Sport

Unghia blestemată

Ziarul de Vrancea
21 mar 2014 573 vizualizări
Accidentată la un deget, Simona Halep a fost nevoită să abandoneze din turneul de tenis de la Miami * Romania nu mai are jucători pe tablourile de simplu la "Sony Open Tennis"

Lovitură de teatru pentru iubitorii romani de tenis. Cu cateva ore înainte de meciul pe care trebuia să-l susţină aseară cu australianca Casey Dellacqua în turul II al turneului de la Miami, Simona Halep a anunţat că se retrage. Motivul este o accidentare, mai exact o unghie încarnată la degetul mare al piciorului drept, care îi provoacă dureri. În urma retragerii Simonei, Romania nu mai are niciun reprezentant pe tablourile de simplu ale competiţiei de la Miami, Alexandra Cadanţu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea şi Victor Hănescu fiind eliminaţi de la primele partide. Romania mai este prezentă la "Sony Open Tennis" doar în probele de dublu, prin Horia Tecău, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea.
În turul II al probei feminine, a intrat în concurs şi marea favorită, Serena Williams, care a avut mari dificultăţi în primul set cu Iaroslava Şvedova din Kazahstan. Serena a fost condusă cu un break, dar şi în tie-break pe care şi l-a adjudecat, cu emoţii la 9-7. Scăpată de frisoane, americanca a caştigat clar setul II cu 6-2. În această fază au picat trei capi de serie: Anastasia Pavliucenkova (Rusia, nr. 21), 6-7, 5-7 cu americana Coco Vandeweghe, Klara Zakopalova (Cehia, nr. 27), 6-7, 6-7 cu Caroline Garcia (Franţa) şi rusoaica Svetlana Kuzneţova (nr. 28), învinsă de speranţa croată Donna Vekic (6-7, 5-7). Aseară, s-a mai retras din competiţie şi rusoaica Alisa Kleibanova, care trebuia s-o întalnească pe chinezoaica Li Na.
Alte rezultate din turul II:Samantha Stosur (Australia, nr16) - Kiki Bertens (Olanda) 6-3, 6-2; Sara Errani (Italia/nr.9) - Patricia Achleitner (Austria) 6-1, 6-4;
Angelique Kerber (Germania/ nr..5) - Peng Shuai (China) 6-3, 1-6, 7-6; Maria Şarapova (Rusia) - Kurumi Nara (Japonia) 6-3, 6-4; Lucie Safarova (Cehia, nr. 26) - Vania King (SUA) 6-3, 7-6; Kirsten Flipkens (Belgia, nr. 19) - Virginie Razzano (Franţa) 6-1, 3-6, 6-3; Sabine Lisicki (Germania, nr. 14) - Nadia Petrova (Rusia) 3-6, 6-4, 6-4; Ana Ivanovic (Serbia, nr.12) - Lauren Davis (SUA) 6-1, 6-1;
Flavia Pennetta (Italia, nr. 20) - Olga Govorţova (Belarus) 6-3, 6-3; Petra Kvitova (Cehia/nr.8) - Paula Ormaechea (Argentina) 6-3, 6-4; Dominika Cibulkova (Slovacia) - Yvonne Meusbürger (Austria) 6-1, 6-2;

Victorie fulger a lui Nieminen.
În turneul masculin (turul I) s-a consemnat cea mai rapidă victorie din istoria circuitului ATP. Aceasta a fost realizată de finlandezul Jarkko Nieminen, căruia i-a trebuit doar 28 de minute şi 20 de secunde pentru a trece cu 6-0, 6-1 de australianul Bernard Tomic. Precedentul record privind cel mai scurt meci din circuitul ATP data din 1996, cand britanicul Greg Rusedski l-a învins pe germanul Carsten Arriens în 29 de minute, cu scorul de 6-0, 6-0. Bernard Tomic, supus în luna ianuarie unei intervenţii chirurgicale la şold, a revenit în circuit mai devreme decat se prevăzuse iniţial, însă recunoaşte că nu este încă pus la punct cu pregătirea. "Nu sunt dezamăgit, acest meci face parte din procesul de recuperare. Trebuie să muncesc în continuare şi sper ca în scurt timp să fiu pregătit sută la sută", a explicat Tomic. Un alt australian, Lleyton Hewitt, s-a făcut remarcat  la Miami, intrand în clubul foarte select al jucătorilor care au caştigat 600 de meciuri în circuitul ATP, după victoria cu 3-6, 6-3, 6-3 înregistrată în faţa olandezului Robin Haase. Hewitt, în varstă de 33 ani, este doar al treilea jucător din istorie ajuns la 600 de succese în carieră, după elveţianul Roger Federer (942) şi spaniolul Rafael Nadal (675).
Turul I, masculin: Denis Istomin (Uzbekistan) - Nicolas Mahut (Franţa) 7-6, 7-6; Ryan Harrison (SUA) - Federico Del Bonis (Argentina) 6-2, 6-4; Daniel Gimeno (Spania) - Karen Kacianov (Rusia) 6-7, 6-1, 6-1l Sam Querrey (SUA) - Serghei Stakhovski (Ucraina) 7-6, 6-3; Stephane Robert (Franţa) - Alex Bogomolov Jr. (Rusia) 7-5, 6-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.