Sport

Confruntare de şoc la Indian Wells

Ziarul de Vrancea
13 mar 2014 683 vizualizări
In această noapte, în semifinalele turneului de tenis californian are loc a şasea întalnire dintre Simona Halep şi Agnieszka Radwanska * în prezent, scorul este 3-2 pentru poloneză

Simona Halep a trecut încă un hop în cadrul turneului "BNP Paribas Open" din staţiunea californiană Indian Wells, turneu de categoria "Premier Mandatory" dotat cudotat cu premii în valoare totală de 5.946.740 de dolari. Practic, cel mai puternic turneu din tenisul feminin, în afara celor de "Grand Slam". O oră i-a trebuit Simonei s-o învingă cu 6-2, 6-2 pe australiana Casey Dellacqua (78 WTA, venită din calificări), o jucătoare experimentată de 29 de ani, cu succese obţinute mai mult în turneele de dublu. Meciul a fost, cumva, fără prea mare istoric, singurele patru game-uri caştigate de jucătoarea de la Antipozi fiind făcute pe momentele de relaxare ale Simonei, în special la servicii. Cu acest rezultat, Simona s-a calificat în semifinalele marelui turneu de pe Coasta de Vest şi a aşteptat cu nerăbdare desfăşurarea unei alte partide din sferturi, între Agnieszka Radwanska (Polonia, 3 WTA) şi Jelena Jankovic (Serbia, 8 WTA), din două motive. Mai întai, pentru că acest meci îi stabilea viitoarea adversară din semifinală şi, apoi, pentru că o victorie a polonezei i-ar fi asigurat locul V în topul mondial, începand cu săptămana viitoare. Şi, într-adevăr, Simona Halep va fi a cincea jucătoare a lumii, pentru că Radwanska a caştigat cu 7-5, 2-6, 6-4, după un meci de două ore şi jumătate, astfel încat "Aga" va fi penultimul obstacol pentru Simona în semifinale. Performanţa Simonei este un record pentru tenisul feminin romanesc. Cea mai bună clasare a vreunei romance în topul mondial este locul VII, deţinut de Irina Spîrlea şi a fost egalată de Simona Halep. Simona Halep a afirmat că nu este interesată foarte mult de locul ocupat în clasament, obiectivul ei fiind acela de a caştiga un turneu de Grand Slam. "Sunt cea mai bună jucătoarea de tenis din Romania ţinand cont de clasament, dar obiectivul meu este să caştig un turneu de Grand Slam. Abia atunci voi fi cea mai bună jucătoare romană, deoarece Virginia Ruzici a caştigat French Open. Cred că toată lumea vrea să fie numărul 1 mondial, dar pentru mine e mai important să caştig un Grand Slam decat locul în clasament", a declarat jucătoarea de 22 de ani , pentru site-ul oficial al WTA. Halep şi Radwanska se întalnesc pentru a cincea oară pe teren, scorul confruntărilor fiind 3-2 pentru poloneză, însă Simona a captigat ultimele două întalniri.
Pe cealaltă jumătate de tablou au rămas de disputat partidele Li Na (China) - Dominika Cibulkova (Slovacia) şi Sloane Stephens (SUA) - Flavia Pennetta (Italia).

A picat şi Wawrinka!
În turneul masculin, şocul zilei a fost eliminarea favoritului nr. 3, elveţianul Stanislaw Wawrinka. "Stan" a suderit prima sa înfrangere din acest an, după 13 partide şi două turnee caştigate (la Chenai şi Australian Open). Învingătorul a fost sud-africanul Kevin Anderson (nr. 17) cu 7-6, 4-6, 6-1. Anderson va întalni în sferturi, un alt elveţian, deocamdată mult mai celebru, Roger Federer (nr. 7) care a dispus cu 6-4, 6-4 de "bătranul" german Tommy Haas (nr. 11). Federer nu a mai jucat cu Anderson, nr.18 mondial, decat o singură dată în 2013 la Paris-Bercy, confruntare pe care a caştigat-o fără probleme (6-4, 6-4). ucătorul elveţian speră de data aceasta să pună capăt seriei de ghinioane ce durează de 18 luni la turneele Masters 1.000, ultimul său titlu la această categorie de competiţie datand din august 2012 la Cincinnati. Şi sarbul Novak Djokovic, nr.2 pe lista capilor de serie, a obţinut calificarea în sferturile de finală, trecand cu 1-6, 6-2, 6-3 de croatul Marin Cilic (nr. 24).  În faza următoare, Djokovic va juca împotriva francezului Julien Benneteau, nr. 65 mondial, care a trecut cu 6-3, 7-6 de spaniolul Feliciano Lopez. Alte rezultate din optimi: Aleksandr Dolgopolov (Ucraina, nr.28) - Fabio Fognini (Italia, nr.13) 6-2, 6-4; Milos Raonic (Canada, nr.10) - Andy Murray (Marea Britanie, nr.5) 4-6, 7-5, 6-3; Ernests Gulbis (Letonia, nr.20) - Roberto Bautista (Spania) 7-6, 4-6, 6-2; John Isner (SUA, nr.12) - Fernando Verdasco (Spania, nr.30) 7-6, 3-6, 6-3. În sferturi se mai dispută partidele Isner - Gulbis şi Raonic - Dolgopolov.


CASETE
Confruntările Halep - Radwanska
2011, Australian Open, turul III: Radwanska - Halep 6-1, 6-2
2012, Bruxelles, finală: Radwanska - Halep 7-5, 6-0
2013, Auckland, turul II: Radwanska - Halep 6-3, 6-1
2013: Roma, tur II: Halep - Radwanska 6-7, 6-1, 6-2
2014: Doha, semifinale: Halep - Radwanska 7-5, 6-3

Simona despre Aga
''În ultima partidă cu ea am jucat cel mai bun tenis al meu. A avut 5-2 şi juca foarte bine. Eu am început meciul cu o tactică, dar nu a fost prea bună. Am încercat să lovesc toate mingile, ei îi place acest lucru. Apoi am ştiut că trebuie să schimb ceva, am încercat să închei punctele cat mai repede - dacă stai la «raliuri» cu Radwanska nu îţi este uşor, ai mult de alergat. Este o jucătoare foarte inteligentă şi am încercat să joc ca ea''.
Aga despre Simona
"Simona are cu adevărat un sezon incredibil, la fel ca anul trecut. Am pierdut în faţa ei în urmă cu două săptămani, la Doha. Nu am jucat rău atunci, dar ea a jucat incredibil. Nu am putut face nimic ca să caştig împotriva ei. Abia aştept să o întalnesc din nou, mai ales acum, cand şi ea a ajuns în Top 5".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.