucători.

Bătălie stransă între Asesoft şi Cluj

Campioana la baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşti, a egalat  scorul general al partidei cu "U" Mobitelco Cluj în semifinalele Ligii Naţionale, după ce a învins, pe teren propriu, cu scorul de 90-67 (44-30), în cea de-a doua partidă din cinci programate. Pentru CSU Asesoft au marcat Mohammed 21 puncte, Lee 19, Krapic 16, Burlacu 12, Guţoaia 10, Adamovici 5, Tica 4 şi Popovici 3, iar pentru clujeni, Hargrove 23 puncte, Medvedj 11, Silvăşan 7, Cuici 7, Baciu 6, Lalovic 5, Pop 4 şi Lazăr 4. Marţi, în primul meci din semifinale, clujenii s-au impus, tot la Ploieşti, cu scorul de 99-89 (45-46), astfel că scorul general este 1-1.  În cealaltă semifinală, CSM Oradea conduce cu 2-0 la general pe BC Mureş, cu victoria de marţi, scor 80-74 (36-31), respectiv cea de miercuri, cu 90-74 (47-41), ambele obţinute pe teren propriu. Celelalte meciuri sunt programate între 20-23 mai la Targu Mureş şi Cluj, ultimul din fiecare serie urmand să aibă loc în 25 şi 26 mai, la Ploieşti şi Oradea.

Eliminări temporare la fotbal?

UEFA va propune International Board (IFAB), organismul care se ocupă de regulile jocului, excluderea temporară a unui jucător care comite un fault, a declarat directorul pentru arbitri al forului european, Pierluigi Collina. "Vom propune IFAB această nouă regulă: jucătorul care faultează să părăsească terenul pană cand fotbalistul faultat revine în joc sau este înlocuit", a explicat Collina. Sistemul actual este "nedrept", a adăugat Collina. "Jucătorul care a faultat este avertizat, dar rămane pe teren, iar cealaltă echipă rămane în zece, deci este dezavantajată", a precizat Collina.El a precizat că regula s-ar aplica doar în cazul în care faultul este considerat periculos de către arbitru şi este sancţionat cu avertisment.

Thiago Alcantará ratează Cupa Mondială

Fotbalistul spaniol al echipei Bayern München, Thiago Alcantará, s-a accidentat din nou la genunchiul drept, la un antrenament efectuat în această săptămană, şi va rata turneul final al Cupei Mondiale. Thiago a suferit o ruptură de ligament lateral intern. Fotbalistul urmează să fie operat şi va fi indisponibil aproximativ două luni. Thiago  s-a accidentat iniţial în data de 29 martie, la un meci din Bundesliga cu Hoffenheim. El a suferit atunci o ruptură de ligament lateral intern la genunchiul drept, în urma căreia s-a recuperat fără să fie operat. De această dată însă fotbalistul va trebui să fie supus unei intervenţii chirurgicale, deoarece atunci cand ligamentul lateral intern se rupe de două ori medicii recomandă operaţia în cazul sportivilor profesionişti. Thiago făcea parte din lotul lărgit al Spaniei pentru Cupa Mondială din Brazilia, anunţat ieri de selecţionerul Vicente Del Bosque.

Două finaliste stabilite în NBA

Echipele Miami Heat şi San Antonio Spurs s-au calificat în finalele conferinţelor ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), în urma rezultatelor înregistrate miercuri, în meciurile cu numărul cinci din semifinale. În Conferinţa de Est, Miami Heat a învins, cu scorul de 96-64, echipa Brooklyn Nets, caştigand cu 4-1 la general.  În Conferinţa de Vest, San Antonio Spurs s-a impus cu 104-82 în faţa echipei Portland Trail Blazers şi a caştigat semifinala cu scorul general de 4-1. Miami Heat va întalni în finală caştigătoarea semifinalei dintre Indiana Pacers şi Washington Wizards, iar San Antonio Spurs va juca împotriva echipei care se va impune în confruntarea Oklahoma City Thunder şi Los Angeles Clippers.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.