Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: S-a stins "Coco" Deleanu

Ziarul de Vrancea
27 mar 2014 570 vizualizări
Augustin Pax Deleanu, fost component al primei reprezentative a Romaniei participante la Cupa Mondială din 1970, a încetat din viaţă, ieri dimineaţa, la varsta de 69 de ani, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, informează site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Născut în 23 august 1944, motiv pentru care părinţii i-au dat al doilea prenume Pax (pace), Deleanu a început fotbalul la grupele de juniori ale clubului Steaua Bucureşti, pentru ca ulterior să joace la Politehnica Iaşi între 1963 şi 1969.  Cea mai importantă perioadă a carierei sale s-a consumat la Dinamo Bucureşti, grupare pentru care a jucat 178 de meciuri între anii 1969 şi 1976 şi a caştigat trei titluri naţionale alături de jucători precum Mircea Lucescu, Florea Dumitrache şi Cornel Dinu.  Fostul fundaş stanga a jucat în prima reprezentativă de 25 de ori, făcand parte din lotul Romaniei la Cupa Mondială din Mexic 1970. După retragerea din activitate, "Coco" Deleanu a ocupat diverse funcţii de conducere la Dinamo, ultima în perioada 1990-1994 cand a fost vicepreşedinte al clubului. 
Craiova lui Mititelu s-a retras
Echipa FC Universitatea Craiova s-a retras,ieri, din competiţia Ligii a II-a, după disputarea a 22 de etape în ediţia 2013-2014 a Seriei a II-a, a anunţat patronul grupării oltene Adrian Mititelu într-o coferinţă de presă. " Nu pot să îmi mai desfăşor activitatea cu o echipă hăituită în permanenţă de acest grup de la Primărie şi care se antrenează pe nişte terenuri preistorice. Nu vrem să ne batem joc de brandul Universitatea Craiova, să se bucure adversarii noştri că ne bat la scor şi că ne umilesc. De aceea astăzi punem punct activităţii", a spus Mititelu. El a menţionat că îşi doreşte ca FC Universitatea Craiova să revină în competiţie în sezonul 2014-2015 al Ligii a II-a.
Borussia insistă pentru Chiricheş
Fundaşul echipei Tottenham Hotspur, Vlad Chiricheş, se află în atenţia grupării germane Borussia Dortmund pentru un transfer din vară, informează The Guardian. "Abia revenit la antrenamente, după ce a fost indisponibil din cauza unei accidentări la spate de la sfarşitul lunii ianuarie, fundaşul central roman al echipei Tottenham, Vlad Chiricheş, este în atenţia grupării Borussia Dortmund. Dacă se va transfera, Tottenham ar putea să-l achiziţioneze pe atacantul elveţian Josip Drmic, un jucător care a înscris de 15 ori pentru FC Nürnberg în prima ligă germană", notează The Guardian. Vlad Chiricheş s-a transferat la Tottenham Hotspur în vara anului trecut în schimbul a aproximativ opt milioane de lire sterline.

Varză pe apă

Campioana Romaniei la polo, CSM Digi Oradea, a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, de formaţia sarbă Partizan Belgrad, cu scorul de 7-9 (1-5, 1-2, 1-4, 1-1), în cea de-a opta partidă din grupa B a Ligii Campionilor. În urma rezultatului de miercuri, CSM Digi Oradea rămane pe locul 6, ultimul, cu un punct, ratand anterior şansa de a se califica la Turneul Final Six, la care vor ajunge primele trei clasate din fiecare din cele două grupe. CSM Digi Oradea va juca în continuare cu AN Brescia (9 aprilie) şi cu Spandau Berlin (3 mai, pe teren propriu). CSM Digi Oradea s-a calificat în premieră în faza grupelor Ligii Campionilor.

S-a spulberat şi ultima şansa

Echipa sub 17 ani a Romaniei a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European, după ce gazda Turului de Elită, Scoţia, a învins Belgia cu scorul de 3-1 şi a acces la competiţia din această vară ce va avea loc în Malta. După disputarea a două meciuri, Scoţia are maximum de puncte (6), în timp ce pe locurile următoare se află Bosnia-Herţegovina - 3 puncte, Romania şi Belgia cu cate un punct. Echipa pregătită de Constantin Galcă va disputa, sambătă, ultimul meci, contra Scoţiei. Partida va avea loc de la ora 17.00.

S-a votat Liga Naţiunilor

Liga Naţiunilor, competiţie nouă pentru selecţionatele europene şi care va înlocui meciurile amicale, a fost adoptată în unanimitate de vot, ieri, la Congresul UEFA de la Astana. Această nouă competiţie a fost adoptată pentru perioada 2018-22 şi va fi bazată pe repartizarea celor 54 de selecţionate europene în patru divizii, cu un sistem de promovare şi retrogradare. Potrivit deciziei de la Astana, fiecare divizie va fi subdivizată în grupe de trei sau paru echipe. înainte de Euro-2020, fiecare echipă va juca astfel patru sau şase meciuri între septembrie şi noiembrie 208 în această Ligă a Naţiunilor. "Final Four", implicand caştigătoarele grupelor, va debuta apoi în 2019.

Norvegia, prima calificata

Naţionala de handbal feminin a Norvegiei a învins, miercuri, pe teren propriu, reprezentativa Belarus, cu scorul de 33-29 (16-13), în grupa a VI-a preliminară a CE din 2014, din care mai face parte şi Romania, calificandu-se la turneul final. Naţionala Norvegiei a acumulat şaşe puncte după victoria cu Belarus, echipă pe care o va întalni şi duminică, în ultimul meci al nordicelor din grupă. însă, indiferent de scorul acelei partide, nordicele sunt calificate la turneul final al CE din Ungaria şi Croaţia, în condiţiile în care din grupa a VI-a mai face parte doar Romania, atat tricolorele, cat şi Belarus, avand 0 puncte, iar primele două clasate se califică la turneul final.  Norvegia este prima echipă calificată la turneul final din preliminarii.Romania a fost învinsă de Norvegia în primele două partide din grupa a 6-a, disputate în octombrie 2013, cu 25-23 şi 30-18.  Tricolorele vor întalni Belarus în 11-12, respectiv 15 iunie, în lupta pentru al doilea loc calificant din grupa a 6-a la turneul final.

A cincea încoronare

Sportivii germani Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy au caştigat al cincilea titlu mondial în proba de perechi la ultima lor competiţie din carieră, la Campionatele Mondiale de patinaj artistic de la Saitama. Medaliaţii cu bronz de la JO-2014 au totalizat 224,88 puncte, devansandu-i pe vicecampionii olimpici, ruşii Ksenia Stolbova şi Fedor Klimov (215,92). Canadienii Meagan Duhamel şi Eric Radford au ocupat locul trei (210,84). Savchenko, 30 de ani, şi Szolkowy, 34 de ani, au caştigat, din 2003, 16 medalii internaţionale: două medalii olimpice de bronz (2014 şi 2010), opt mondiale dintre care cinci de aur (2008, 2009, 2011, 2012, 2014) şi şase  europene, din care 3 titluri (2007, 2008, 2011). La competiţia de la Saitama au lipsit campionii olimpici d ela Soci, ruşii Tatiana Volosojar şi Maxim Trankov.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.