Sport

Arma distrugătoare SH-2014

Ziarul de Vrancea
9 mai 2014 703 vizualizări
Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Madrid, după ce a învins-o cu 6-2, 6-2 pe Ana Ivanovic, luandu-şi revanşa după înfrangerea din FedCup* Ea juca astăzi împotriva Petrei Kvitova, care a profitat de abandonul principalei favorite Serena Williams

Simona Halep a reuşit o performanţă excepţională, calificarea în semifinalele puternicului turneu "Madrid Mutua Open" din capitala Spaniei şi are mari şanse de a căştiga acest turneu, ceea ce ar însemna cea mai prestigioasă victorie a jucătoarei din Constanţa, în cariera sa. Fapt îmbucurător, jocul Simonei se îmbunătăţeşte simţitor de la meci la meci şi pare a fi cu atăt mai strălucitor cu cat adversara din partea cealaltă este mai redutabilă şi "vina" pentru acest fapt o poartă psihicul de fier al îndrăgitei noastre jucătoare, care le obligă, practic, pe adversare să greşească. În meciul din optimile de finală, cu Sabine Lisicki, a avut un prim set mai slab, pierdut cu 5-7. Însă Simona a năvălit peste adversară în setul II pe care l-a adjudecat cu 6-3 şi nu s-a mai oprit pană în final, cu o singură pauză în decisiv cand şi-a pierdut break-ul caştigat încă din start. Scor, 5-7, 6-3, 7-2 după două ore şi un sfert, victorie muncită şi meritată. "A fost un meci foarte greu, Sabine a jucat foarte bine. A avut lovituri foarte bune şi a trebuit să alerg mult. În setul doi mi-am spus că nu am nimic de pierdut şi că trebuie să caştig fiecare punct, aşa că am luptat pentru fiecare minge şi în final a fost bine", a declarat Simona Halep, imediat după meciul cu Lisicki.
Dar sarcina din sferturi era mult mai grea. Urma Ana Ivanovic, nu atat pentru că sarboaica era un obstacol de netrecut pentru a cincea jucătoare a lumii. Simpatica Ana reuşise s-o învingă pe Simona, chiar în faţa publicului roman, în meciul de FedCup.  Şi dacă mai avea nevoie de un impuls moral, acesta a venit pe neaşteptate, cu cateva ore înainte de întălnire. Singura jucătoare de care romanca avea oarece teamă, liderul mondial, Serena Williams s-a retras din turneu, din cauza unor dureri de coapsă şi a anunţat că nu va onora nici turneul de săptămana viitoare de la Roma. Serena era prezumtiva adversară a Simonei în sferturi. Cat despre partida cu Ana Ivanovic, jucătoarea romană a demonstrat că ceea ce s-a întamplat luna trecută la Arenele BNR a fost conjuctural. O oră în cap a durat meciul, în care Simona a avut emoţii doar la început, în primele două-trei game-uri. Deşi a început foarte bine meciul, jucătoarea noastră a preluat, hotărată controlul meciului şi, după primul break la 2-2 s-a descătuşat.
Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 4 şi locul 5 WTA, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului Premier Mandatory de la Madrid, după ce a trecut în sferturile de finală, cu scorul de 6-2, 6-2, de sportiva sarbă Ana Ivanovici, favorita numărul 11 şi locul 12 WTA. Edificator pentru primul set stă raportul greşelilor neforţate, 14 în dreptul Anei Ivanovici şi doar patru pentru Halep. Raportul loviturilor caştigătoare a fost 6-4 în favoarea jucătoarei din Serbia. În setul doi, s-a jucat la break-uri primele trei game-uri şi apoi, Ana Ivanovic a cedat complet. Ca şi în primul set, Ivanovici a condus la capitolul lovituri caştigătoare, 8-6, dar şi la cel al greşelilor neforţate 10-9.
Astăzi urmează semifinala cu Petra Kvitova, care nu are amintiri prea plăcute cu Simona. Anul trecut, la New Haven, Simona a caştigat finala cu jucătoarea cehă, cu acelaşi scor fatidic, 6-2, 6-2, singurul meci dintre cele două jucătoare. Partida are şi o încărcătură mai mare, întrucat Petra (clasată pe locul VI în topul WTA), imediat în urma Simonei, ar putea s-o depăşească pe romancă, în cazul în care caştigă turneului.  Kvitova s-a calificat în semifinale, beneficiind de abandonul Serenei. Pe partea cealaltă de tablou, o mini-surpriză. Maria Şarapova, rusoaica aflată într-o puternică revenire de formă, a reuşit s-o învingă pe a doua favorită, Li Na cu 2-6, 7-6, 6-3 şi se va confrunta cu învingătoarea partidei Agnieszka Radwanska (Polonia) - Caroline Garcia (Franţa), cea care anterior o eliminase pe italianca Sara Errani (6-2, 4-6, 6-3).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.