Sport

E randul tău, Sorana!

Ziarul de Vrancea
18 feb 2014 542 vizualizări
Rănită la tendonul lui Ahile, Simona Halep a abandonat în partida cu Alizé Cornet, din primul tur al turneului de tenis de la Dubai * astăzi, Sorana Cîrstea o întalneşte pe italianca Sara Errani, pe care Simona a snopit-o la Doha

După caştigarea entuziasmantă a turneului de la Doha, Simona Halep a încheiat prematur şi într-un mod neplăcut următorul turneu de la Dubai, în care a întalnit, ieri, în primul tur pe jucătoarea franceză, Alizé Cornet (26 WTA). Ea a pierdut primul set cu 1-6 şi a acuzat probleme la tendonul lui Ahile al piciorului drept. Ea a cerut de două ori time-out medical, o dată la 1-4 şi a doua oară la 1-6. În setul doi, Simona şi-a făcut serviciul şi a încercat în primul game şi a încercat să facă break în cel următor. Însă la 1-6, 1-1, după 41 de minute, a fost nevoită să abandoneze. Conform "Washington Post", fizioterapeuţii din WTA au descoperit o leziune în zona amintită şi i-au recomandat Simonei o pauză de minimum zece zile. ''Aveam o inflamaţie la tendonul lui Ahile. Astfel că, atunci cand săream pentru a servi şi cand mă opream brusc în raliuri simţeam durer. Am vrut să încerc deoarece îmi place să lupt pentru şansa mea, dar aici nu am putut. După un set, mi-am dat seama că era periculos să continui", a declarat Halep după meciul cu Cornet. Acesta a fost primul meci al Simonei Halep după ce duminică a caştigat turneul de categorie Premier 5 de la Doha, cel mai important trofeu din cariera ei de pană acum. În varstă de 22 de ani, Simona Halep a urcat pe locul 9 în ierarhia WTA, în urma victoriei obţinute în Qatar. Retragerea de la Dubai nu va afecta clasamentul Simonei în această săptămană (în turneul din 2013 fiind eliminată în calificări), ea putand chiar să urce două locuri în anumite ipostaze.
La Doha, însă Romania este reprezentată, în continuare, de Sorana Cîrstea, care a obţinut o victorie frumoasă, ieri, cu 6-4, 6-3 în faţa italiencei Roberta Vinci, după ce a fost condusă în ambele seturi cu 0-2. Sorana va evolua în turul secund, astăzi, în jur de ora 17:00, cu o altă italiancă, Sara Errani (10 WTA) învinsa Simonei în sferturile de la Doha. Împreună cu Roberta Vinci, Sara Errani formează cea mai valoroasă echipă de dublu din lume la ora actuală.
Rezultate din primul tur al turneului de la Dubai: Ekaterina Makarova (Rusia) - Alisa Kleibanova (Rusia) 6-4, 6-7, 6-4; Lucie Safarova (Cehia) - Sloane Stephens (SUA) 6-3, 7-5; Carla Suarez (Spania) - Nadia Petrova (Rusia) 6-3, 6-2; Venus Williams (SUA) - Elena Vesnina (Rusia) 6-3, 6-2; Jelena Jankovic (Serbia) - Marîna Zanevska (Ucraina) 6-4, 6-3; Caroline Wozniacki (Danemarca) - Sabine Lisicki (Germania) 2-6, 6-3, 6-3; Annika Beck (Germania) - Samantha Stosur (Australia) 1-6, 6-1, 6-4; Flavia Pennetta (Italia) - Kaia Kanepi (Estonia) 7-5, 6-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.