Sport

Stejarii şi-au pierdut coroana

Ziarul de Vrancea
16 mar 2014 395 vizualizări
Georgia - Romania 22-19 (16-9) în meciul decisiv al Cupei Europene a Naţiunilor

Începută foarte promiţător pentru tricolorii frunzei de stejar, partida Georgia - Romania, s-a încheiat cu un rezultat dezamăgitor, 22-9 (16-9) pentru gazdele gruzine. Partida a avut o miză triplă: caştigarea Cupei Europene a Naţiunilor, Trofeul "Antim Ivireanu" (care se acordă învingătoarei acestor întalniri) şi stabilirea grupei în care vor evolua cele două echipe la Cupa Mondială din Noua Zeelandă, învingătoarea (în speţă, Georgia) avand şansa de a primi o lecţie de rugby de la echipa gazdă a competiţiei, celebra "All Blacks". Disputată la Tbilisi, pe un stadion care poartă numele unui fotbalist legendar, Miheil Meshi), partida a început cu o lovitură de pedeapsă transformată de Vlaicu ('3), dar peste doar patru minute gazdele au restabilit egalitatea, tot din lovitură de pedeapsă, prin Kvirikaşvili '(7). Apoi tot Vlaicu a reuşit să transforme o penalitate de la peste 50 de metri, în timp ce transformerul gazdelor a ratat şi apoi, încă una, scorul fiind 9-3 pentru tricolori în min. 19, într-un moment în care jucat în 14, după cartonaşul primit de Gal. Din păcate, loviturile de pedeapsă au fost singurul atu al nostru, georgienii arătandu-se superiori atat pe grămadă, cat şi la tuşe, nemaivorbind de linia de treisferturi, prezenţele romaneşti în 22-ul gazdelor fiind episodice. Ca urmare, după ce Kvirikaşvili a dat din nou între "beţe", georgienii au reuşit singurul eseu al reprizei prin Zirakaşvili, transformat de acelaşi jucător. În finalul reprizei, arbitrii au oprit o acţiune de atac promiţătoare a Romăniei, după care a urmat încă o penalitate în prelungiri. Elevii lui Lynn Howells au început mai curajos repriza secundă, dar eliminarea lui Burcea (discutabilă) şi încă o penalitate au frant elanul tricolorilor. Chiar dacă la 19-9 şansele de răsturnare a scorului erau aproape nule, arbitrii l-au eliminat pe zece minute şi pe Calafeteanu, iar Mengreladze a stabilit scorul final.
Echipa Romaniei: Lazăr, Rădoi, Ion - Sîrbe, Popîrlan - Lucaci, Macovei, Burcea - Calafeteanu, Vlaicu - Dumitru, Dascălu, Gal, Lemnaru - Fercu. Au mai jucat Ursache, Căpăţînă, Pungea, Manole, Surugiu, Diniş, Romania va juca la Cupa Mondială din 2015 în grupa D, în compania Franţei, Italiei, Irlandei şi Canadei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.