Sport

"Jocul Simonei numai normal nu este"

Ziarul de Vrancea
14 mar 2014 685 vizualizări
Publicaţia USA Today i-a dedicat un amplu articol jucătoarei romane de tenis

Simona Halep se descrie ca o fată normală căreia îi place să meargă la cumpărături, să asculte muzică şi să folosească aplicaţia WhatsApp de pe telefonul său, dar jocul romancei de 22 de ani din ultimele luni numai normal nu este, se arată într-un material realizat de USA Today. Performanţa sa de la Indian Wells, calificarea în semifinalele competiţiei, este ultima bornă a creşterii sale remarcabile din această primăvară. începand cu luna iunie, ea a caştigat şapte turnee şi a devenit cel mai nou membru al Top 10 feminin, precizează sursa citată. Luna trecută, ea a caştigat cel mai mare turneu din carieră de pană acum, la Doha, unde le-a învins pe Sara Errani, Agnieszka Radwanska şi Angelique Kerber în drumul spre victoria finală, toate fiind jucătoare de Top 10. alep va atinge acum o nouă bornă: săptămana viitoare, cand noul clasament WTA va fi publicat, ea va urca pană pe locul 5, depăşind-o pe Irina Sparlea, romanca cel mai bine clasată din istorie pană acum. "La o înălţime de 1,68 metri, Halep nu poate obţine o mulţime de puncte caştigătoare. În schimb, ea este compactă, şireată, îşi vanează prada de pe linia de fund şi este, în acelaşi timp, atat înşelătoare, cat şi fermecătoare", a scris publicaţia americană
Noul ei antrenor, Wim Fissette, a remarcat-o pe Halep vara trecută, cand a caştigat primele turnee din carieră, pe zgură la Nürnberg şi pe iarbă la s'Hertogenbosch, în decurs de numai două săptămani. "Mi-am zis că trebuie să o urmăresc pe jucătoarea asta", a spus Fissette, un belgian care a început să lucreze cu Halep în urmă cu şase săptămani. Fissette, care în 2013 a antrenat-o pe finalista de la Wimbledon, Sabine Lisicki, a declarat că punctul forte al Simonei este jocul bine echilibrat. USA Today spune despre Simona Halep că are un joc de picioare fantastic, poate lovi, atat cu dreapta, cat şi cu reverul şi rareori face greşeli tactice. "Cea mai bună calitate a sa este că nu are puncte slabe", a declarat Fissette, pentru USA Today. În ciuda faptului că a ajuns în trei finale WTA între 2010 şi 2012, Halep - fost număr 1 mondial la juniori ce se anunţa o viitoare vedetă - s-a luptat pentru a-şi îmbunătăţi jocul. În mai 2013, Halep a primit un wild card pentru Madrid Open de la conaţionalul Ion Ţiriac, care este proprietarul turneului. A pierdut în primul tur, dar nu a privit în urmă. La următorul turneu, la Roma, Halep a ajuns în semifinale, cedand în faţa Serenei Williams. De atunci ea a disputat 69 de meciuri, pierzand doar 12 şi caştigand 57, cele mai multe victorii ale oricărei jucătoare, a remarcat sursa citată. "Acela a fost un moment important al vieţii mele. După asta am început să joc foarte bine" a spus Halep. Deşi anul 2013 a fost unul stelar pentru Simona Halep, ceea ce i-a adus premiul WTA pentru jucătoarea cu cel mai mare progres, ea şi managerul Virginia Ruzici, caştigătoare la Roland Garros în 1978, au vrut sfaturi din afară. Pană la Fissette, Halep a fost pregătită  aproape tot timpul de antrenori romani. Astfel, Ruzici l-a sunat pe Fissette, care a acceptat cu înflăcărare propunerea şi a început colaborarea cu Halep după Australian Open. Fissette crede că Halep are talentul necesar pentru a caştiga un titlu de Grand Slam şi compară instinctul de pe teren al Simonei cu cel al lui Kim Clijsters, fost număr unu mondial, pe care a antrenat-o în perioada 2009-2011. "Precum Kim, Simona joacă din intuiţie", a adăugat Fissette. Introvertită şi perfecţionandu-şi limba engleză, Halep a fost deschisă la solicitările presei din ultimele luni. "Este bine să fiu aici, pentru că asta înseamnă că am caştigat", a spus Halep la conferinţa de presă ce a urmat meciului cu australianca Dellacqua. Simona  are deja o victorie în acest an împotriva jucătoarei din Polonia Agnieszka Radwanska. Dacă pană acum spunea că trofeul este prea departe, după meciul de miercuri a părut mai încrezătoare. "De ce nu? Abia aştept să îmi joc şansa de a ajunge în finală", a explicat Halep.

Li Na - Pennetta, cealaltă semifinală

În ultimele două sferturi de finală ale turneului feminin de la Indian Wells, s-au calificat în penultimul act, Li Na (China) şi italianca Flavia Pennetta. Favorita principală, Li Na (2 WTA) a avut nevoie de peste două oprte şi jumătate pentru a trece cu 6-3, 4-6, 6-3 de incomoda Dominika Cibulkova (Slovacia, 13 WTA), iar experimentata Flavia Pennetta (22 WTA)  a reuşit să dispună cu 6-4, 5-7, 6-4 de tanăra speranţă americană, Sloane Stephens (18 WTA). Astfel încat, în cursul nopţii s-au jucat cele două semifinale: Simona Halep - Agnieszka Radwanska, şi Li Na - Flavia Pennetta.
În turneul masculin, Roger Federer, fostul lider mondial, în prezent, locul VIII în ierarhia ATP, s-a calificat cu uşurinţă în semifinale după ce a trecut cu 7-5, 6-1 de sud-africanul Kevin Anderson, "răzbunandu-l" astfel, pe compatriotul său, Stanislas Wawrinka. În semifinale, Federer va fi opus ucraineanului Aleksandr Dolgopolov, caştigător în faţa canadianului Milos Raonic cu 6-3, 6-4, Fededer şi Dolgopolov s-au întalnit o singură dată în circuitul ATP în 2010 la Basel, duel adjudecat de Federer după abandonul adversarului. Celelalte două sferturi, programate azi-noapte, au fost: Novak Djokovic (Serbia) - Julien Benneteau (Franţa) şi John Isner (SUA) - Ernests Gulbis (Letonia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.