Sport

Tenis printre picături la Arenele BNR

Ziarul de Vrancea
25 apr 2014 523 vizualizări
în duelul foştilor caştigători ai turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, Lukas Rosol s-a impus în faţa lui Gilles Simon * turneul de la Stutgart a rămas fără primele trei favorite: Kvitova, Halep şi Radwanska

Puţin tenis s-a jucat şi ieri la Arenele BNR, în sferturile de finală ale turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy. După ce joi seara, au fost eliminaţi şi ultimii mohicani ai tenisului romanesc în sferturile de finală (Adrian Ungur de către uzbekul Denis Istomin şi Marius Copil de către francezul Paul-Henri Mathieu), programul zilei de ieri a început cu partida dintre ultimii caştigători ai turneului, cehul Lukas Rosol (43 ATP) şi francezul Gilles Simon (28). Simon are trei ediţii caştigate (2007, 2008, 2012), iar Rosol este caştigătorul cel mai recent, în 2014. Meciul a durat 100 de minute, plus o întrerupere de aproximativ un sfert de oră, cauzată de ploaie. Mai tanăr şi mai rezistent psihic, Rosol s-a impus cu scorul de 7-6, 6-2 şi va juca în semifinale cu revelaţia acestui turneu, Robin Haase (50), care anterior îl scosese din cursă pe al doilea favorit, Mihail Iujnîi.Olandezul l-a învins în sferturi pe Denis Istomin, destul de şters în meciul de ieri în comparaţie cu prestaţia din partida cu Adrian Ungur. Scorul a fost 3-6, 6-1, 6-3 pentru Haase.
Aseară s-au disputat şi celelalte două partide din sferturi, Gaël Monfils - Paul-Henri Mathieu (ambii, Franţa) şi Grigor Dimitrov (Bulgaria) - Serhi Stahovski (Ucraina). Tot aseară era programată şi partida de dublu, amanată de joi, dintre echipele Horia Tecău / Jean-Julien Rojer (Romania / Olanda) şi Colin Fleming / Ross Hutchins (Marea Britanie).
* Simona Halep a fost în mod neaşteptat eliminată în turul II al turneului de 710 mii de dolari de la Stuttgart de către jucătoarea rusă Svetlana Kuzneţova, fostă caştigătoare de US Open şi Roland Garros, dar cu mulţi ani în urmă. Simona părea că se va impune cu uşurinţă după ce a condus cu 5-2 în primul set, însă a pierdut cinci game-uri consecutive. În faţa jocului de regularitate al rusoaicei (ideal pentru zgură), Halep a alternat mingile superbe cu greşelile elementare. Romanca şi-a pierdut serviciul la 3-3, dar a recuperat imediat, iar la 5-4, pe serviciul Svetlanei, a ratat trei mingi de set şi a pierdut în tie-break cu 4-7. Neacomodarea (încă) pe zgură după accidentare poate fi o scuză pentru Simona, dar nu trebuie uitat că ea a avut un procentaj scăzut la primul serviciu, iar pe al doilea (oricum, considerat punctul slab al Simonei) nu poţi conta prea mult pe o suprafaţă lentă. Oricum, eliminarea favoritei numărul 2, este a doua mare supriză a turneului după cea a Petrei Kvitova (nr. 3) din partea rusoaicei Alisa Kleibanova.
Iar ieri a venit vremea să iasă şi prima favorită, Agnieszka Radwanska, însă rezultatul nu este o surpriză foarte mare. Maria Şarapova a venit extrem de montată la Stuttgart, turneul care l-a caştigat la ultimele două ediţii. Şarapova a jucat ca în zilele ei bune şi cu toate că în final Radwanska a încercat o revenire puternică, pană la urmă, rusoaica a caştigat după şapte mingi de meci ratate cu 6-4, 6-3.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.