Sport

AJFP a efectuat 136 de inspecţii fiscale în luna aprilie

Mihai Boicu
13 mai 2014 617 vizualizări
în timpul controalelor s-au stabilit obligaţii fiscale suplimentare de peste 6 milioane lei

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Vrancea a efectuat în luna aprilie 136 de inspecţii fiscale, care au avut ca obiect verificarea modului de evidenţiere, calculare şi plată a obligaţiilor fiscale datorate de către contribuabili, precum şi prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală. “Selecţia contribuabililor pentru inspecţiile fiscale desfăşurate în luna aprilie 2014 s-a efectuat în urma unei analize de risc pe baza informaţiilor deţinute în baza de date a administraţiei financiare, care au avut în vedere aspecte cum sunt: TVA negativ fără opţiune de rambursare; depăşire plafon legal de 35.000 de euro, iar firmele nu au fost înregistrate ca plătitoare de TVA; desfăşurare de tranzacţii cu contribuabili inactivi; înregistrare diferenţe la achiziţii intracomunitare; debite restante faţă de bugetul general consolidat; depunerea cu întarziere a declaraţiilor fiscale; pierderi înregistrate în ultimii 5 ani fiscali; neefectuare verificări în ultimii trei ani; risc fiscal ridicat”, se arată într-un comunicat de presă al Finanţelor. Cu ocazia inspecţiilor fiscale efectuate s-au constatat abateri de la prevederile legale referitoare la calcularea, înregistrarea şi virarea de către contribuabili a obligaţiilor la bugetul general consolidat al statului, fiind stabilite obligaţii fiscale suplimentare în sumă de 6,14 milioane lei. Din această sumă, 5,69 milioane lei reprezintă impozite, taxe şi contribuţii, 0,37 milioane lei accestorii şi 0,08 milioane lei amenzi contravenţionale. Cu ocazia inspecţiilor fiscale desfăşurate a fost diminuată pierderea fiscală cu suma de 15,52 milioane lei, potrivit finanţiştilor. Din totalul obligaţiilor stabilite suplimentare au fost încasate suplimentare în timpul controlului 2,64 milioane lei. În urma inspecţiilor generale şi parţiale efectuate au fost instituite 10 măsuri asiguratorii în valoare de 2,18 milioane lei atunci cand s-a considerat că există pericolul ca agentul economic să se sustragă, să îşi ascundă ori să îşi risipească patrimoniul, periclitand sau îngreunand în mod considerabil colectarea. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.